6

6 x WIJNGAARDEN IN NEDERLAND

bag-in-box wijnen ah - bag in box wijnen ah - bag in box wijn ah - pakwijn ah - pakwijnen ah - wijntap ah - wijntaps ah- wijn uit pak ah

Wist je dat je helemaal niet naar het buitenland hoeft om een wijngaard te bewonderen? Ook in eigen land zijn er genoeg plekken waar ze ons favoriete drankje maken. Nieuwsgierig? Hieronder vind je 6 wijngaarden in Nederland die je zeker wilt bezoeken.

Vind hier de wijngaarden in Nederland > 

De Frysling, Friesland

De Frysling is de noordelijkste wijngaard van Nederland en vind je net buiten het dorp Twijzel. Sinds 2009 is deze wijngaard ontstaan en in 2018 zijn ze benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. Op afspraak is een rondleiding en wijnproeverij met 3 wijnen gedurende het hele jaar mogelijk voor groepen.
Meer informatie over deze wijngaard in Friesland vind je hier >

Betuws Wijndomein, Gelderland

Centraal gelegen in het mooie Betuwse landschap vind je deze wijngaarden. Sinds 2004 werken ze hier ambachtelijk, duurzaam en op een natuur- inclusieve manier met respect voor mens en dier. Het Betuws Wijndomein is een van de grotere wijngaarden van Nederland. Je kunt hier onder andere vergaderen, picknicken, trouwen, en een rondleiding op de wijngaard krijgen van de wijnboer.
Meer informatie over deze wijngaard vind je hier > 

wijngaarden nederland - wijngaard nederland - wijngaarden europa - wijngaard bezoeken - hoe wordt wijn gemaakt - wijngaard - wijngaarden

Ook leuk! Vind hier 8 locaties waar je kunt slapen in een wijnvat >

Wijndomein St. Martinus

Dit wijndomein vind je in het prachtige bergdorpje Vijlen. De wijngaarden liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen. St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf dat duurzaamheid erg belangrijk vind. Je kunt hier terecht voor een proeverij, meehelpen tijdens het jaarlijks Plukevent of genieten van een rondleiding.
Meer informatie over het wijndomein vind je hier >

Wijngaard de Amsteltuin

Eigenaren Jan Schake en Tieke Roosen namen anderhalf jaar gelegen een wijngaard van 1,5 hectare over waar 3500 planten groeien om hun eigen wijn van te maken. In de wijnkelder worden jaarlijks zo’n 5000 flessen wijn geproduceerd. Geniet hier van heerlijke wijnen van Amstelveense bodem, geproduceerd door twee heerlijke mensen.
Meer informatie over de wijngaard in Amstelveen vind je hier > 

Terrasjesdagen Wijngaard de Amsteltuin - wijngaard amstelveen - wijngaard nederland - wijn uit nederland

Meer weten over wijn? Vind hier 26 wijn trends en verwachtingen voor 2020 en 2021 >

Wijnhoeve De Kleine Schorre, Zeeland

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht en begonnen deze wijngaard. De wijnen moesten naadloos aansluiten op het goede dat Zeeland te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden (mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal). De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois. 
Meer informatie over de wijnhoeve vind je hier >

Wijngaard De Koen, Noord Holland

Eind vorige eeuw is begonnen met het experimenteren met het wijnmaken op dit grote stuk grond. Vanaf 2003 is de huidige wijngaard aangelegd en ieder jaar is een vak geplant tot 2005. In 2013 en 2014 is het totale perceel van 2 hectare omgetoverd tot wijngaard. Je kunt bij De Koen onder andere terecht voor een high wine, rondleiding en proeverij.
Meer informatie over deze wijngaard vind je hier > 
En, welke van deze wijngaarden in Nederland ga jij als eerste bezoeken?

CategoriesWalk & Visit