1

12 x BIJZONDERE RESTAURANTS IN AMSTERDAM

bijzonder uit eten in Amsterdam - vuurtoreneiland - uniek uit eten in Amsterdam - unieke restaurants in Amsterdam - bijzonder lunchen Amsterdam - bijzondere restaurant concepten amsterdam - restaurant met uitzicht Amsterdam - moon amsterdam

Goed eten en drinken, toffe restaurant concepten en overweldigende locaties met prachtige uitzichtjes. Dat is waar we naar zoeken, wanneer we uniek uit eten willen. Maar met het grote aanbod aan restaurants in Amsterdam is het soms knap lastig om nét dat ene bijzondere plek te vinden. Wij zetten er 12 voor je op een rijtje!

Hier vind je 12 x bijzondere restaurants in Amsterdam, thank us later! >

Fruits de mer in de wijngaard

Kokkels leeg peuteren, oesters slurpen en wijn drinken tússen de wijnranken: het kan deze zomer in de Amsterdamse voorstad. Bij dit pop-up restaurant ‘Fruits de mer in de wijngaard‘ staan met linnen gedekte tafels in de wijngaard, die vervolgens worden volgezet met bisque, baguette, en een fruits de mer plateau. Niet onbelangrijk: je drinkt de wijn die gemaakt is van de druiven waar jij tussenzit. Oh, én je krijgt een rondleiding van de wijnboer over de prachtige wijngaard. Een restaurant met een ervaring dus! Meemaken? Let op, het restaurant is alleen open in de weekenden in de zomer en ontzettend populair, dus wees er snel bij. Reserveren kan nu via deze website >

pop-up restaurants amsterdam - popup restaurant 2021 - pop-up concepten - pop-up restaurants nederland

Dineren in een trein

Oké oké, dit restaurant is niet permanent gevestigd in Amsterdam, maar dat is juist wat dit concept uniek maakt. Je kunt namelijk in een treinrestaurant stappen die je door het Hollandse landschap voert, en onderweg een heerlijk diner geserveerd. De rijtuigen van Dinner Train zijn gemoderniseerd en de coupés zijn gezellig en knus ingericht. Elke tafel is gelegen aan een raam waardoor er altijd de mogelijkheid is om van het landschap te genieten terwijl je aan het dineren bent. De Dinner Train vertrekt regelmatig vanuit Amsterdam, hier bekijk je de agenda >

Drijvend restaurant Sea Palace

We beginnen direct met een leuke, want Sea Palace is een drijvend (!) Chinese restaurant vlakbij Amsterdam Centraal. Je kunt hier terecht voor een uitgebreide dim sum lunch, een traditionele Chinese fondue of een klassiek bordje Peking eend. Én om het nog bijzonderder te maken: de gerechten worden hier door een robot gebracht.

Ook leuk! 17 x nieuwe restaurants in Amsterdam >

FC Hyena

In Amsterdam Noord vind je aan ’t IJ de unieke FC Hyena. En, hoe leuk is dit restaurant. Want deze plek is een wijnbar, petit restaurant én boutique bioscoop in een, waar de hapjes en drankjes gewoon mee de zaal in mogen. Wat heb je nog meer nodig tijdens een leuk avondje uit?

Bellezza Amsterdam

Dit bijzondere restaurant in Amsterdam verschuilt zich op de Wallen, achter een smal steegje. Daar beginnen de verrassingen, want dat is wat Bellezza graag doet: verrassen. 140 minuten lang word je hier meegenomen door de verschillende ruimtes van een verborgen pakhuis. Elk gerecht wordt begeleidt door een audio-visueel programma. Na het diner verplaatst de avond zich naar de ‘desserthemel’. Hoe dat eruit ziet, daar moet je zelf maar achter komen! Een tafeltje reserveer je hier >

Moon

Bijzonder uit eten in Amsterdam doe je bij Moon op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Proost met je lover, je vrienden of familie op een geslaagde avond met een prachtig panorama uitzicht over Amsterdam. En, geniet van de klassieke gerechten in moderne jasjes van chef Jaimie van Heije en chef Tommy den Hartog.

zaken lunch restaurant - zakenlunch amsterdam - restaurants amsterdam

Dit zijn 16 x terrassen met lang zon in Amsterdam >

Floor17

Bij Floor17 dineer je hoog! Je vindt het restaurant op 85 meter hoogte op het dak van het hotel Ramada Apollo. Je kunt er van ’s morgens tot ’s avonds een hapje eten en wat drinken, met prachtig uitzicht over het Rembrandtpark en – als je goed kijkt – de grachtengordels van Amsterdam. Daarnaast worden er regelmatig events georganiseerd zoals filmavonden of in de winter curlingcompetities.

De Plantage

Tussen de oude platanen, in het sfeervolle monumentale pand de Ledenlokalen, vind je De Plantage. Dit waanzinnig mooie terras, met de lampenslingers en planten, komt regelrecht uit een romantische film. Met ook nog eens een goede menukaart variërend van ontbijtjes, lunch- en dinergerechten, verdient dit pareltje wel een plek op de lijst bijzondere restaurants in Amsterdam!

Bron: De Plantage

Restaurant de Kas

Unieke locatie? Check. verse en lekkere gerechten op het menu? Ook check. Restaurant de Kas is een restaurant en kwekerij ineen, waar gerechten zo uit de tuin op je bord belanden. En de locatie gevestigd is in de stadskas van Amsterdam in de jaren ’20.  

Wolf Atelier

Aan het Westerdok vind je het atelier van chef Wolf. Op een bijzondere plek bij de monumentale spoorbrug experimenteert hij en zijn team eindeloos met smaken. De gastvrijheid is hier even warm als het prachtige Oostenrijkse interieur. Want bij Wolf Atelier tellen alle details. Laat je hier verrassen door de verfijnde gerechten met een gebalanceerd palet van smaken terwijl je romantisch uitkijkt over ’t IJ.

Dit zijn de leukste sterrenrestaurants in Amsterdam >

Vuurtoreneiland

Op een onbewoond eiland in het Markermeer vind je – zoals de naam al verklapt – een eiland met Amsterdams enige vuurtoren. Stap op de boot richting het eiland – die zit bij je reservering – en schuif in de zomermaanden aan tafel in de transparante kas en in de wintermaanden in een fort. Zorg wel dat je op tijd boekt (lees: maanden van te voren), want Vuurtoreneiland is razend populair!

Pllek

In het midden van een strak kader met uitzicht op het centrum staat Pllek. Hier is het soms vechten voor een plekje want dit restaurant op het stadsstrandje aan de Noordwestoever is erg populair. Niet voor niets natuurlijk: de sfeer is hier altijd goed, gerechten worden bereid met biologische en plantaardige producten en er is hier regelmatig live muziek te vinden.

Bron: Pllek

Supperclub

Een gevalletje waar verschillende smaken en geweldige entertainment bij elkaar komen én bezoekers meeslepen van begin tot eind. Want met extravagante acts, overweldigende visuals en een groots 5-gangenmenu weet Supperclub al haar gasten te verrassen. Óók na het vernieuwde concept, waarbij elke drie maanden het thema wisselt. Hier vind je meer informatie >

REM Eiland

In het lijstje van bijzondere restaurants in Amsterdam mag deze zeker niet ontbreken. Dineren op de locatie waar vroeger een rebelse piratenzender gevestigd zat. REM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. En het leuke is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Je kunt hier terecht voor borrels, lunches en diners. Kortom: Bijzonder uit eten met uitzicht op het IJ!

En, waar ga jij bijzonder uit eten in Amsterdam?

Omslagfoto: Vuurtoreneiland

CategoriesFijne Foodspots