B

BIJZONDERE KERSTMARTKEN IN DUITSLAND IN 2021

tips amsterdam winter 2020 - winter events amsterdam - tips amsterdam december 2020 - winter evenementen amsterdam - evenementen december amsterdam

Ontsnap jij het land het liefst met Kerstmis? Dan is Duitsland een ideale bestemming om de kerst door te brengen. Zo zijn de kerstmarkten hier wereldwijd populair en verspreid over het hele land. Wij hebben in dit artikel bijzondere kerstmarkten in Duitsland in 2021 onder elkaar gezet.

Let op: om de meeste kerstmarkten in Duitsland in 2021 te bezoeken,
heb je een QR-code of een negatieve PCR-test nodig!

Kerstmarkten bezoeken met de auto

De meeste kerstmarkten in Duitsland liggen niet bepaald naast het station, dus met het openbaar vervoer ben je vaak een flinke tijd onderweg. Toch zonde van de tijd in de drukke decembermaand. Heb je zelf geen auto maar wil je wel op de snelste manier in Duitsland komen? Dan kun je tegenwoordig gebruik maken van een car sharing platform. Wij gebruiken altijd de auto’s van MyWheels voor lange tripjes binnen Nederland of daarbuiten. Zo kom je nog eens ergens. Hulde voor de deelauto’s!

Kerstmarkt in Keulen

Gelegen langs de Rijn, niet zo ver van de Nederlandse & Belgische grens vind je één van de meest bijzondere kerstmarkten van Duitsland. Op de Weignachten (Duits voor Kerstmis) vind je verschillende markten waar de kerstsfeer overal voelbaar is. Vooral de kerstmarkt op het plein bij de Dom is uitzonderlijk!
Datum: 22 november 2021 – 23 december 2021

Hier vind je 10 x leuke steden voor een stedentrip in Duitsland

Kerstmarkt in Aken

Elk jaar vind je in de steegjes en op de pleintjes van Aken sfeervolle kraampjes, gezellige (live)muziek en typische kerstgeuren. En, het fijne is: je stapt in de auto en binnen 2,5 uur bevindt je – je op deze Duitse kerstmarkt. Tip: probeer de bijzondere (kerst) koekspecialiteiten zoals de Akener Printen. Want hier in Duitsland weten ze maar al te goed hoe ze moeten bakken!
Datum: 19 november 2021 – 23 december 2021

Kerstmarkt in Dresden

Dit is de aller oudste kerstmarkt van Duitsland, de Striezelmarkt in Dresden nadert namelijk zijn 600e verjaardag. Dat is niet het enige wat deze markt zo bijzonder maakt. Er worden namelijk allerlei kerstevenementen georganiseerd, waaronder het Stollenfest – waar jaarlijks een gigantische feeststol door de stad wordt getrokken.
Datum: 24 november 2021 – 24 december 2021

KERSTMARKTEN IN DUITSLAND - kerstmarkt duitsland - kerstmarkt berlijn - kerstmarkt keulen - kerstmarkt dusseldorf - kerstmarkt hamburg - kerstevenementen duitsland - kerstmarkten in duitsland in 2019

Kerstmarkt in Dortmund

Ook de bijzondere kerstmarkt in Dortmund hoort bij één van de oudste kerstmarkten van Duitsland. In 2021 telt de stad tijdens de feestdagen meer dan 300 kraampjes. Dat betekent: genoeg plekken om je kerstinkopen te doen, een kop glühwein te halen of om gewoon lekker rond te neuzen en in de kerststemming te komen.

Neem vooral ook een kijkje bij de enorme, mooi versierde kerstboom op de Altmarkt. Met maar liefst 48.000 lampjes en een hoogte van 45 meter, is het een prachtig gezicht!
Datum: 18 november 2021 – 30 december 2021

Kerstmarkt in Berlijn

Uiteraard vind je ook in de hoofdstad van Duitsland spectaculaire kerstmarken. En, dan niet één of twee. Nee in Berlijn heb je keuze uit maar liefst 26 locaties, waaronder op één van de meest bijzondere pleinen: de Gendarmenmarkt. Maar ook in het majestueuze paleis Charlottenburg en de klassieke Alexanderplatz.
Datum: 22 november 2021 – 31 december 2021

Meer Berlijn! 10 x tips om te doen in de Duitse hoofdstad >

Verstopte parel: in het bos van Borken-Marbeck

Over bijzondere kerstmarkten in Duitsland gesproken: we hebben er één gevonden op een uitzonderlijke plek, in het bos van Borken-Marbeck. Een plek waar je misschien niet zo snel naar toe zal gaan, maar écht wel de moeite waard is! Het bosrijke terrein is sprookjesachtig verlicht, je vind er verschillende kraampjes met handgemaakte producten en op elke hoek kun je terecht voor een lekkere kop Glühwein.
Datum: 27 november 2021 – 19 december 2021

Kerstmarkt in Stuttgart

Ook in het zuiden van Duitsland vind je verschillende bijzondere kerstmarkten. Zo zijn er in Stuttgart meerdere musea gewijd aan Mercedes Benz en Porsche. Dus terwijl je door de bijna 300 fel verlichte kerststalletjes van Stuttgart loopt, zal der Weihnachtsmann (kerstman) je misschien een luxe autowens geven.
Datum: 24 november 2021 – 30 december 2021

Dit zijn de gezelligste kerstmarkten in Europa >

Kerstmarkt in Düsseldorf

In Düsseldorf weten ze van aanpakken: elk hoekje van de stad is prachtig versierd en de kerstkraampjes vliegen je om de oren. En, een ander voordeel: Düsseldorf ligt dichtbij de Nederlandse grens, waardoor deze kerstmarkt een populaire onder de Nederlanders is! Extra tip: loop over de Königsallee langs de winkels die prachtig gedecoreerd zijn.
Datum: 18 november 2021 – 30 december 2021

Kerstmarkt in Oberhausen

Ook Oberhausen heeft niet één, maar meerdere plekken waar er een kerstmarkt te vinden is. Bekijk hoe het grootste winkelcentrum van Europa, CentrO, is omgetoverd tot een winters sprookje met maar liefst 300 kerstbomen en verlichting. Waan vervolgens een weg langs de gedecoreerde houten marktkraampjes, naast het centrum of bezoek de bijzondere kerstmarkt in de Alstadt van Oberhausen. Deze is minstens net zo gezellig!
Datum: 13 november 2021 – 19 december 2021

Deze lijst met 8 kerstmarkten in Duitsland vormt slechts een greep uit het hele aanbod van markten in 2021. Hier vind je een overzichtelijke lijst met álle markten. Welke bezoek jij dit jaar?

CategoriesEuropa