7

7 x DE BESTE EUROPESE STEDEN VOOR KUNSTLIEFHEBBERS

stedentrip kunst - citytrip kunst - kunst stad - art steden

Ben je een fan van cultuur snuiven, musea bezoeken en schilderijen  bewonderen? En wil je een stedentrip plannen maar weet je als kunstliefhebber niet precies waar je moet zijn? Wij delen de vijf beste steden in Europa voor echte liefhebbers van kunst.

Parijs

Parijs is als kunstliefhebber altijd een goed idee. Hier vind je alleen in het Louvre al meer dan 35.000 meesterwerken. Daarnaast vind je in Parijs het Musee d’Orsay, waar je kunt genieten van het werk van grootheden als Monet, Van Gogh en Cézanne. Ook op straat vind je hier genoeg mooie architectuur en kunst.

Parijs City Guide: 10 x leuke dingen om te doen in de stad >

Wenen

In het Museums kwartier in Wenen vind je hedendaagse kunst in zowel het Leopold Museum als in het Museum voor moderne kunst. Breng ook een bezoek aan het Natural History Museum waar je stukken van Europa’s meest beroemde kunstenaars door de eeuwen heen, samen met Oudheden vind. Meer tips voor Wenen vind je hier >Florence

Naast Rome heeft Florence heeft ook een eigen uitgebreide collectie kunst. Je kunt er bijvoorbeeld door de galerijen van één van ’s werelds oudste musea, het Uffizi wandelen. Maar ook het prachtige beeld van David (door Michelangelo) is in Florence te bewonderen.

Rome

In het Vaticaans Museum vind je de grote collectie van Renaissancekunst, deze bevindt zich één van ’s werelds meest beroemde meesterwerken: Michelangelo’s fresco in de Sixtijnse kapel. Hiernaast zijn er meerdere opgravingen en resten van het oude Romeinse rijk te vinden (Het Colosseum), kerkelijke kunst in de basilieken, maar ook andere musea zoals de Galleria Borghese en het nationaal Etruskisch Museum.

Stedentrip voor Kunstliefhebbers // Kunststeden // Citytrip Europa

Berlijn 

In Berlijn kun je als liefhebber van prachtige architectuur, fotografie maar voornamelijk hedendaagse en historische kunst zeker terecht. Deze bruisende Duitse stad heeft super veel te bieden, met name voor de echte kunstliefhebbers. Vergeet niet een leuke foto te maken bij de vrolijk geschilderde Berlijnse Muur.

Londen

Ook Londen heeft heel wat te bieden, wat dacht je van: National Gallery, British Museum en het Tate museum. Ook is het de meest bezochte moderne kunstgalerie in de wereld – het Tate Modern – in Londen te vinden. Geen zin om de hele dag binnen te zitten? Wandel gewoon lekker door de straten van deze stad voor een ruim portie stedelijke kunst.

Erg handig! De beste bestemmingen voor stedentrips met de trein vind je hier > 

Valencia

Valencia is een stad die op cultureel en artistiek gebied meer aandacht verdient dan de stad nu krijgt. In april komt de creativiteit van de stad zelfs tot leven in de straten met tot in detail ontworpen sculpturen, die ‘fallas’ worden genoemd. Met name in de wijk El Carmen vind je veel meesterwerken van street art grootheden zoals Escif. 

Welke kunstliefhebber sleur jij mee naar een van deze geweldige steden in Europa?

CategoriesEuropa