EAT / Culinaire bucketlist

5 x BIJZONDER DINEREN IN NEDERLAND

Uiteten gaan is sowieso heel leuk, maar op sommige plekken wordt het nóg beter. Tijd om het begrip “uit eten” naar een nieuwe dimensie te brengen. Na enig speurwerk hebben we de 5 meest bijzondere restaurants in Nederland opgesomd die zich duidelijk onderscheiden van menig restaurant. Hier ben je de komende verjaardagen en speciale viering wel mee zoet.

Uiteten gaan is sowieso heel leuk, maar op sommige plekken wordt het nóg beter. Tijd om het begrip “uit eten” naar een nieuwe dimensie te brengen. Na enig speurwerk hebben we de 5 meest bijzondere restaurants in Nederland opgesomd die zich duidelijk onderscheiden van menig restaurant. Hier ben je de komende verjaardagen en speciale viering wel mee zoet.

Vuurtoreneiland Amsterdam

Met stip bovenaan het lijstje staat zonder meer Vuurtoreneiland. Een uniek stukje natuur in ons geliefde Amsterdam. Eten bij Vuurtoreneiland is niet zomaar uit eten maar wordt gezien als een ware beleving. Samen met een groep Bourgondiërs word je opgehaald door de historische “IJveer XIII” die je in een uur naar een wel heel bijzondere plek vaart: vuurtoreneiland. Een wilde omgeving met loslopende dieren in een prachtig bloemperk. Voor €100,- word je opgehaald en afgeleverd bij het Lloyd hotel in Amsterdam, maak je een mooie tocht per boot met hapjes en drankjes, smul je van een uitgebreid 5-gangen diner en geniet je van een samengesteld wijnarrangement, water/koffie/thee.

Klein detail om teleurstellingen te voorkomen. Wees ervan bewust dat reserveringen 2 maanden van tevoren gemaakt moeten worden. Elke dag om 13:00 vind je de nieuwe beschikbaarheid in de reserveringsmodule op hun website.bijzonder dineren. Bijzondere restaurants

5 culinaire films die ieder foodie gezien moet hebben!

Dinner in the Sky

Dineren op 50 meter hoogte. Durf jij het aan? Dinner is the Sky is een wel heel letterlijke manier om jouw culinaire beleving naar een hoger niveau tillen. Dinner in the Sky laat jou namelijk genieten van een compleet verzorgt diner op maar liefst 50 meter hoogte. Denk aan diner met bijpassend wijnarrangement onder het genot van een adembenemend uitzicht.

Voel je wel wat voor dit avontuur maar houd je meer van een HighTea, -Wine of -Beer of wil je er zeker van zijn dat je hele familie aanwezig is? Spreek gerust je wensen uit naar het marketingteam van Dinner in the Sky. Samen met jou wordt er naar een passende invulling gekeken zodat ook jouw beleving uniek wordt. Waar je voorkeur ook naartoe uit gaat. Uit de hoogte raak je sowieso! Benieuwd waar het volgende diner wordt gehouden? Houd dan de website goed in de gaten.

Bijzonder dineren in Nederland. Bijzondere restaurants in Nederland.

Hoftrammm

1 Retour ticket to culinairy heaven please! Nu moet ik je allereerst bekennen dat ik nou nooit echt fan ben geweest van mijn alledaagse tramritjes in Amsterdam. Toch heeft Den Haag sinds 2014 een wel heel bijzonder exemplaar rijden die mijn aandacht heeft getrokken. Tram 3035 (model GTL8-1) maakt namelijk niet alleen één van de mooiste tochten door Den Haag, maar is ook nog eens omgetoverd tot een ware culinaire verrassing. Stap voor €79,50 aan boord en laat je begeleiden door Voorburg, Den Haag Centrum, Scheveningen Zwarte Pad, Hollands Spoor en Scheveningen Haven.

Het wordt een uitdaging om je op de route te focussen wanneer je in ruim 2 uur een voortreffelijk 5-gangendiner krijgt voorgeschoteld, samengesteld door Pierre Wind. Een feestelijke aperitief, verschillende amuses, Hofttrammm brood en een bijpassend wijnarrangement met bronwater in de prijs inbegrepen. In deze tram wordt niets aan toeval overgelaten en is er aan alles gedacht. Reden genoeg om jezelf en de ander te laten genieten.

Bijzonder dineren in Nederland. Bijzondere restaurants in Nederland.Bijzondere restaurants

Houd je aan deze belangrijke etiquette-regels in deze bijzondere restaurants!

Culinair Skydining

Is je jaarbonus net binnen en heb je een wel heel bijzondere reden voor een feestje? Met de Culiair Skydining ballonvaart maak je jouw herinnering wel heel uniek. Culiair is het enige luchtbollenrestaurant ter wereld waar Angélique Schmeinck de sterren van de hemel kookt met de hele lucht uit de ballon. De temperaturen in deze ballon lopen op tot wel honderd graden wat betekend dat delicatesse als zeebaars en landhoen op lagere temperaturen lekker kunnen nagaren. De ultieme manier om smaak en vochtbalans te optimaliseren. Terwijl jij geniet van de heerlijke kookkunsten van Angélique, zorgt BAS Ballonvaart ervoor dat je over de mooiste gebieden van Nederland vaart.

Zo’n groot spektakel in de lucht is helaas niet voor iedereen weggelegd en vraagt om heel wat opengebroken spaarvarkentjes. Voor maar liefst €415,- per persoon ben jij de gelukkige die het avontuur mag navertellen.

Bijzonder dineren in Nederland. Bijzondere restaurants in Nederland.Bijzonder dineren

Deze WijnSpijs wandeling laat je de culinaire verrassingen van steden zien

Dinner in Motion

Dinner is Motion. Het restaurant waar geen moment hetzelfde is. Stel je voor, samen naast jouw tafelgenoot geniet je in een wereld van 360 graden projecties. Op tafel, achter je, boven je, overal waar je kijkt zie je beelden van de meest unieke landschappen samen met kunstzinnige aspecten. In 2,5 uur tijd geniet jij aan een lange tafel met maar liefst 7 culinaire verrassingen.

Klopt, je zit niet alleen aan deze lange tafel maar dat maakt de avond juist bijzonder. Deel je ervaringen met anderen. Van golden kaviaar en eetbare plantensoorten naar kalfssukade en chocolademousse. Het leukste aan deze beleving is dat je niet wekenlang hoeft te sparen om je geliefde te kunnen verrassen. Voor nog geen €50,- heb jij je plekje al bemachtigd en betaal je enkel nog voor de drankjes die je benut.

Bijzonder dineren in Nederland. Bijzondere restaurants in Nederland.Bijzondere restaurants

Welk bijzonder restaurant gaat er op jouw culinaire bucketlist?Gerelateerde artikelen