G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 13, 14 EN 15 APRIL

Weekend gilde, tips Amsterdam. Things to o Amsterdam. to do Amsterdam. Fun activities. Events Amsterdam. Zelfs de bijgelovige girls onder ons hebben morgen geen reden om zich zorgen te maken. Het mag dan vrijdag de 13e zijn, maar dat mag onze lentepret niet drukken! We hebben weer de gezelligste weekendevenementjes onder elkaar gezet. Pingpong erop los bij BAUT, flirt bij het vuurtje bij Blijburg, geniet van de 1e Indonesische brunch van Amsterdam of schuif aan voor een 8-gangen aspergediner. Dit zijn de Weekend Tips Amsterdam van 13, 14 en 15 april!

Zelfs de bijgelovige girls onder ons hebben morgen geen reden om zich zorgen te maken. Het mag dan vrijdag de 13e zijn, maar dat mag onze lentepret niet drukken! We hebben weer de gezelligste weekend-evenementjes onder elkaar gezet. Pingpong erop los bij BAUT, flirt bij het vuurtje bij Blijburg, geniet van de 1e Indonesische brunch van Amsterdam of schuif aan voor een 8-gangen aspergediner. Dit zijn de Weekend Tips Amsterdam van 13, 14 en 15 april!

World Press Photo Festival – Vrijdag 13 & zaterdag 14 april (10.00-22.00), Westergasfabriek

Vandaag opent in de Nieuwe Kerk de expositie van van World Press Photo. Hier zie je de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar. Ondertussen vindt in de Westergasfabriek het World Press Photo Festival plaats. Daar zijn presentaties, workshops en kun je gerenommeerde journalisten ontmoeten. Zo spreken bijvoorbeeld Anna Boyiazis (documentairefotografe die zwemlessen van vrouwen in Zanzibar in beeld bracht) en Ivor Prickett (fotograaf die de strijd in het Irakese Mosul vastlegde).

Asparagus Frenzy –12 april tot 21 mei, Restaurant Envy

Het wachten op de (van velen) Nederlandse groentefavoriet is voorbij. De schillers zijn bij gescherpt en de keukenboys van Envy zijn er helemaal klaar voor. Speciaal voor aspergeliefhebbers zoals jij en ik heeft chef-kok Floris van Straalen een speciaal aspergemenu samengesteld, mét bijpassend dessert. Je kunt langer dan een maand genieten van een 8-gangenaspergemenu. Jongens, 8-gangen! En als dat nét iets te veel voor je is (nee joh), dan kun je ook kiezen uit 4 of 6-gangen, of een aantal à-la-carte gerechten. Het wordt nog mooier, want samen met een van onze favoriete Wijnkoperijen ‘De Gouden Ton’ hebben ze een aantal mooie wijnen geselecteerd, die goed samengaan bij onze seizoensvrienden. Wij zijn benieuwd!

Weekend Tips Amsterdam van 13, 14 en 15 april

VrijmiBAUT X Alles op Tafel – Vrijdag 13 april, Restaurant BAUT

BAUT trekt aanstaande vrijdag alles uit de kast voor de ultieme ‘rond-de-tafel-pingpong editie’! Trommel je competitieve vrienden & collega’s op en verplaats je vrijmibo aanstaande vrijdag naar BAUT voor een wedstrijdje tafeltennis met een 360º tafeltennistafel mét roterend net. May the best team win en jullie elkaar maandag gewoon weer in de ogen aan kunnen kijken!

Met deze route kom je langs de leukste
karaoke-kroegen van Amsterdam!

Anniversary Weekend – Vrijdag 12 t/m zondag 14 april, MAD FOX 

Nadat je je pingpongcompetitie verloren hebt, is het tijd om je verdriet weg te drinken bij MAD FOX. Dit weekend vieren zij hun Anniversary! Ja ja, de meest extravagante nachtclub van Nederland bestaat alweer 1 jaar. In een jaar tijd is MAD FOX een begrip geworden in het nachtleven van Amsterdam en heeft al veel iconische feesten gegeven zoals bijvoorbeeld MADNESS en de onvergetelijke avonden tijdens ADE. Ze hebben dus al meerdere keren bewezen héle goede feesten neer te zetten. Neem al je  vriendinnen mee en maak er een bijzondere avond van!

De fijnstje lunch & dinerplekken van Amsterdam!

Dutch Fish Tasting – vrijdag 13 april, Renaissance Amsterdam Hotel

Hoe vaak eten we nou eigenlijk vis uit Nederland? Weten we überhaupt welke visspecialiteiten Nederland heeft, behalve haring? Vis is een belangrijk onderdeel geweest van de Nederlandse geschiedenis en cultuur, door onze ligging aan de vruchtbare Noordzee-rivierdelta. Renaissance vertelt je er graag meer over, maar nóg liever laten ze het je proeven! Als visliefhebber zie jij dit natuurlijk wel zitten, zodat je je nieuwe viskennis zo kunt meenemen naar je eigen keuken.

Blijburg Festival – zaterdag 14 april,
Blijburg aan Zee

Zitten jullie ook weer in beetje in de festivalsferen? Mooi zo, dan hebben we een leuk evenement voor je gevonden. Want waar kun je het lente- & festivalseizoen beter inluiden dan bij Blijburg? Denk aan rollen door het zand, flirten bij het vuurtje, samen de sterren bekijken vanuit de jacuzzi en dansen tot de zon terug op komt. Kom op, kruip uit je winternestje en geniet van dit dikke vette lentefeest met eigenzinnige lenterituelen en verschillende dansvloeren.

Weekend Tips Amsterdam van 13, 14 en 15 april

S.ART.urdays – zaterdag 14 april, Bajes

Aanstaande zaterdag ontmoeten kunst, mode & eten elkaar in Bajes. Snap je ‘m? sARTurdays. I like. Dus als je er nog niet uit was waar je zaterdag gaat feesten; Bajes is your place. Het wordt een nachtje met live-art dat begeleid wordt door hiphip en R&B DJ’s uit Amsterdam. Geniet tegerlijkertijd van je diner, laat je kleding op maar maken en laat je verrassen door de dingen die er om je heen gebeuren.

Bali Brunch – zondag 15 april, Mama Makan

Brunchliefhebbers, dit is er eentje voor jullie! Not another Sunday brunch, maar een Bali Brunch! Mama Makan lanceert aankomende zondag de eerste Indonesische brunch in Amsterdam. Kom genieten van ongelimiteerde lunchgerechten, een eigengemaakte Gado Gado salade, een BYO soto soep en een dessert buffet (als je nog ruimte over hebt). Om het af te maken is er livemuziek aanwezig, make it a brunch to remember! Ontspan, geniet, laat je verwennen en stap zo klaar voor de nieuwe werkweek de deur weer uit.

Weekend Tips Amsterdam van 13, 14 en 15 april

Asperges van je MOER – zondag 15 april, Restaurant MOER

Het aspergeseizoen is dus officieel van start gegaan en zoals MOER dat wel vaker doet, hangen ze een leuk feestje aan seizoensingrediënten (of aan alles eigenlijk). Groenten staan hier sowieso in de spotlight, maar aankomende zondag speelt De Asperge even de hoofdrol. Tussen 14:00 en 18:00 uur kun je terecht voor een scala aan aspergegerechten, genieten van de lente met jazzy tunes op de achtergrond en drankjes drinken tot je de asperges ziet dansen!

Supreme Brunch – zondag 15 april, IZAKAYA Asian Kitchen & Bar

Deze zondag is het weer tijd om je allermooiste outfit uit de kast te trekken, zondag bang te zijn dat je overdressed aankomt. Bij vindt namelijk de Supreme Brunch weer plaats. Verwacht een wel hele bijzondere invulling van je vrije zondag met entertainment, bijzondere livemuziek en natuurlijk heerlijke Japanse versnaperingen. De brunch begint om 13:00 uur en kost €75,- inclusief welkomstcocktail. Maar als je alleen wilt meegenieten van het feest dat om 14:30 uur losbarst, kan dat natuurlijk ook!

Dit waren de Girls Who Weekend Tips Amsterdam van 13, 14 en 15 april! Waar vinden we jou voor een weekend borrel?

CategoriesWeekend tips