H

HOTSPOT: KAKELVERSE VIS EN MEER BIJ PESCA IN AMSTERDAM

pesca amsterdam - visrestaurants amsterdam - vis eten in amsterdam - pesca vistheater

Fan van verse vis en uit eten gaan op toffe plekken? Dan is het tijd om vistheater Pesca hoog op je hotspot lijstje te zetten. Hier tref je bij binnenkomst een uitgestalde vismarkt aan waar je je etentje helemaal zelf gaat samenstellen aan de hand van jouw visvoorkeur.

Wat Pesca onderscheidt van andere visrestaurants in Amsterdam, of misschien wel van heel Nederland, is dat zij geen vast menu hebben, maar hun verkoop laten afhangen van de visvangst van die dag. Dit houd in dat alle gerechten hier seizoensgericht zijn en dus ook altijd vers.

Zelf verse vis kiezen

Het leuke aan dit concept is (onder andere) dat je getriggerd wordt om nieuwe dingen te proberen. Oesters kun je natuurlijk overal bestellen, maar na het zien van het grote aanbod op de verse markt is de kans groot dat je wat nieuws aanwijst. De mensen bij de vissen kunnen je alles vertellen over de smaken, stucturen en bereidingswijze van de vis, waardoor je waarschijnlijk ook nog wijzer de deur uit gaat.

Goed om te weten: op de vismarkt hanteren ze een dynamisch prijsbeleid. Gedurende de dag gooien de visverkopers de prijs van de vis omlaag, om zo de vis uit te kunnen verkopen. Op deze manier voorkomt Pesca onnodige verspilling.

pesca amsterdam - visrestaurants amsterdam - vis eten in amsterdam - pesca vistheater
pesca Amsterdam

Meer gezellige vis restaurants in Amsterdam >

En een bijpassende drank

Na het uitkiezen van de vis is het volgende leuke en interactieve moment van je avond eten aangebroken. In de – we noemen het maar even drink room – kies je samen met het barpersoneel uit welke wijn (of andere drank) lekker past bij de visgerechten die je daarvoor hebt uitgekozen. Deze drank krijg je vervolgens in een bucket mee naar je tafel, waar de visgerechten vervolgens in verschillende gangen worden geserveerd.

Grappen en grollen op het toilet

Vergeet ook zeker niet een toiletbezoekje te maken bij Pesca. Want wat dacht je van luisteren naar een cabaretshow terwijl je een (grote) boodschap doet? Hier kan het! Op de toiletten komen allemaal grappen van bekende cabaretiers uit de speakers. Vinden wij leuk.

Meet spraakmakende horecatoiletten vind je hier >

Openingstijden

Pesca is zeven dagen per week geopend voor diner en in het weekend is Pesca ook geopend voor lunch. Good to know: binnenkort openen ze ook door de weeks de deuren voor een heerlijke lunch. De vismarkt houdt de volgende tijden aan:

Maandag t/, donderdag van 18:00-22:00, vrijdag van 18:00 tot 22:30 en zaterdag van 12:00 tot 16:00 & 18:00 tot 22:30. Zondag ook van 12:00 – 16:00 & 18:00 tot 22:00

Restaurant Pesca Amsterdam
Rozengracht 1331016 LV Amsterdam
+31 20 334 5136

 

CategoriesFijne Foodspots