1

14 x TOFFE ONLINE MUSEUM TOURS

virtuele musea - virtuele museum tours - cultuur vanaf de bank

Kun je op het moment je huis niet uit om een museum te bezoeken, maar wil je toch wat cultuur snuiven? Dan hebben wij de oplossing! Er zijn nu verschillende musea die online tours aanbieden. Vind hier 14 musea waar jij een virtuele tour kunt volgen.

Vind hier 14 x online museum tours >

Nederlandse musea

Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum in Amsterdam biedt een 360 graden tour aan langs wel 200 schilderijen en 500 (!) tekeningen. Je hebt het museum nog nooit zo leeg gezien – eindelijk kun je écht alles bekijken. Zoals bijvoorbeeld de beroemde Zonnebloemen (1888-1889) die maar met drie verschillende tinten geel is geschilderd.

Bekijk deze museum tour hier >

Ook tof: 14 x bijzondere live streams vanuit de natuur >

Museum De Lakenhal, Leiden

Ook het stadsmuseum De Lakenhal in Leiden heeft een 360 graden tour. Slenter vanaf je bank door de gerestaureerde zalen. Twee jaar geleden hebben ze namelijk een volledige opknapbeurt gehad. In dit museum vind je allerlei kunst: van Rembrandt tot Erwin Olaf.

Check de 360 graden tour hier >

Mauritshuis, Den Haag

Het Mauritshuis in Den Haag heeft een online tour gericht op één schilder: Johannes Vermeer. Neem de tour langs alle 36 kunstwerken van de Delftse schilder en bekijk ze tot in detail. In de ‘Meet Vermeer’ tour leer je ook nog 12 dingen die je zeker niet eerder wist, aldus het Mauritshuis.

Bekijk ‘Meet Vermeer’ hier >

Mauritshuis – Meet Vermeer // digitale tour

Rijksmuseum, Amsterdam

Geen horde bezoekers voor de Nachtwacht? Het kan echt! Op deze manier kun je echt alle kunstwerken rustig bekijken zonder dat er een massa mensen voor langs loopt. Ook in de app van het museum kun je veel kunst bekijken en in de Rijksstudio kun je super gedetailleerd inzoomen op verschillende werken.

Check de huiskamerrondleiding van het Rijks hier >

Noordbrabants Museum, Den Bosch

Samen met Vlaamse kunstenaar Lucas de Man kom je langs de kleurrijke en diverse collectie van het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Van de prehistorie tot het heden – ze hebben alles. Bovendien biedt het museum verdiepingsvideo’s aan voor als je meer over een specifiek onderwerp of kunstenaar zou willen weten!

Check de verschillende tours hier >

12 x Vrouwelijke kunstenaars van eigen bodem >

Anne Frank Huis, Amsterdam

Normaal gesproken moet je hier altijd in een super lange rij staan – nu kun je meteen naar binnen! Neem een kijkje in het Achterhuis waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan twee jaar onderdook. Bekijk ook het Anne Frank videodagboek. Hierin wordt het leven van de jonge schrijfster nagespeeld.

Bekijk de digitale tour hier >

Stedelijk Museum Amsterdam // digitale tour

Stedelijk Museum, Amsterdam

Ook het Amsterdamse Stedelijk Museum biedt verschillende programma’s aan: podcasts, video’s, workshops. Zo hebben ze ook een mini-documentaire over het beroemde velum van Keith Haring. Speciaal voor jongeren is de serie What The Art?! opgezet: video’s gemaakt door Blikopeners, de jongste medewerkers van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Check hier het Stay-at-Home programma >

7 x Steden in Europa voor kunstliefhebbers >

Internationale musea

Museumeiland, Berlijn

Het Berlijnse Museuminsel doet er alles aan de kunst nog steeds bij de mens te krijgen. Vijf topmusea van de Duitse hoofdstad kun je simpelweg via je laptop bezoeken. Op dit virtuele museumeiland bezoek je: Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues Museum en Pergamonmuseum.

Bekijk hier de verschillende online tours >

Sixtijnse kapel, Vaticaan

Per dag bezoeken zo’n 25.000 mensen de Sixtijnse Kapel. Als je ongestoord wilt genieten van Michelangelo’s werk, kan dat eigenlijk alleen online. Dat kan nu! Ze bieden een 360 graden tour aan waarin je kunt genieten van de grootste kunstcollectie ter wereld – het is zo’n 14 kilometer aan verschillende soorten objecten.

Check hier de virtuele rondleiding >

Musée d’Orsay // online tour

Musée d’Orsay, Parijs

Parijs staat bekend om haar cultuur. Eén van de grootste musea van de stad is misschien wel Musée d’Orsay. Van treinstation naar museum: ze bieden ‘s wereld grootste (post-)impressionistische kunstcollectie aan. Zoom via de online tour in op de beroemde werken die ze hebben en waan je voor even in Parijse sferen.

Neem een kijkje in Musée d’Orsay hier >

Guggenheim Museum, New York

De ‘Gugg’, zoals New Yorkers het museum ook wel noemen, biedt de top van top kunstwerken aan op het gebied van postmodernisme en conceptuele kunst. Naast tours bieden ze ook speciale video’s aan voor kinderen, families, gericht op mensen met autisme en voor studenten.

Bekijk de verschillende tours van Gugg hier >

Zelf aan de slag? 7 x kunst maken voor volwassenen >

British Museum, Londen

Op je museum bucketlist mag het British Museum natuurlijk niet missen. Gelukkig biedt ook ‘s werelds oudste publieke nationale museum ook online rondleidingen aan. Je reist digitaal terug in de tijd waarbij je langs interessante objecten komt.

Check hier de virtuele rondleiding van het British Museum >

Uffizi Gallery // online tour

Uffizi Gallery, Florence

Een bekend Italiaans museum als het gaat om schitterende renaissancekunst is Uffizi. Zo vind je hier werken van Rafaello, Botticelli en Leonardo da Vinci. De wachtrijen lopen nog wel eens op tot vijf (!) uur, maar online heb je daar geen last van gelukkig.

Bekijk deze virtuele museum tour hier >

Louvre, Parijs

Een ander bekend museum in Parijs is, natuurlijk, het Louvre. Ook zij bieden verschillende digitale tours aan door het museum. Als je het museum in het echt wilt bekijken, ben je dágen zoet – het is net een doolhof met kunst. Online kun je ook verdwalen door alle per tijds- of kunstperiode verschillende tours.

Neem hier een kijkje in het Louvre >

En, welke online museum tours ga jij bekijken?

CategoriesChill