D

Dit zijn de beste steden voor een Workation in Europa

workation in europa - reizen en werken Europa - digital nomads in europa - workation spanje - workation portugal - workation buitenland - werken in het buitenland

Werken vanuit het strand in Spanje, uitzicht op de bergen in Zwitserland of in een hip koffietentje in Berlijn. Tegenwoordig kan het allemaal! Met het ‘overal waar wifi is, kun je werken’- principe, wordt werken in het buitenland steeds populairder! Dus, boek je vliegticket maar alvast: dit zijn de beste steden voor een workation in Europa.

Of je nou webdesigner bent, juridisch advies geeft op afstand of tekstschrijver bent: jij en je laptop kunnen er prima even tussenuit. Sinds de coronacrisis werken we immers steeds minder fysiek op locatie. Dus, wil jij een tijdje werken vanuit een warme bestemming? Dit zijn de beste steden voor een workation in Europa >

Workation in Lissabon

Op de eerste plek staat de Portugese hoofdstad Lissabon. Je vindt hier alle elementen voor een fijne workation in Europa. Want, naast een groot aanbod voor co-working plaatsen, kun je hier lekker eten, goede portwijnen drinken en is het strand in handbereik. Dit betekent dat je voor of na je werk nog even een duik kunt nemen, tijdens werk het strand je kantoor is, terwijl je te alle tijden je buik rond kunt eten met pastel de nata’s!

Ook leuk! 23 x doen, eten, borrelen & zien in Lissabon >

Barcelona

Barcelona, het schildersdoek van Gaudi, kan uiteraard niet missen in de reeks fijne steden voor een workation in Europa. Het is slechts twee uur vliegen vanuit Nederland, heeft een aangenaam klimaat en een groot aanbod aan hippe hotspots die je kunt omtoveren tot je kantoor. Ook fijn als je nog niet bent uitgekeken op working abroad: vanaf hier kun je makkelijk je vlucht omboeken naar een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld naar Boedapest!

Ben je niet aan het werk? Dan kun je in deze bruisende stad terecht bij de vele evenementen en culturele uitjes. Bekijk onze Barcelona cityguide hier >

Boedapest

De indrukwekkende Hongaarse hoofdstad is een geschikte plek om reizen & werken te combineren. Zo kun je genieten van prachtige architectuur, heerlijk cultuur snuiven in de vele musea of het uitgaansleven ontdekken. Qua werkplekken kun je een locatie langs de Donau uitzoeken. Of wat dacht je van werken met een uitzicht zoals deze:

Madrid

Ook de hoofdstad van Spanje verdient een plekje op ‘de beste steden voor een workation in Europa’-lijst. Want hoe goed klinkt een zakelijke meeting onder het genot van churros en chocolademelk of Plaza Mayor als je kantoor? One-way ticket please!

Boekarest

De altijd bruisende hoofdstad van Roemenië heeft de laatste jaren een grote comeback gemaakt. Hoe vroeger een snelle internetverbinding ver te zoeken was, heeft Boekarest nu één van de snelste wifi mogelijkheden ter wereld. Dit is natuurlijk een belangrijke factor voor digital nomads. En, je scoort een lokaal biertje voor gemiddeld €1,50 ook niet geheel onbelangrijk!

Wauw! Dit zijn de 10 x mooiste restaurants ter wereld >

Istanbul

Op de grens van twee continenten, vind je Istanbul: een andere parel voor een workation in Europa. Turkije maakt geen onderdeel uit van de EU, wat voor extra bureaucratie kan zorgen als je daar voor langere tijd wilt werken. Maar de prachtige stad maakt veel goed: sprookjesachtige architectuur, zomerse dagen, vele culturele mogelijkheden. En, bekijk het eens zo: dankzij het tijdverschil met Nederland heb jij het werk veel eerder af dan Nederlandse collega’s en/of samenwerkingspartners.

Krakau

Werken met uitzichten op mooie pleinen, gebouwen en uitkijkpunten. Bij Krakau is dit de realiteit. En, ook eens met lagere kosten van levensonderhoud dan in de meeste Europese landen. Met plekken zoals deze, is het niet zo gek dat deze Poolse stad zo populair is voor een workation in Europa:

Sofia

Sofia, een bestemming die (naast supergoedkoop) alle ingrediënten in huis heeft voor een geweldige citytrip. Zo zijn aan hippe koffietentjes, bars en restaurants absoluut geen gebrek, word je niet omver gegooid door massa toeristen én kun je hier heerlijk struinen door de smoezelige straatjes. Dit allemaal in combinatie met een goede internetverbinding. Wanneer boek jij je ticket?

Belgrado

Belgrado is waarschijnlijk niet de eerste bestemming die in je hoofd opkomt voor een workation in Europa. Misschien omdat het niet de állermooiste stad is van Europa, maar deze Balkan-stad is wel bijzonder veelzijdig! Zo hebben digital nomads genoeg keuze uit hippe koffietentjes, waar de kopjes thee’s & koffies spotgoedkoop zijn. Maar, is er ook genoeg te ontdekken op je vrije uren in één van de oudste steden in Europa. Dat belooft wat!

Doen in Belgrado: 7 x bijzondere bezienswaardigheden >

Workation in Praag

Als we eerlijk zijn: Praag is misschien wel de mooiste stad van Europa. Daar komt nog eens bij dat het er super gezellig is en dat overal waar je kijkt, je prachtige gebouwen ziet. Naast toeristische activiteiten, die perfect zijn voor je vrije uren. Vind je hier ook genoeg werkplekken met snelle internetverbindingen en goedkope kopje koffies. Kijk, daar houden we van!

En, welke steden in Europa reizen jij en je laptop naar toe voor een fijne workation?

CategoriesWork