reis voorbereiden - checklist lange reis maken - paklijst voor het reizen - reistips - inpaklijst voor het reizen - tips voor je reisvoorbereiding - wat te doen voordat je op reis gaat
1

16 HANDIGE TIPS VOOR DE PERFECTE REISVOORBEREIDING

De voorpret van reizen is misschien nog wel een van de leukste dingen van je trip. Tenminste, mits je voorbereidingen goed op orde zijn. Om je op weg te helpen geven we in dit artikel tips & tricks voor een stressloze voorbereiding van jouw reis, om met een gerust hart te vertrekken.

Reisvooébereiding twee weken voor je vertrekt

Koop wat je nog nodig hebt: veel heb je waarschijnlijk als Girls Who Travel al in huis, maar je zult dingen nodig hebben die je nog niet hebt maar wel nodig hebt. Denk aan speciale reisstekkers, een geshikte rugzak of mini toiletspullen. Fijn om dit ruim op tijd in huis te hebben.

Check al je reserveringen: misschien denk je dat alles inmiddels vaststaat, maar check check dubbelcheck al je reserveringen ruim voor vertrek. Je vlucht(en), overnachtingen, visa, transfer. Zorg dat je al deze documenten in een overzichtelijke map hebt zodat je er snel bij kan.

Maar ook de administratieve zaken:
een extra bankpas en credit card, misschien genoeg cash (afhankelijk van je bestemming) en eventuele medicijnen en vaccinaties en (reis)verzekeringen. Heb je alles afgevinkt?

Ereaders

Reisvoorbereiding een week voor je vertrekt

Je huishoudelijke taken: afhankelijk van hoe lang je weg gaat is het fijn om iemand te hebben die je huisje in de gaten houdt. Mocht je een lange trip maken dan zullen je planten het niet zonder water overleven. En ook kan er dringende post binnenkomen die gecheckt moet worden. En je huisdieren, heb je daar al een oppas voor?

Vooronderzoekje: het heeft zijn charme om zonder planning op reis te gaan en ‘te zien’ wat je daar tegenkomt, maar voor ons zit de voorpret ook in het voorwerk rondom de reis. Welke hotspots wil je bezoeken, zijn er bepaalde festivals in die periode en misschien is er nog een toffe Airbnb Experience die je kunt boeken.

Inchecken:
bij sommige maatschappijen kan dit pas 48 uur ven te voren, maar mocht het eerder kunnen dan is het slim hier niet te lang mee te wachten. Pas inchecken op de airport is in ieder geval een no go.

Dit zijn de voordelen van reizen met alleen handbagage >

reis voorbereiden - checklist lange reis maken - paklijst voor het reizen - reistips - inpaklijst voor het reizen - tips voor je reisvoorbereiding - wat te doen voordat je op reis gaatReis tips // reisvoorbereiding // paklijst // reis voorbereiden

Wat te doen 1 dag voor je reis

Reisapps downloaden: er zijn veel apps die jouw tripje een stuk aangenamer maken. Hier hebben we een lijstje voor je opgesteld.

Maar ook belangrijk: het van te voren downloaden van Netflix-serie(s) en muzieklijsten zal de wachttijd een stuk aangenamer maken. Ook leuk zijn deze podcasts over reizen, om al in de stemming te komen!

Inpakken: misschien ben je daar al een beetje mee begonnen, maar de dag voor je vertrek kun je de allerlaatste dingen inpakken. Mocht je er nu achterkomen dat je nog essentiële dingen mist, dan heb je nog tijd om naar de winkel te gaan.

Alles opladen: want je wilt niet met lege apparatuur op reis. Denk aan je telefoon, powerbank(s), camera, laptop. Laad alles op wat opgeladen moet worden.

Paspoort klaarleggen: je wilt niet weten hoe veel mensen paspoortloos op de airport aankomen..

Milieubewuster op reis? Zo doe je dat >

Reizen

En 1 uur voor je vertrekt

Zorg dat je handbagage in orde is: en dat je alle noodzakelijke dingen bij de hand hebt. Denk aan je paspoort, leesvoer, een kauwgommpje en je sjaal of trui.

Een rondje door je huis: dubbelcheck het gasfornuis, haal alle stekkers uit de stopcontacten en vergeet de sleutel niet achter te laten voor degene die op je huis past.

Check op eventuele vertraging: want als dit al bekend is, dan wacht je liever een paar uut thuis dan op de airport. Toch?

Geef je reserveringsnummer door: zodat je ouders/vriend(in) de status van jouw vliegtuig kent. You never know waar dat voor nodig is!

Geniet van je vlucht en vakantie. Hier vind je meer reisinspiratie voor ieder type trip!

Heb jij nog tips voor de voorbereiding van een reis voor mede-Girls Who Travel? Laat het ons weten!

DIT VIND JIJ MISSCHIEN WEL HANDIG..

CategoriesReistips