8

8 x TIPS OM DE LENTE IN HUIS TE HALEN

interieur trends 2023 - trends voor interieur - woontrends - veneta raadecoratie

Het begint mooier weer te worden en je hebt waarschijnlijk al de neiging om deuren open en de plantjes buiten te zetten. De Lente, wij houden ervan. Maar, hoe haal je dit vrolijke seizoen in huis, nu we met z’n allen binnen zitten? Hier vind je 7 tips om de Lente in huis te halen!

1. Doe een grote schoonmaak

Na veel binnen zitten tijdens de donkere maanden, is het een goed idee om eens flink op te ruimen en lekker te poetsen. Geef jouw keuken, woonkamer of tuin eens een goede touch up! In een schoon en opgeruimd huis, voel je je waarschijnlijk zelf ook een stuk vrolijker. Zo haal ze zelf ook een beetje het zonnetje in huis!

2. Maak gebruik van frisse stoffen

Dikke stoffen zoals fluweel en wol horen natuurlijk niet echt bij de lente, wissel daarom van stoffen en gebruik leuke katoenen stoffen of linnen materialen. Verwissel bijvoorbeeld de kussenhoesjes en die dikke wollen deken van je bank in een licht exemplaar.

3. Koop verse bloemen

Misschien een voor de hand liggende keuze, maar kleurrijke bloemen doen het altijd goed als je het huis wil opfrissen. En dan geen bordeaux rode rozen en winterse takken, maar lichte bloemen die een frisse lente look geven. 

Ook leuk! Vind hier 5 redenen om iemand bloemen cadeau te doen > 

4. Ga voor kleur

Ook de pasteltinten en andere vrolijke kleuren mogen weer in huis gehaald worden, en je ziet ze al bijna overal in de winkels liggen (ook online te bestellen), dus maak er gebruik van! Verf bijvoorbeeld dat ene donkere kastje in een leuk licht kleurtje of koop een paar kaarsen in een pastelkleur.

5. Re-style je huis 

Herken je het dat, dat je na afloop van een seizoen de behoefte hebt om je huis een beetje te tweaken?  Het leuke is dat je met kleine aanpassen een hele andere look & feel kunt geven aan je huisje.

Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg oude handgrepen van je keukenkastjes of kastgreepjes vervangen door nieuwe (goudkleurige!), prullaria weggooien en vervangen door nieuwe accessoires, de opstelling van je meubels veranderen of een nieuw kleurtje geven aan de muren. Het hoeft niet veel te kosten!

6. Hang foto’s en wanddecoratie op

Vervang je wanddecoratie eens voor iets nieuws en verfrissend. Denk bijvoorbeeld aan een canvas met een mooi lente tafereel, een vrolijke foto in de natuur of hang gedroogde bloemen op in een lijstje.

lente in huis - lente - pastel kleuren - lente tips - bloemen kopen - grote schoonmaak

7. Laat het licht binnen

In de winter ben je misschien geneigd om alle ramen en gordijnen dicht te houden, maar nu is het weer tijd om alles open te gooien. Zo maak je gebruik van natuurlijk licht en bespaar je ook weer op de energierekening! Tip: maak alle ramen eens grondig schoon, je zult zien dat dit verschil maakt!

8. Kook een fris lente gerecht

Wanneer jouw keuken weer helemaal spik en span is, wordt het tijd om hier een fris en lekker gerecht klaar te maken! Inspiratie nodig? Vind hier een aantal heerlijke lente recepten >
Maar ook niet te vergeten in deze periode: het aspergeseizoen! Het witte goud waar we maandenlang op moeten wachten en nu weer volop van kunnen genieten.Hier vind je 11 x verrassende recepten met asperge >

Welke van deze tips gaat jou helpen om de lente in huis te halen?

CategoriesChill