5

5 TIPS VOOR HET PERFECTE (STADS) BALKON

het perfecte balkon // balkon inrichten //gezellig balkon maken // romantisch balkon //balkon inspiratie zomer

Het balkon is vaak een van de kleinste plekken van je huis, maar tevens de plek waar je met lekker weer en een drankje het meeste tijd door wil brengen. Maar een balkon inrichten, dat is zo makkelijk nog niet. Want hoe deel je deze kleine ruimte zo efficiënt mogelijk in? Wij geven je 5 tips voor het perfecte balkon!

Een klein balkon gezellig maken en efficiënt inrichten? Wij helpen je >

1. Groen, groener, groenst

Belangrijk om rekening mee te houden: een balkon is (helaas) geen tuin. Maar, dat houdt niet in dat we geen planten, bloemen of zelfs een moestuin kunnen neerzetten op ons balkonnetje. Met wat creativiteit is er altijd ruimte voor groen op je balkon. Bevestig bijvoorbeeld een hangtuin aan de railing van je balkon, of een verticale moestuin aan de muur.

2. Balkon inrichten

Om te kijken hoe je alle meters uit je balkon te halen is het slim het eerst op papier uit te tekenen. Want door van tevoren te bepalen wat je precies wil en door een beetje te spelen met de ruimte die er is, kun je na een paar keer puzzelen precies zien wat het beste past. Liever digitaal tekenen dan met pen en papier? Richt dan hier je balkon online in.

10 x leuke en gezonde BBQ-recepten >

3. Decoratie tips

Omdat je balkon een stukje van je huis is, kan decoratie natuurlijk niet ontbreken. Zo kun je bijvoorbeeld fotolijstjes en spiegels ophangen (ook deze zorgen dat je balkon groter lijkt). Zet er verschillende kaarsen neer, hang een dromenvanger op of voeg nog wat extra groen toe door middel van plantenhangers. Hier vind je meer inspiratie voor decoratie >

het perfecte balkon // balkon inrichten //gezellig balkon maken // romantisch balkon //balkon inspiratie zomerBalkon inrichten // balkon inspiratie // gezellig balkon inrichten // tips klein balkon

4. Een likje verf

Misschien net zo belangrijk als wat natuur op je balkon; een likje verf doet wonderen. Het juiste likje verf zorgt ervoor dat je een compleet nieuw en gezellig balkon krijgt. Ook mooi meegenomen: door de juiste balans tussen lichte en donkerdere kleuren kan jouw balkon optisch groter lijken. Interessant: hier kun je het effect van kleuren vinden, en hoe je deze het beste kunt inzetten.

5. De juiste meubels

Er hoort natuurlijk ook een fijne zithoek op je balkon. En ook hier kun je heel veel ruimte besparen, door de meubels efficiënt te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een bank met opslagruimte, waar je eventuele dekentjes en kussens in kwijt kunt. En een tafeltje is handig, maar een waterdichte kist als tafel is misschien wel handiger. Of een balkonbar, die je kunt bevestigen aan de reling van je balkon. Zo win je nóg meer ruimte!

Welke tips ga jij toepassen op je eigen balkon?

CategoriesDrankje doen