T

TIP: PICKNICKEN TUSSEN DE DRUIVENTROSSEN IN WIJNGAARD DE AMSTELTUIN

wijngaard de amsteltuin - wijngaard amstelveen - nederlandse wijnen

Wat als we je zeggen dat je voor het bezoeken van een romantische wijngaard niet hoeft af te reizen naar Frankrijk? Gevalletje willen we éigenlijk niet verklappen: maar in Wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen vind je een oase van rust tussen de wijnstroken. Wat dacht je van terrassen met een picknickmand tussen de druiventrossen? Geloof ons maar als we zeggen dat je hier absoluut heen wilt. 

Alles wat je moet weten over wijngaard de Amsteltuin >

Wijnen van Amstelveense bodem

Eigenaren Jan Schake (64) en Tieke Roosen (62) namen anderhalf jaar gelegen een wijngaard van 1,5 hectare over waar 3500 planten groeien om hun eigen wijn van te maken. In de wijnkelder worden jaarlijks zo’n 5000 flessen wijn geproduceerd en hoewel de meningen over Nederlandse wijnen nog altijd verdeeld zijn, zijn hun wijnen verrassend goed.

Kortom: heerlijke wijnen van Amstelveense bodem, geproduceerd door twee heerlijke mensen. Niet voor niets dus dat hun wijnen al meerdere prijzen hebben gewonnen bij het nationale wijnconcours de Wijnkeuring van de Lage Landen.

Meer hotspots in Amstelveen vind je hier >

Terrasjesdagen in de Wijngaard

Met namen als het Witte, Rode en Bruisende genieten (voor €12,50 per fles) kunnen wij alleen maar enthousiast worden. Maar toen we hoorden dat je met een fles wijn en picknickmand in de wijngaard kunt ontspannen kon ons geluk al helemaal niet meer op.

Door de weeks vangt de wijngaard dementerende ouderen op voor rust en afleiding tussen het groen, en in het weekend is de wijngaard geopend voor een spontaan bezoek van wijn-/natuurliefhebbers. Voor ons dus.

Kiki Bosman - Wijngaard Amsteltuin - Wijngaard amstelveen - wijnen uit nederlandWijngaard de Amsteltuin // Wijngaard Amstelveen // Wijngaard Nederland // Amstelveense wijn

 

Van vrijdag tot en met zondag tussen 14.00 tot 18.00 uur kun je er terecht voor hun Terrasjesdagen: een goedgevulde borrelmand met hun zelfgeproduceerde wijn en hapjes als crostini, Old Amsterdam en meer lekkers voor €39,50. Vervolgens loop je tussen de wijnstroken naar het opgezette terrasje in de wijngaard om een plekje uit te kiezen op anderhalve meter afstand. Romantischer dan dit ga je het écht niet krijgen.

Meer info vind je via Facebook >

Bucketlist! Op deze locaties slaap je in een wijnvat >

Een rondleiding door de wijngaard

Is je picknickmand en fles wijn leeg en lijkt het je leuk om meer de weten te komen over de wijngaard? Informeer dan naar hun rondleiding, waar je voor €12,50 per persoon twee proefglaasjes krijgt en alles te weten komt over het productieproces en hele toffe wijn-weetjes krijgt (wist je bijvoorbeeld dat voor iedere rij wijnstroken een rozenplant staat, omdat zij een ‘singaal’ kunnen geven wanneer er iets mis is met de grond?). Héél leuk om te doen!

Terrasjesdagen Wijngaard de Amsteltuin - wijngaard amstelveen - wijngaard nederland - wijn uit nederland

Als je zeker wilt zijn van een High wine mand met hapjes en/of een rondleiding over de wijngaard in Amstelveen, stuur dan een mail naar wijngaard@amsteltuin.nl

 

CategoriesWeekend tips