8

8 x MOOIE WIJNGAARDEN IN BELGIË

Belgische wijndomeinen bezoeken - wijngaarden Waals-Brabant - Wijnkasteel België - wijndomein in België - wijnhuizen in België - Wijnproeverij in België - belgische wijnen heuvellandschap - wijndomeinen west-vlaanderen - Wijndomein Wallonië -

Wist je dat je helemaal niet zo gek ver hoeft te reizen om een wijngaard te ontdekken? Naast wijnpareltjes in eigen land, heeft ook ons buurland genoeg plekken waar ze ons favoriete drankje érg goed maken. Hieronder vind je 8 x mooie wijngaarden in België

Van een wijnproeverij met overnachting in België tot aan wijndomeinen in kastelen: dit zijn 8 x mooie wijngaarden in België >

Wijndomein Ravenstein

Op de zuidflanken van de Amerikaberg in Kruiseke kiezen Dirk en Patricia ervoor om hun wijngaarden op een ecologische en duurzame manier uit de bouwen. De kwantiteit houden ze bewust beperkt, voor smaakvollere en intenser proevende wijnen. Een bezoekje aan wijndomein Ravenstein is inclusief een gepassioneerde rondleiding, wijnproeverij (in de zomer op het wijnterras). En kun je aan het eind rondsnuffelen in de aanwezige wijnwinkel.

Ook leuk! 6 x wijngaarden in Nederland >

Château de Bioul

Een andere mooie wijngaarden in België vind je in het hart van de Vignoulle: een plek die bekend staat om zijn wijnbouwverleden. Wijnliefhebbers Andy en Vanessa kozen ervoor om hier rondom het familiekasteel Château de Bioul weer de eerste wijnstokken te planten. Met als resultaat: 11 hectare wijngaarden die de hellingen van het verleden weer doen leven. Zodat jij je kunt onderdompelen in deze prachtige geschiedenis en uiteraard de verfijnde smaken.

Wijndomein Aldeneyck

In het hartje van de Maasvallei Limburg in het pittoreske dorpje Aldeneik ligt de wijngaard van Karel en Tine Hencken. Een heerlijke plek voor de wijnliefhebber om zich zelf te trakteren op een uitgebreide wijnproeverij. Inclusief een heerlijke kaas- en vleesplank op het wijnterras of in de vernieuwde wijnbar. En de ‘best bestempelde wijnen van België” van wijndomein Aldeneyck mee naar huis te nemen. Zo genieten we thuis gewoon nog verder!

Château Bon Baron

Rond château Bon Baron in Namen vind je drie wijngaarden, waar maar liefst 21 verschillende wijnen worden geproduceerd. Het domein is niet voor niets één van de grootste wijngaarden in België. Naast dat je hier kun genieten van wijnproeverij met karakteristieke en fruitige smaken, kun je – je hier ook goed vermaken van de locatie die midden in de prachtige Ardennen ligt.

Entre deux Monts

Op zoek naar mooie wijngaarden in België? Dan zit je bij Entre deux Monts wel goed. Want met een locatie in het hart van het heuvelland, respect voor natuur en klimaat. En uiteraard met een passie voor het brouwen van lekkere Belgische wijnen, is dit wijndomein de ingetogen trots van het heuvellandschap.

Slapen bij een champagneboer in Frankrijk: 5 x plekken >

Wijngaarden Du Chenoy

Ook het wijndomein Du Chenoy vind je in Namen en kun je zes dagen in de week (op zondag zijn ze gesloten) bezoeken. De rondleiding begint met een presentatie over de specifieke kenmerken van druifsoorten die in deze regio voorkomen. En neem je een kijkje hoe deze druifsoorten daadwerkelijk veranderen in onze favoriete drankje. Daarna is er natuurlijk uitgebreid tijd om de wijnen zelf te proberen en proeven.

Wijnkasteel Genoels-Elderen

In de gouden fruitstreek met glooiende landschapen in de gemeente Riemst vind je het prachtige wijnkasteel Genoels-Elderen. De locatie is niet zomaar uitgekozen, al in de vroegere jaren hadden de Romeinen wijngaarden in deze streek. Na een rondleiding door het kasteel, het park, de rozentuin en wijnkelders- en gaarden, kun je aanschuiven om de wijncreaties zelf te proeven.

 De Mellemont in Thorembais 

We eindigen met één van de bekendste wijngaarden in Waals-Brabant, De Mellemont. Sinds 1993 beheren drie gepassioneerde vrienden het landgoed en zetten ze zich in voor de productie van wijnen. Zo kun je hier naast de traditionele wijnsoorten, ook genieten van minder gangbare druivensoorten zoals wijnen van Sieger en Ortego. Let op: reserveer wel op voorhand, dit prachtige landgoed kan erg druk zijn.

En, bij welke wijngaarden in België ga jij ons favoriete drankje proeven?

CategoriesNiet gecategoriseerd