P

POETSEN ALS EEN PRO: 8 x HANDIGE SCHOONMAAKTIPS

schoonmaaktips - schoonmaken tips - tips om schoon te maken - tips poetsen - poets tips - huis schoonmaken tips

Hoewel schoonmaken vaak gezien wordt als obstakel, maakt een schoon huis ons gelukkiger. Maar als je het doet, doe het dan wel goed. Hier vind je acht schoonmaaktips die je helpen om die vervelende poets taken een stuk makkelijker te maken.

Vind hier onze gouden schoonmaaktips >

1. Olijfolie op roestvrijstaal

Veel nieuwere koelkasten of vriezers hebben de kenmerkende zilveren kleur van roestvrijstaal in plaats van het witte plastic van vroeger. Het ziet er prachtig uit, maar er zitten wel al snel vette vingerafdrukken op.

De truc om dit op te lossen? Gebruik een drupje olijfolie (of babyolie) op een keukenpapiertje. Wrijf de olie op de plekken en wrijf daarna schoon met een schoon keukenpapiertje. Je koelkast zal er weer helemaal mooi uitzien!

2. Wit krijt op vetvlekken

Heb je een vetvlek in je kleding? We kennen het probleem. En de oplossing! Wrijf met een wit krijtje over de vlek voordat je het kledingstuk wast zoals je normaal gesproken zou doen. Dit werkt op vetvlekken zoals boter, dressing, olijfolie en meer. Heb je geen krijtje? Maizena of talkpoeder werkt ook! Dit kun je op de vlek sprenkelen en 10 minuten in laten werken voordat je het wast.

Vind hier 45 originele tips om je verveling tegen te gaan >

3. Stofzuigen als een pro

Wat niet veel mensen weten, is dat het bij stofzuigen beter is om de stang naar je toe te trekken dan te duwen. Beweeg de stofzuiger dus in een langzame beweging naar je toe, zo zuig je het meeste vuil op. Dit werkt vooral op tapijt. Heb je een harde vloer? Gebruik dan eerst de stofzuiger zonder het opzetstuk om grote stukken stof en vuil op te zuigen.

4. Maizena als glasreiniger

Meng een kopje water, een kopje azijn en een theelepel maizena en gebruik dit om je ramen mee te lappen. De maizena werkt als een mild schuurmiddel waardoor vuil sneller loskomt. Het resultaat: schone en streeploze ruiten.

schoonmaaktipsHandige schoonmaaktips

5. Witte azijn tegen kalk

Gebruik witte azijn om kalkaanslag van je kraan en knoppen te verwijderen. Doordrenk een doekje in witte azijn en leg dit over de kraan. Laat het 15 minuten inwerken en wrijf het daarna schoon met een schoon doekje.

Om de douchekop te ontkalken knoop je er een boterhamzakje gevuld met azijn omheen. Dit kun je bijvoorbeeld ‘s nachts laten zitten. Spoel wel eerst goed door voordat je weer gaat douchen! Voeg ook een kopje azijn toe aan de wasmachine als je het douchegordijn wast.

Lees hier meer andere hygiëne tips voor thuis >

6. Staalspons voor de douche

Gebruik een staalspons om de deuren van je douche mee schoon te maken. Dit laat geen krassen achter, maar zorgt wel dat kalk en zeep verwijderd wordt. Zorg er ook voor dat je na iedere douchebeurt het water weghaalt met een trekker.

7. Wc-borstel laten drogen

Als je de wc-borstel nat terug in de houder zet, wordt het al snel een klieder bende. Daarom de tip: klem de borstel na gebruik tussen de bril en de wc zodat hij in de wc-pot kan druppen en drogen.

8. Stinkende spullen in de vriezer

Leg stinkende (zweet) spullen die niet in de was kunnen zoals schoenen, helm en andere benodigdheden in een afgesloten zak in de vriezer. Door de kou gaan de bacteriën dood en stinken de spullen een stuk minder.

En, welke van deze schoonmaaktips gaat jou helpen om te poetsen als een pro?

CategoriesChill