9

9 x ONMISBARE APPS VOOR IEDERE REIZIGER

Handige reisapps. Om jouw leven & reis wat makkelijker te maken hebben we een aantal reisapps onder elkaar gezet. Met deze handige reisapps daalt jouw vakantie-stress (bestaat dat?) en stijgt het plezier!

Een roadtrip door la douce France, backpacken in Thailand, surfen in Marokko of een weekje naar de Big Apple. Het kan allemaal! Maar voorbereiding is het halve werk en daar helpt het digitale tijdperk ons enorm bij. Zo worden er steeds meer reisapps ontwikkeld die kunnen voorkomen dat er dingen mis gaan op reis. Stressvrij op reis? Download dan onderstaande apps voor vertrek!

Zelfs op vakantie of op reis draait onze telefoon vaak overuren. Wat is het weer in dat plaatsje? Hoe komen we daar eigenlijk? Hebben we WiFi hier? Hoe zeg je dit in het Italiaans? Staat er nog genoeg saldo op mijn rekening? Allemaal vragen waarop het antwoord in ons elektronische wonder te vinden is.

Dus ook al willen we op vakantie relaxen en minder bereikbaar zijn, in dit artikel pleiten we er toch een beetje voor om je telofoon bij de hand te houden. Deze handige reisapps maken jouw reis namelijk een stuk makkelijker.

9 x handige reisapps vind je hier >

Favoroute

Naast het feit dat Favoroute een hele fijne woordgrap is, is het een hele handige reisapp. Misschien weet je precies waar je heen gaat, maar ben je nog op zoek naar unieke tips die jouw tripje nog bijzonderder maken. Dan is Favoroute waarschijnlijk de reisapp voor jou! Allerlei reisprofessionals hebben voor Favoroute namelijk hun hidden gems in persoonlijke guides gezet. Handig!

16 x tips voor een perfecte reisvoorbereiding >

AirHelp

Vlucht vertraagd? Vervelend! Want op reis ga je (meestal) om te ontspannen, maar als jouw trip begint met een vertraagde of geannuleerde vlucht, dan kan de pret er al snel vanaf zijn. De teleurstelling kan echter meevallen als je bedenkt dat je het geld van jouw vlucht (deels) terug kunt krijgen. In deze app kun je makkelijk vinden wanneer je recht hebt op een claim (en gelijk de eventuele terugbetaling regelen), wat je passagiersrechten zijn en vind je andere handige reistips.
Download de app hier >

WiFi Finder

Met deze handige reisapp kun je (terwijl je offline bent) precies zien waar je openbare WiFi te vinden is. Het downloaden van deze informatie kost aardig wat data dus zorg ervoor dat je dit alvast gedaan hebt voordat je van huis vertrekt.
Download de app hier >

Is dit ok?

Tja, het kan zomaar voorkomen dat je met een souvenir in je handen staat waarvan je niet weet of ‘ie wel of niet mee mag naar Nederland. In dat geval is deze reisapp jouw redder. Hierin kun je namelijk makkelijk controleren of die gebakken cavia, haaientand, of andere koopjes mee mogen naar huis. Deze app van de Douane is voor Android en iOS beschikbaar.

Dit zijn de meest bizarre douane vondsten >

Handige apps // apps voor op reis // reisapps

Google Translate

Ja, deze lifesaver kennen we natuurlijk allang. Alleen hoef je niet langer 4354 MG aan internet te verbruiken bij het openen van Google. Ze hebben een app! Dus als je wilt vragen ‘How much this is in Euro’s’ – maar dan in het Spaans, biedt deze app altijd de oplossing.

Bravolol

Misschien nog wel handiger (en leuker) dan een vertaal app is dit digitale, visuele reiswoordenboek. Een pluspunt is dat je met de app ook offline teksten kunt vertalen, iets wat met Google Translate (nog) niet mogelijk is. Binnen verschillende categorieën vind je de informatie die je nodig hebt om in vreemde talen te communiceren. Een van die categorieën is Romantiek. Zie het als eerste hulp bij vakantieliefde!
Download de app hier >

Ook handig: 10 x apps die het leven nét wat makkelijker maken >

Google Maps

Naast het vertalen van jouw bestellingen en vragen, is het ook handig  dat jij altijd de weg kunt vinden op reis. Ben je klaar met steeds dezelfde route van je hotel naar het centrum? Probeer één van de alternatieve routes die Google Maps aanbiedt.

Ook handig: op plekken zonder 4G of wifi kun je van te voren de routes downloaden. Zo kun je ook offline altijd de weg vinden!
Download de app hier >

Handige Reisapps

Grab

Uber is ideaal, maar er zijn wereldwijd nog heel veel plekken waar de app nog niet of onvoldoende geïmplementeerd is. In dat geval is Grab een ideaal alternatief. De app werkt eigenlijk hetzelfde als Uber, maar is in sommige gevallen zelfs goedkoper. Het kan dus zeker handig zijn om beide reisapps te installeren voordat je weggaat, zodat je kunt vergelijken. En waar de één niet rijdt, doet de ander hopelijk wel.
Download de app hier >

XE currency app

Cruciaal als je buiten de Europese Unie reist: ken de wisselkoers. En omdat hoofdrekenen nog wel eens mis kan gaan, is een accurate app die de bedragen omrekent ontzettend handig. Zo weet je tot op de cent wat jouw taxirit of nieuwe tas uit Thailand kost in Euro’s.
Download de app hier >

En, welke apps neem jij mee op reis?

CategoriesReistips