D

DOE TIP VOOR HET WEEKEND: DE VOORJAARSSCHOONMAAK

voorjaarsschoonmaak - voorjaarsschoonmaak tip - voorjaarsschoonmaak tips - hoe doe ik een voorjaarsschoonmaak - lente in huis halen - lente schoonmaak - grote schoonmaak tips - grote schoonmaak

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak! Want (minimaal) één keer per jaar verdient jouw huis echt wel een grote beurt. Maar, waar moet je beginnen? Hoe zorg je ervoor dat je alles gedaan hebt? Hieronder vind je 8 tips voor jouw voorjaarsschoonmaak.

Is jouw huis toe aan een grote beurt? Vind hier de beste tips voor de voorjaarsschoonmaak >

1. Maak een planning

Bedenk van tevoren wat je wilt schoonmaken tijdens je voorjaarsschoonmaak en maak hiervoor een duidelijke planning. Kijk naar hoeveel tijd je hebt en wat je allemaal gedaan wilt hebben. Besef hierbij: schoonmaken is net als klussen, het duurt altijd langer dan je denkt. Plan dus ruim! Het is handig om je huis op te delen in drieën. Bijvoorbeeld beneden, boven en buiten. Niet alles hoeft natuurlijk in één keer gedaan te worden, als het maar goed gedaan wordt!

2. Volg de 21-Day Spring Clean Your Mind Challenge

Om je op weg te helpen met die schoonmaakplanning heeft method – je weet wel, dat kleurrijke eco schoonmaakmerk – een handige en vrolijke challenge bedacht. Omdat onze dopamine en serotonine levels zeker nu een boost kunnen gebruiken hebben ze een mentale spring clean challenge gelanceerd.

Daarbij daagt method je gedurende 21 dagen uit om, samen met een leger aan kleurrijke ‘joy-coaches’, je gelukshormonen eens even flink op te poetsen tot ze glimmen als nooit tevoren. Go fot it! Er is immers geen beter moment om aan je eigen geluk te werken dan tijdens de lente. De periode dat alle nieuwe dingen bloeien. De challenge is vanaf maandag 22 maart te volgen op methodhome.nlHappy cleaning!

2. Goede schoonmaakmiddelen

Zorg ervoor dat je genoeg schoonmaakmiddelen in huis hebt voordat je begint aan je grote schoonmaak. Zie dit als de ingrediënten verzamelen en klaarleggen voor je aan de slag gaat met een recept! Een goede allesreiniger maakt namelijk alles schoon. Zo hoef je niet voor elke ruimte een ander schoonmaakmiddel te hebben.

Handig! Vind hier 8 handige schoonmaaktips & hacks >


3. Bedenk een beloning

Misschien zat je niet perse te wachten op een voorjaarsschoonmaak, maar op z’n tijd moet het toch echt gebeuren. Bedenk daarom van te voren een goede beloning voor jezelf. Dit kan zijn ’s avonds na het harde werken lekker een goede wijn opentrekken of gezellig met vriendinnen een spelletjesavond doen. Zorg ook zeker voor iets lekkers tijdens de pauzes, dit maakt het schoonmaken wat leuker.

4. Schoonmaken per ruimte

Werk tijdens jouw voorjaarsschoonmaak per ruimte of kamer. Maak een kamer (of bijvoorbeeld de wc) goed schoon en ruim hierna alles op zodat je niet overal nog losse dingen ziet slingeren. Is een ruimte klaar? Dan kun je deze afstrepen op je planning en met de volgende op de lijst beginnen.

voorjaarsschoonmaak - voorjaarsschoonmaak tip - voorjaarsschoonmaak tips - hoe doe ik een voorjaarsschoonmaak - lente in huis halen - lente schoonmaak - grote schoonmaak tips - grote schoonmaak
voorjaarsschoonmaak tips

5. Een goede werkomgeving

Zorg dat de vloer leeg is, zodat je alles schoon kunt maken. Alle (kleine) hoekjes en gaten moeten bereikbaar zijn en ook stoelen of banken moeten dus even uit de kamer! Accessoires kan je het beste opbergen in een kast of mand, gooi de kleden even naar buiten en ga dan in alle rust aan de slag!

Ook leuk! Vind hier nog meer tips om de lente in huis te halen >


6. Niet alleen de ruimte

Niet alleen de ‘vaste’ objecten hebben een beurt nodig. Maak dus ook de ‘losse’ voorwerpen uit jouw kamer/ruimte schoon. Zet die glazen (die vaker in de kast staan dan op tafel) nu even in de vaatwasser, was de kussenhoezen van de bank, breng de gordijnen naar de stomerij en poets mooie beeldjes even op.

7. Uitgestelde klusjes

De lenteschoonmaak is het perfecte moment om klusjes aan te pakken die je al zo’n 10 keer hebt uitgesteld. Nu ben je toch bezig en zijn deze klusjes een kleinigheidje. Je zult zien dat je uiteindelijk heel blij bent wanneer je deze dingen hebt afgestreept van je lijstje.

8. Turn up the music

Misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven! Vergeet niet jouw favoriete muziekje aan te zetten op de achtergrond. Zoek de perfecte afspeellijst (of leuke podcast) of luister naar je favoriete radiozender. Dit zorgt ervoor dat je lekker positief blijft en waarschijnlijk maak je ook nog eens sneller schoon!

En, welke dag ga jij dit weekend aan de slag met jouw voorjaarsschoonmaak?

CategoriesWeekend tips