C

CITY GUIDE BOEDAPEST: ETEN, DRINKEN EN TO DO’S

unsplash budapest

 Mooie badhuizen, waanzinnige bruggen, klassieke bouwstijlen en heerlijk eten – veelal voor een prikkie. De hoofdstad van Hongarije is een uitstekende stad voor een weekendje of midweek weg. Wat te doen in Boedapest? Hierbij een lijstje van dingen die je niet mag missen!

Wat te doen in Boedapest >

1. Badderen in het Badhuis

Iedereen heeft de dromerige beelden gezien van Széchenyi – het grootste badhuis van Boedapest. Heel indrukwekkend en geel, maar super toeristisch. Onze tip: zoek Rudasbad eens op. Dit is intiemer, heeft een bad op het dak en zit vol met geschiedenis. Delen van het badhuis zijn nog gebouwd door de Ottomanen en zijn uit de rotsen gehakt.

Wanneer je het beste een last-minute kan boeken >

Wat te doen in Boedapest // city guide Boedapest // to do's in Boedapest // citytripWat te doen in Boedapest // city guide Boedapest // to do’s in Boedapest

2. Ontspan op het Margaret eiland

Margaret eiland ligt midden in Boedapest in de Donau. Het is een super groen eiland dat voornamelijk uit park bestaat. Maar de meeste mensen komen voor de muziek fontein. De fontein danst op de muziek die ze door het park heen afspelen.

3. Bezoek het parlementsgebouw

Dit enorme gebouw is gebouwd in een gotische stijl en staat machtig aan de kade van de Donau. Het is één van de grootste gebouwen van Hongarije en huist honderden kantoren. Vergeet niet je legitimatie als je een tour wilt volgen!

Boedapest // city guide // to do's // citytrip // parlementsgebouw
Wat te doen in Boedapest // city guide Boedapest // Tips Boedapest

4. En het vrijheidsbeeld

Maar dan die in Boedapest natuurlijk. Het is een klim, maar bovenop de Gellert berg staat het beeld terwijl ze uitkijkt over de stad – en dat uitzicht is waanzinnig. Wanneer je naar boven loopt zijn er verschillende parkjes, die erg idyllisch zijn. Het beeld is gewijd aan “all who sacrificed their lives for the independence, freedom, and prosperity of Hungary”.

Deze Europese stad is verkozen tot dé citytrip bestemming van 2019 >

ReizenReizen

5. Bewonder de Dohány synagoge

Dit is één van de grootste synagoges wereldwijd – buiten Israël. In 1990 zijn het interieur en de tuinen vernieuwd. Er staat een treurwilg als monument voor overledenen tijdens de oorlog. Daarnaast is er nog een monument voor Zweedse Raoul Wallenberg – wie honderden Joden gered heeft van de kampen. Indrukwekkend.

Boedapest // city guide // to do's // citytrip

Eten & drinken in Boedapest

1. Faust wijnkelder

Deze historische wijnkelder ligt onder het kasteel van Boedapest. Hier kun je wijnen proeven uit 22 verschillende regio’s uit Hongarije. Daarnaast kan je traditionele fruitige palinka proeven – dit is een vruchtenbrandewijn. Een sommelier houdt notities bij zodat je het meest uit je proeverij kunt halen.
Fastu Wijnkelder >

Liever een andere stad? Dit zijn onze tips voor Praag >

2. ‘Ruin pubs’

Onder Ruin pubs vallen rommelig, maar chique pubs – heerlijk hipster dus. De meeste van dit soort pubs staan bekend om iets, bijvoorbeeld: Instant is die met de gekke dierenposters, Kuplung die met de walvis en Fogas Ház die met de tand.

Boedapest // city guide // to do's // citytrip // markthal
Hotpost Boedapest // city guide Boedapest // wat te doen in boedapest

3. Gringos Amigos

Dit is de lekkerste Mexicaan van Boedapest – misschien wel heel Hongarije. Ze hebben twee filialen in de stad waar je kan genieten van taco’s, quesadilla’s, limonades en ga maar door. Niet alleen het eten is genieten, ook de prijzen zijn top. Wij wachten tot ze ook naar Nederland komen!
Gringos Amigos >

4. Centrale Markthal

Hier vind je lokale producten en ingrediënten, maar ook kleine gerechtjes als goulash en langos. Naast alle locals die hier hun boodschappen doen, zijn er ook wat toeristen te vinden. Je kan hier ook goed slagen voor souvenirtjes. Op de bovenste verdieping vind je alles dat niet met eten te maken heeft.

Slapen in BoedapestBooking.com

Genoeg te zien en te doen in de hoofdstad van Hongarije! Deel jouw ervaringen met ons hieronder of via Instagram.

CategoriesEuropa