8

8 x TOFFE BESTEMMINGEN VOOR EEN STEDENTRIP IN DE WINTER

stedentrip november - stedentrip december, mooiste steden europa in de winter - citytrip kerstvakantie - romantische steden europa winter - mooie steden in nederland winter

Loop jij ook warm voor de gezellige sfeer in grote steden, als kerst in aantocht is? Dan is een leuke stedentrip in november of december een goed idee! Of je het jaar nou wil afsluiten met een vriendinnentripje of met je lover een romantische stad in Europa wil opzoeken: deze Europese steden zijn de perfecte bestemming in de wintervakantie.

Op zoek naar een leuke bestemming voor een winter stedentrip in Nederland? Hier vind je onze tips voor een citytrip in de kerstvakantie >

Stedentrip Maastricht  

Maastricht of Valkenburg: waar vind je de beste winterse sferen? De kenners zijn er niet over uit. Maar wat let je om de twee steden beide te bekijken in adventstijd? Wil je uitgebreid winkelen tijdens je stedentrip in december? Dan kies je uiteraard voor Maastricht, waar een glühweintje op het mooi versierde Vrijthof natuurlijk niet afgeslagen wordt! Overnacht in een hotel in Valkenburg als je zowel boven- als ondergronds wilt genieten van de oudste en meest magische kerstmarkt binnen onze landsgrenzen!    
Dit zijn onze hotspot-tips voor een weekendje Maastricht >

Bourgondische stedentrip naar Den Bosch

De kerstmarkt van Den Bosch zal dit jaar helaas niet doorgaan. Maar dat hoeft jou er op zich niet van te weerhouden om een stedentrip in december naar deze bourgondische provinciehoofdstad in te plannen. Ga uitgebreid winkelen of cultuur snuiven in de historische binnenstad, of laat je over de Binnendieze rondvaren. En ondertussen? Scoor een broodje bij traiteur ’t Stokpaardje of een papieren zak vol zoete variaties bij Snoeperij TumTum.

Tip:  combineer je winterse stedentrip Den Bosch met een bezoekje aan de wondere wereld van de Winter Efteling. Het is vanaf hier minder dan een half uurtje rijden.

Winter Stedentrip in Amsterdam 

Kerst boven de grote rivieren wordt ook steeds grootser aangepakt. En aangezien een stedentrip Amsterdam in de winter sowieso een aanrader is, mede dankzij het Amsterdam Light Festival, heb je nu nóg meer reden om Amsterdam als bestemming voor je winterse stedentrip in december te kiezen.

Op alle grote pleinen in Amsterdam, waaronder de Dam, het Leidseplein en de Bloemenmarkt, is het in de maanden november en december al volop kerst! Ook onze hoofdstad heeft de kerstsmaak goed te pakken. Even een rondje schaatsen ter onderbreking van je shopsessie? Ja, leuk! Meer originele uitjes in Amsterdam vind je hier >

sneeuw - amsterdam in de sneeuw - activiteiten in de sneeuw - uitjes in de sneeuw - wat te doen in de sneeuw

Op zoek naar de mooiste steden in Europa in de winter? Wij zijn fan van deze plekken >

Winkelstad Antwerpen 

Welke stad ook zeker tot de mooiste steden van Europa in de winter wordt gerekend? Antwerpen natuurlijk, want deze modestad is altijd leuk! En het mooie is: je hoeft er niet ver voor te reizen. Waar de havenstad normaal gesproken al een zalige zuidelijke flair kent, heeft Antwerpen in de aanloop naar kerst nog veel meer glans! Vier hier je schitterende feestje met livemuziek, reuzenrad, gezellige chalets, een ijsbaan en wereldhapjes

Stedentrip naar Gent 

Een stedentrip Gent in de winter is een aanrader van jewelste! In de maand december straalt deze Belgische stad nog meer uit dan in de rest van het jaar. Maar liefst 130 kramen staan verspreid over de hele historische binnenstad. Daarnaast stallen er 50 standhouders uit alle delen van de wereld hun lekkernijen en unieke (vaak handgemaakte) hebbedingetjes uit. Vooral als de liefde door de maag gaat is Gent een leuke plek voor een winterse stedentrip in november of een citytrip in de kerstvakantie, want de stad kent een rijke bourgondische traditie!        

Twijfel je tussen Gent en Antwerpen? Lees dit artikel dan >

Citytrip Berlijn Winter  

Vergeet Londen. Pak de trein en ga richting Berlijn voor je kerstinkopen. Berlijn, ook wel groenste Europese hoofdstad genoemd, behoort ook in de winter tot de mooiste steden van Europa. Tijdens je citytrip in de kerstvakantie ontdek je dat Berlijn niet alleen heel veel toffe winkels, kroegjes en een rijke historie kent. Berlijn heeft óók de grootste kerstmarkt van Europa, verdeeld over vele straten en pleinen. Tijd voor een beetje actie tijdens je stedentrip in december? Glijd in een rubberband van de skihelling af, bij de kerstmarkt Potzdamer Platz! Meer hotspots & activiteiten in Berlijn vind je hier >

berlijn tips - wat te doen in berlijn - east side gallery - leuke wijnen in berlijn - biergarten berlijn - leuke dingen om te doen in berlijn

Kerstferen in Keulen

Een van de meest romantische steden in Europa in de winter is absoluut Keulen. Zo is De Dom van Keulen is in de wintermaanden nog mooier dan normaal, en staat de kathedraal trots te shinen aan het plein. Daar vindt aan het eind november tot net voor kerst de grootste kerstmarkt van Keulen plaats. Naast het treinstation, ideaal!

Mag jouw citytrip in de kerstvakantie een religieus randje hebben, bekijk dan een willekeurige romaanse kerk in het stadscentrum van binnen. Liever shoppen? Bekende ketens tref je in de Hohe Strasse en de Schildergasse aan. Zoek de kleinere zijstraten op voor de leuke boetiekjes.

Hamburg 

Met meer dan 15 kerstmarkten is Hamburg ook een ideale bestemming voor een winterse stedentrip in Europa. De kerstmarkt in Hamburg is vooral een traditionele en waarschijnlijk de minst commerciële van alle hier genoemde markten in de aanloop naar kerst. De heerlijke Lebkuchen zal ook deze winter niet ontbreken!

En, naar welke van deze leuke steden in Nederland in de winter maak jij een winterse citytrip?

CategoriesEuropa