U

UIT ETEN IN HET CENTRUM: 15 x RESTAURANTS AAN DE GRACHTEN VAN AMSTERDAM

amsterdamse - grachten - restaurants - centrum - amsterdam - dineren - lunchen - ontbijten - grachtengordel - restaurants amsterdam centrum

De oude grachten in het centrum van Amsterdam zijn een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Nu is het natuurlijk dubbel zo leuk als je ook nog eens aan deze prachtige grachten kunt dineren. Wij zochten de beste restaurants in de grachtengordel van Amsterdam uit waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd (with a view!).

Deze restaurants in het centrum van Amsterdam aan de grachten zijn zéker een bezoekje waard >

Sagardi

Wil je een keer écht goed Baskisch eten op een bijzondere plek? Schuif dan aan bij Sagardi in hartje Amsterdam. Met terrassen aan zowel het Spui en de Singel en een gigantische en gezellige zaak met veel hout is het hier heerlijk vertoeven. Bestel gerechten die je nog niet kent – en of dat nou vega, vlees of een visgerecht is – bij Sagardi weet je dat het altijd goed zit met de kwaliteit. Zo ook van de wijnen die ze ernaast schenken (of misschien heb je wel zin in een Baskische cider). Laat je verrassen door deze veelzijdige keuken in deze toffe zaak!

Restaurants Amsterdam Centrum

Bussia

Bij Bussia wordt er gekookt volgens de Italiaanse keuken met een moderne internationale twist. Dit leuke restaurant vind je in de charmante Negen Straatjes en dus ook aan de mooie grachten in het centrum van Amsterdam. De open keuken en mezzanine vloer zorgen voor een open en hartelijke ambiance.

Café de Klepel

Bij dit wijncafé met een Frans georiënteerde bistrokeuken hebben ze meer dan 300 verschillende flessen wijn op voorraad. Dagelijks bereiden ze een vast drie- of viergangenmenu waarvan alle ingrediënten dagelijks vers worden aangeleverd. Ook zonder diner is er elke avond de mogelijkheid om een goed glas wijn of champagne te drinken met charcuterie, kaas, oesters of sardines.

Ook leuk: 5 x restaurants dichtbij Centraal Station Amsterdam >

Breda

Bij dit restaurant beleef je de bourgondische levensstijl midden in het centrum van Amsterdam. Een moderne internationale keuken op topniveau met een warme en toegankelijke sfeer. Naast het à la carte menu heeft het aan de gracht gelegen restaurant een fantastische wijnkaart en chef’s menu.

Envy

Envy doet alles lekker op hun eigen manier. Er is geen standaard menu, maar een verrassende, wisselende menukaart. Je kiest zelf iets van de kaart, bestelt misschien nog iets bij of je laat het aan de ervaren chefs over. Your choice!

Dit bericht bekijken op Instagram

Envy is the perfect place to enjoy your day. #envy #envyamsterdam #florisvanstraalen #dailyfoodfeed #lunch #dinner #staff

Een bericht gedeeld door Envy Amsterdam (@envyamsterdam) op

Meer restaurants in het centrum van Amsterdam / Amsterdam Centrum >

Venus & Adonis

Bij Venus & Adonis staat shared dining op nummer 1. Ook wanneer je alleen naar hun restaurant gaat hoef je niet alleen te zijn. Neem hier gezellig plaats aan de grote bar of aan de super social ‘meet & greet’ tafel. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Lotti’s

Lotti’s is fancy maar toch voelt het er laid-back. De service is goed, het eten lekker en de sfeer is lekker los. Ze hebben hiernaast altijd goede muziek, lekkere wijn en een uitgebreide cocktailkaart. Geniet hier van een cocktail aan de bar of plof neer in een van de grote banken. Uitgebreid borrelen, dan aan tafel en na het toetje de bar weer in; niets moet, alles mag.

Pastini

Ook bij Pastini staat de Italiaanse keuken centraal en hebben ze hun eigen draai gegeven aan de menukaart. Hun inspiratie komt overal vandaan en ze voelen zich zeker niet gebonden aan regels of tradities als het op koken aankomt.

Restaurants Amsterdam Centrum

Meer restaurants in de grachtengordel van Amsterdam >

De Belhamel

Bij De Belhamel is de lunch- en dinerkaart van hoog niveau en met een duidelijke eigen identiteit. Naast deze identiteit zijn ze toegankelijk voor een groot en variërend publiek. Ze hebben daarmee binnen en buiten Amsterdam een goede naam opgebouwd en ze zullen er alles aan doen om dit zo te houden.

Café George

George is een welbekende in Amsterdam, maar wisten jullie al dat ze ook een locatie hebben aan de grachtengordel in het centrum? Kom langs bij Café George voor de iconische steak met frites, heerlijke G&T’s of een bruisend glas Veuve Clicquot. Het is de perfecte plek voor een dagelijkse ‘rendez-vous’.

d’Vijf Vlieghen

Dit restaurant is een echt culinair museum waar je kunt dineren onder vier originele kunstwerken van Rembrandt. Dat hierbij de wanden ook zijn bekleed met goudleerbehang uit de 17e eeuw zorgt ervoor dat dit een unieke locatie is in hartje Amsterdam. Het restaurant is erg geschikt voor een romantisch diner, maar ook voor groepen en zakelijke diners.

45 x originele dingen om te doen in Amsterdam >

Vinkeles

Wanneer je bij Vinkeles gaat eten moet je zorgen dat je portemonnee goed gevuld is. Dit restaurant combineert de traditionele en moderne Franse keuken. Ze zijn altijd op zoek naar verrassende wijnen voor een fantastische wijn en spijs combinatie en zorgen dat er niets ontbreekt.

RED

Restaurant Red richt zich met hun concept op kreeft en tournedos en brengt een warme ‘Parijse’ sfeer. Het bevindt zich in een prachtig grachtenpand waar de Keizersgracht en de nieuwe Spiegelstraat elkaar kruisen. Red staat bekend om hun gastvrije bediening, informele ambiance, betaalbare prijzen en hoogstaande kwaliteit.

Buffet van Odette

Of je nou bij het buffet komt voor een zakelijke lunch, een glas wijn aan de ronde marmeren tafel, uitgebreid komt dineren of pas later op de avond aan de bar belandt voor een kaasplank, bij Odette streven ze ernaar om op elk moment van de dag de kwaliteit en persoonlijke service te leveren waarvoor mensen al jaren bij hun terugkomen.

Meer restaurants aan de Amsterdamse grachten >

Bluespoon

Onze girls gingen laatst al een vorkje prikken bij dit restaurant aan de gracht bij het Andaz hotel. Lees hier hoe onze ervaring was > 

Pasta e Basta

Met dit restaurant cheaten we een klein beetje want het restaurant zit niet precies aan de grachtengordel, maar is zeker noemenswaardig. Bij Pasta e Basta word je verwend door het eten van topchef Ron Blaauw en bediend door professionele zangeressen. Dit bij elkaar zorgt voor een unieke ervaring en een perfecte avond uit in de prachtige grachtengordel in het centrum van Amsterdam.

Black and Blue

Bij steakrestaurant Black and Blue in Amsterdam weten ze waar ze goed in zijn. Ze concentreren zich op het bereiden van de beste steaks en de lekkerste salades. De steaks zijn gemaakt van mals biologisch vlees en komen recht uit de speciale Josper houtskoolgrill. De salades maken ze helemaal vers en naar jouw wensen. Huisgemaakte sauzen erbij, verse friet, mooie wijn. En klaar is Kees.

Naast al deze mooie plekken zijn er nog twee restaurants in Amsterdam centrum waar wij al eens over hebben geschreven.

Lees het artikel over Jansz hier > 
Lees het artikel over L’invité hier >

Welk restaurant in Amsterdam Centrum zet jij op je diner lijstje?

CategoriesFijne Foodspots