D

DINEREN, SHOPPEN EN BORRELEN: 24 UUR IN SAN FRANCISCO

24 uur San Francisco. Hier moet je zijn als je de stad goed wilt leren kennen. Dit zijn de spots om goed te eten!

San Francisco. De stad die 24 uur wakker is en waar elke buurt zijn eigen cultuur heeft. Ze zeggen ook wel dat Amsterdam veel op deze stad lijkt en ik moet zeggen na de stad drie keer bezocht te hebben dat dit klopt. Ik ken de stad onderhand op mijn duimpje en daarom wil ik graag met jullie de beste plekjes delen om te dineren, shoppen en natuurlijk om te borrelen.

 

DINEREN

Heirloom

Toen ik hier naar binnen liep om alleen te gaan eten aan de bar ging mijn hartje sneller kloppen. Niet alleen om het feit dat ik alleen ging dineren maar ook omdat alles klopte in het restaurant. Een open keuken, grote wijnkelder, wisselend menu met eigen groenten, een wijnkaart waar je u tegen zegt en grote lange tafels die allemaal vol zaten met mooie mensen.

Plant

Heb je zin een goede salade of een sapje waar al je organen weer vrolijk van worden? Ga dan naar Plant. Hier hebben ze de lekkerste salade bijvoorbeeld met avocado en grapefruit, of een courgette pasta met walnoten pesto. Dit is jouw plek om even goed gezond te doen en het ligt nog eens op een hele leuke plek aan de pier ook.

Tartine Bakkery

Als je niet naar Tartine Bakkery gaat dan ben je gek. Dit plekje mag je absoluut niet overslaan! Ze hebben hier fe-no-mi-nale crossaints gevuld met hazelnoot vulling en de mooiste taartjes. Maar ook het lekkerste brood en geweldige soepen. Je leest het al: een lekker plekkie!

Ryoko

Best sushi ever. Not lying. Ze hebben hier zelfs zelf gemaakte verse wasbi. Je moet er even naar vragen anders verklappen ze dat geheim niet. Vooral de dragon roll is een aanrader of de tuna spice. Ik kan eigenlijk niet kiezen. Neem gewoon lekker alles en zorg dat je gehele dag daarvoor niet eet. Save some space in your belly!

619 Taylor St, San Francisco, CA 94102, USA

Pizzeria Delfina

San Francisco is niet bepaald beroemd om pizza, maar de Napolitaanse-geïnspireerde taarten bij de teen-spin-off van Delfina zijn veel meer dan respectabel, wat verklaart dat er in Noord-Californië nog drie andere locaties zijn ontstaan ​​(waaronder één in Pacific Heights). Terwijl de pizza de voor de hand liggende ster is, zijn ondersteunende gerechten zoals de tricolore salade en salumi schotels ook altijd lekker.

3611 18th St, San Francisco, CA 94110, USA

Cowboy Creamery

Ben je van plan om te gaan picknicken in het Golden Gate Park? Top idee! Ga dan eerste even kaas halen bij Cowboy Creamery. Hier hebben ze de beste kazen afkomstig uit Amerika. Sla vooral de harde koekaas niet over want deze brengt een smaak explosie in je mond. Ben je een kaas gekkie? Probeer dan gelijk even de tosti met verschillende kazen. De gehele Ferry building ruikt ernaar dus missen kan je deze tosti niet.

One Ferry Building, #17

24 uur San Francisco

 Deze travelbloggers verdienen 10.000 euro per maand

SHOPPEN

Ferry Building

Het gebouw dat je al vanaf verre kan zien in de hoofdstraat Market Street. In dit gebouw bevinden zich allerlei leuke zaakjes zoals een bakkerij, wineshop, vis, groenteboer en de kookwinkel Sur La Table. En op zaterdagen is er ook nog is een farmers market buiten het gebouw te vinden. Wat mij betreft een van de leukste plekken in deze toffe stad.

One San Francisco Bay Trail
San Francisco, CA 94111

Mission District

Opzoek naar vintage? Dan moet je de bus nemen naar Mission District. Liever een Uber eigenlijk, want de bus zit vol met zwevers die even gratis mee liften. Dit is de wijk met de leukste start-up food concepten, vintage, te gekke interieur shops en het is de wijk waar de serie Girlsboss is opgenomen. Hier moet je zijn geweest!

24 uur San Francisco

DRINKEN

Tofino Wine

Mijn favoriete wijnbar in San Francisco. Gevestigd in oude bioscoop is dit niet alleen een goede spot voor wijn maar ook een plek waar je goed kan dansen op de leukste jazz plaatjes. De eigenaresse weet wat stijl is en dit zie je overal in de zaak terug. De wijnen op de kaart komen uit Italië, Frankrijk maar ook veel uit de buurt zoals Napa Valley. Je kan dus makkelijk gebieden met elkaar vergelijken. Daarnaast heeft ze een oude boekenkast zonder boeken. Nee, deze is gevuld met mooie flessen wijn. Precies hoe ik mijn boekenkast ook zou indelen. Mocht je meer willen lezen over deze bijzondere wijnbar? Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven en die vind je hier!

24 uur San Francisco

Wayfare Tavern

Wanneer je binnen stapt lijkt deze plek op een bruine kroeg maar niks is meer waar want dit is van de meest chique plekken van San Francisco. Hier komen de jagers, de vrouwen in Raphl Lauren blousjes en het interieur is vaker voorbij gekomen in de Vogue. Je kan hier de lekkerste cocktails krijgen, prachtige wijnen en bieren afkomstig uit geheel Amerika. Wat ik bestelde? een chocolade taartje met een goede Port. Zo, dat was mij een goede avond!

Press Club

Midden in het centrum vlakbij de Ferry Building vind je de Press Club. Een bar die zich onder de zakelijke gebrouwen bevindt. Hier kan je heerlijk in de grote banken ploffen wanneer je uit bent geshopt of net het museum voor de moderne kunst komt uit wandelen. Heerlijke plek om even te proosten op dit avontuur!

Probeer deze wijnwandeling met je vriendinnen in Amsterdam

Saint Frank coffee

Zoek je goede koffie? Pak dan gelijk de Uber naar deze koffietent. Hier weten ze namelijk hoe ze koffie moeten zetten. Ik zou bijna zeggen nog beter dan de Italianen. Laat Mama Mia het maar niet horen want dan krijg een ram met de deegroller. De beste koffie in mijn leven heb ik hier op en dat mag ik best met trots zeggen.

2812, 1081 Mission St, San Francisco, CA 94103

Wil je nog meer goede spots in San Francisco? Stuur @marcellakramer dan even een berichtje en zij kan jou altijd helpen met een fantastische dag in San Francisco.