C

CITY GUIDE EDINBURGH: 12 x TO DO’S, ETEN & DRINKEN

De herfst is de ultieme periode om een stedentrip naar de mooie stad Edinburgh te boeken. Deze bijna sprookjesachtige stad ligt in Schotland aan de kust en heeft heel veel cultuur en lekkers te bieden – onze favo combi voor een weekendje weg. Dit zijn onze tips voor de Schotse hoofdstad!

Wat te doen in Edinburgh

Beklim de uitgestorven vulkaan Arthur’s Seat

Arthur’s Seat is een uitgestorven vulkaan tussen een groep heuvels praktisch naast de hoofdstad van Schotland. Eenmaal aan de top heb je een waanzinnig uitzicht dat echt de moeite waard is, ook als het miezert. Het kost je tussen een half uur en driekwartier om de klim te maken.
Meer informatie >

16 x tips voor de beste reisvoorbereiding >

Bewonder The Edinburgh Castle

Op Castle Rock, een oude vulkanische plug, staat Edinburgh Castle overzicht te houden over de stad. Ook weer een waanzinnig uitzicht én de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone of Stone of Destiny, waarop de koningen van Schotland werden gekroond, zijn hier te bezichtigen.
Meer informatie >

Edinburgh Castle // to do // city trip // guide Edinburgh // tips
Wat te doen in Edinburgh // Edinburgh bezienswaardigheden // Edinburgh tips

Slenter door de Princes – en George Street

Dé winkelstraten van Edinburgh. Hier vind je chique warenhuizen, boetiekjes en heerlijke koffietentjes. De gebouwen komen uit de 18e en 19e eeuw en hebben nog altijd hun charme bewaard. Hier ben je zeker een middagje zoet!
Meer informatie >

Ook leuk! Vind hier onze Boedapest tips >

Reizen

Bezoek de Palace of Holyroodhouse

Maria Stuart (1542-1587), of beter bekend als Mary, Queen of Scots, werd toen ze zes dagen oud was al koningin. Haar laatste paar jaren, voor het uiteindelijke schavot, bracht zij door in Edinburgh. Alle spanning, macht en sfeer van toen, proef je nog steeds in dit prachtige paleis.
Meer informatie >

En de Scottish National Gallery

Hartje Edinburgh ligt de National Gallery van Schotland. Je vindt hier de grootste namen, als Botticelli, Raphael, Rembrandt, Vermeer, Constable, Monet, Van Gogh and Gauguin. Het gebouw staat midden in het park, waar je met mooi weer heerlijk kunt zitten en het ligt aan Princes Street.
Meer informatie >

Edinburgh // straat // citytrip // guide Edinburgh // to do // tips
Citytrip Edinburgh // to do in Edinburgh // tips Edinburgh

Fiest door de buurt Auld Reekie

Eind van de Middeleeuwen was Edinburgh een snel groeiende stad – zo snel, dat er een muur omheen gebouwd werd zodat het zou stoppen. Hierdoor stonden de huizen dicht op elkaar en verspreidden ziektes zich snel. Lang verhaal kort: er hing smoke over de stad door alle lijken… Auld Reekie is één van de bijnamen van de stad; dit betekent ‘Old Smokey’ in Schots dialect. In deze delen van de stad kun je met een guide touren en krijg je alle spookverhalen van de stad te horen.
Meer informatie >

Bezoek de bezienswaardisheid Calton Hill

Een andere bijnaam van de stad, die tegenwoordig veel beter past, is ‘Athene van het noorden‘. Bovenop de Calton Hill staan namelijk verschillende bouwwerken die gebaseerd zijn op de klassieke Griekse stijl. Hier staat bijvoorbeeld het onvoltooide ‘National Monument’, gebouwd tussen 1822 en 1829, naar het voorbeeld van het Parthenon.
Meer informatie >

Eten & drinken in Edinburgh

Loudons

Ook in Schotland doen ze aan groots ontbijten – een full English breakfast zal sowieso op het menu staan, maar bij Loudons bieden ze nog veel meer aan: pancakes, toast met avocado en verschillende yoghurtjes. Hier kun je genieten van ontbijt, lunch en snackjes van de bakery.
Loudons >

Dit zijn de mooiste bestemmingen voor een roadtrip door Europa >

Burgers and Beers Grillhouse

Zin in een burger? Dit is de place to be. Burgers and Beers werkt enkel met lokale producten. Hiervoor zoeken ze altijd de beste van de besten. Ze hebben van alles wat: rund, kip, hotdogs, maar ook genoeg vega opties. En naast die heerlijke burger hoort natuurlijk een tof speciaal biertje.
Burgers and Beers Grillhouse >

Foto: Makars Gourmet Mash Bar // Edinburgh - tips - guide - citytrip
Foto: Makars Gourmet Mash Bar // hotspots Edinburgh // city guide Edinburgh

SKYbar

Avondje afsluiten met een heerlijke cocktail én uitzicht hebben over de hele stad? Bij SKYbar drink je de beste drankjes met de lichtjes van de stad op de achtergrond. Ze hebben wel beperkte openingstijden, dus let daar wel op!
SKYbar >

Al eens in Edinburgh geweest? Check dan onze tips voor Berlijn >

Makars Gourmet Mash Bar

Voor een avond lokaal dineren ga je naar Makars Gourmet Mash Bar. Proef hier gerechten als haggis (ook vegetarische!), kip gegrild in whiskey, skirlie of smoked gammon. Deze klassieke maaltijden worden hier op de traditionele wijze bereid – heerlijk!
Makars Gourmet Mash Bar >

Foto: Fortuna Coffeebar // Edinburgh - tips - guide - citytrip
Foto: Fortuna Coffeebar // hotspots Edinburgh // Edinburgh tips // wat te doen in Edinburgh

Fortuna

Eind van de middag trekken alle Britten zich terug om thee te drinken en een gebakje te eten. Maak gebruik van dit moment om langs te gaan bij Fortuna. De koffie komt van Machina, een roastery uit de stad zelf en ook de andere producten zijn duurzaam.
Fortuna >

Slapen in EdinburghBooking.com

Geniet van je stedentrip Edinburgh en deel je kiekjes met ons!

CategoriesEuropa