G

GLUTENVRIJE & VEGAN PIZZA RECEPT MET CHIAZAAD

glutenvrije pizza - vegan pizza - pizzabodem chiazaad - pizza glutenvrij - veganistsiche pizza - pizza van chiazaad - pizzabodem chiazaad

Op zoek naar een heerlijke pizza zonder gluten en dierlijke producten? We got you covered! Wat dacht je van een pizzabodem gemaakt van chiazaad en belegd met veganistische kaas? Hieronder vind je het makkelijke recept voor deze glutenvrije en vegan pizza.

Vind hier het glutenvrije én vegan pizza recept met chiazaad >

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg:
300 gr boekweitmeel
100 gr chiazaad + 300 ml water
2 el zoetstof
1 tl gist
1 snuifje zout

Voor de vegan kaas:
200 gr macadamianoten, 3 uur geweekt
60 ml cashewmelk
1 el gist
2 el ciderazijn (of citroensap)
Een beetje knoflookpoeder

Jouw favoriete groenten

Ook lekker! Vind hier nog meer vegan recepten om thuis te maken >

Bereidingswijze

  1. Maak de vegan kaas klaar. Meng alle ingrediënten in een mixer tot een gladde massa: het mengsel zal lekker dik worden.
  2. Bereid de chiazaadpizza. Meng het chiazaad in het water en laat het ongeveer 30 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het boekweitmeel met de zoetstof, de gist en het zout. Voeg het chiazaadmengsel toe. Meng met een vork en voeg indien nodig water toe. Kneed daarna het deeg.
  4. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg meer meel toe dan nodig is, afhankelijk van de vorm die je wilt geven. Maak een paar gaatjes met een vork.
  5. Bak het deeg 20 minuten voor. Leg hierna de groenten en een paar stukjes ‘kaas’ erop.
  6. Zet de pizza daarna terug in de oven voor 10 tot 15 minuten totdat alles is opgewarmd.
  7. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit glutenvrije én vegan pizza recept met chiazaad?

Bron: Kazidomi