V

VET WEG ZONDER DIEET MET FAT FREEZING: WAT IS HET & HOE WERKT HET?

vet bevriezen amsterdam - fat freeze amsterdam - nextfatfreeze - vet bevriezen ervaringen - wat is fat freeze

Vet bevriezen, Fat freeze of cryolipolyse: je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar, is het wegvriezen van overtollig vet niet iets voor in de categorie ‘sounds too good to be true’. Werkt het echt? En hóe werkt het? In dit artikel nemen we fat freezing onder de loep.

Eerst even een huishoudelijke mededeling: je bent mooi zoals je bent. Alleen jij kunt beslissen of iets aan jezelf zou willen veranderen. Maar als je het doet, is stap 1 om jezelf goed te laten informeren. Lees je in over het onderwerp (hier bijvoorbeeld), stap bij een kliniek naar binnen met al je vragen en sta stil bij de procedure en mogelijke risico’s.

Wij hebben het voorwerk voor je gedaan: voor dit artikel hebben wij ons laten informeren door een behandelaar van Next Fatfreeze Clincis in Amsterdam (of Rotterdam), een kliniek waar BN’ers als Isa Hoes, Trijntje Oosterhuis en Bridget Maasland vet hebben laten bevriezen. Wat het precies is en hoe het werkt lees je hier.

Wat is fat freezing precies?

En nu gaan we het hebben over fat freezing: de behandeling die heeft aangetoond dat de vetlaag wordt verminderd tot 27%. Zonder verdoving, naalden of operatie. Het resultaat is definitief en de behandeling vrijwel pijnloos en snel. Bij fat freezing wordt ongewenst onderhuids vet bevroren. Vet dat zelfs met een dieet of lichaamsbeweging moeilijk te verminderen is. Het bevriest ongewenst onderhuids vet dat moeilijk te verplaatsen kan zijn, zelfs met een dieet en lichaamsbeweging, maar met cryolipolyse dus wel.

Hoe werkt vet bevriezen?

Het begon allemaal in 1970, toen onderzoekers ontdekten dat sommige baby’s kuiltjes kregen door het zuigen van ijsblokjes. Dit inspireerde wetenschappers van de Harvard Medical School en het Massachusetts General Hospital om het idee van gecontroleerde koeling om vetcellen te vernietigen, ‘selectieve cryolyse’, te testen.

Door lokaal (bijvoorbeeld de onderkin, bovenarmen of heupen) de huid met daaronder de vetcellen te koelen op een temperatuur van -9°C, kristalliseren de vetcellen op die plek. Deze vetcellen breken vervolgens af en worden in de daaropvolgende weken op natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. Dit gebeurt na zo’n 3 tot 5 weken na de behandeling. Op de plek van overtollig vet wordt een behandelkop – een applicator – geplaatst en deze zuigt de huid vacuüm en koelt het intensief, waardoor de vetcellen bevriezen.

Fat freeze behandeling, hoe ziet dat eruit?

Doet fat freezing pijn? Het is een veelgestelde vraag. De behandelaar van Next Fatfreeze Clincis kan je geruststellen. Nee, het doet geen pijn. Het kan hooguit even als onprettig worden ervaren. Zoals de naam al doet vermoeden, kan de fat freezing-behandeling een beetje koud zijn.

Eerst wordt een vacuüm gebruikt om het vetweefsel in de applicator te trekken. Tijdens dit eerste deel van de procedure kunnen mensen het gevoel van trekken en/of licht knijpen/prikken ervaren. Deze sensaties verdwijnen zodra het gebied verdoofd wordt.

Tof: 16 x beauty brands van Nederlandse vrouwen >

Hoelang fat freezing duurt hangt af van het aantal zones dat je wil behandelen. Binnen 45 minuten kan je alweer buiten staan. En binnen die tijd kan je prima emails beantwoorden, TV kijken, een dutje doen of een magazine lezen.

Nadat de applicaties zijn verwijderd, zal de behandelaar een massage van twee minuten geven op het behandelde gebied om de bevroren vetcellen af te breken. Of dat pijn doet verschilt per persoon; sommigen hebben geen last van het gevoel, anderen zeggen dat het tijdens de korte periode van de massage enigszins oncomfortabel kan zijn.

Bijwerkingen vet bevriezen

Zoals bij iedere medische behandeling kunnen er enkele zeldzame bijwerkingen optreden. Deze worden altijd met de behandelaar besproken. Bijwerkingen die kunnen optreden zijn roodheid, blauwe plekken, gevoelloosheid en zwelling, maar deze zijn meestal tijdelijk en verdwijnen over het algemeen binnen een aantal dagen of weken.

Vet bevriezen, voor en na. Hoe zien de resultaten eruit?

De resultaten van fat freezing zijn niet meteen zichtbaar, laat de behandelaar van Next Fatfreeze Clincis ons weten. Maar, binnen een aantal weken na de behandeling kun je het verschil gaan merken. Dode vetcellen worden gedurende die periode op natuurlijke wijze uit het lichaam verwijderd (via plassen), dus daarom is het resultaat niet direct zichtbaar. De meeste op maat gemaakte behandelplannen vereisen twee sessies voor een optimaal resultaat. BijNext Fatfreeze Clincis wordt er een tussenperiode van 8 weken aangeraden.

Meer weten over vet bevriezen? Je kunt vrijblijvend een afspraak maken bij Next Fatfreeze Clincis (in Amsterdam of Rotterdam) voor een gratis consult.

Lees ook: 6 x podcast tips voor beauty lovers >

CategoriesChill