W

WANDELEN IN DE DUINEN: 5 x MOOIE ROUTES AAN DE NEDERLANDSE KUST

routes aan de Nederlandse kust - strandwandeling nederland - wandelen duinen zuid-holland - wandelen duinen zeeland - duinwandelingen in Nederland - wandelen duinen nederland - wandelen langs de nederlandse kust - schoorlse duinen wandelen

Hoe lekker is het om even uit te waaien aan de Nederlandse kust & even in het moment genieten van natuur om je heen? Vergeet struinen door Spaanse steegjes of klimmen in Zwitserse bergen. Dit zijn 5 x leuke routes waar je heerlijk kunt wandelen in de duinen van ons eigen land!

Van wandelen in de duinen op de Waddeneiland tot in het hoogste duingebied van Nederland: dit zijn mooie routes aan de Nederlandse kust >

1. Wandelen in de duinen van Zuid-Holland: Voornes Duin

Voor wie wil wandelen in de duinen van Zuid-Holland zit in Voornes Duin wel goed. Op het eilandje Voorne-Putten vind je de afwisselende Panroute die je door open zandduin, over het strand en langs vogelrijke bosranden voert. Liever een andere route? Helemaal prima, want in Voornes duin vind je meerderde wandelroutes!

Meer wandel routes aan de Nederlandse kust >

2. Wandelen in de Kennemerduinen

Tussen Haarlem en Zandvoort vind je de Kennemerduinen. Het is één van de meest bekende (en meest bezochte) duinen van Nederland. En dat is niet voor niets: wandelaars kunnen hier heerlijk door de duinen struinen, langs de zee uitwaaien en één van de vele prachtige duin- en vogelmeren bezichtigen.

Wandelen in de duinen op een zonnige dag? Vergeet je niet goed in te smeren met zonnebrand! >

3. De steile duinen en glooiende heide op Texel

Voor een ultiem vakantiegevoel ga je wandelen aan de Nederlandse kust op Waddeneiland Texel. Hier in de duinen gaan steile duinen over in glooiende heidevelden met waterplassen. Word je elk seizoen weer verrast. Van kleurige bloemenweides in het voorjaar tot herfstachtige of ijzige taferelen in het najaar. Én, kun je vogels spotten of uitkijken op zee.

Meer duinwandelingen in Nederland >

4. Klim in het hoogste duingebied van Nederland: de Schoorlse Duinen

Op zoek naar leuke duinwandelingen in Nederland? Dan mogen de Schoorsle Duinen zeker niet op je lijstje ontbreken. Want waar een eeuw geleden dit gebied nog één grote zandbak was, is het nu een prachtige mix van strand, duinen, bossen en heide. En ondertussen omgetoverd tot hét hoogste duingebied van Nederland. Perfect voor de wandelaars die wel van een beetje klimmen houden.

5. Wandelen in Nationaal Park Oosterschelde

Zeeland is omringd met water. Niet zo gek, dat je in deze provincie goed de benen kunt strekken. Je kunt met een wandeling door het Nationaal Park Oosterschelde een goed beeld krijgen van de Zeeuwse natuur. Zo vind je hier met een beetje geluk bruinvissen, zeehonden, schelpdieren en duinhuisjes. En struin je door Yerseke Moer door één van de oudste landschappen van Zeeland, waar een pitstop om oesters te slurpen heel normaal is!

En, met welke mooie route aan de Nederlandse kust ga jij wandelen in de duinen?

CategoriesWalk & Visit