M

MET DEZE SIMPELE CHECK KAN JE IN 2020 HEEL VEEL GELD BESPAREN

geld besparen - independer - zorgverzekering check - eigen risico tips -

Als je klachten hebt of ziek bent en je moet naar een zorginstelling wil je maar één ding: naar de dichtstbijzijnde. Maar als je niet oplet, kan zo’n bezoekje nog wel eens heel veel geld gaan kosten. Wil jij het komende jaar liever geen onverwachtse factuur ontvangen door jouw tripje naar de dokter? Snappen we. Hier vind je hoe je dit makkelijk voorkomt en dus geld bespaart.

In de meeste gevallen kan je – als dat nodig is – gewoon naar een dokter en wordt dat vergoed door de zorgverzekeraar. Maar wat niet iedereen weet is dat in Nederland worden niet alle ziekenhuizen door alle zorgverzekeraars vergoed. Daarom is het extra belangrijk om van te voren uit te zoeken waar je precies allemaal terecht kunt met jouw zorgverzekering.

Voorkom dubbel betalen

Als je dat niet goed checkt, kan het zomaar gebeuren dat al het geld dat je hebt gespaard (voor die designer bag of dat sterrenetentje) rechtstreeks naar de bankrekening van de dokter. En dan betaal je nog eens dubbel ook, want de factuur van de zorgverzekering moet óók betaald worden. Deze dubbele uitgaven door onwetendheid is voor niemand leuk.


Zo vind je een zorgverzekering die bij jou past >

Geen ongewenste verrassingen

Maar hoe weet je nu waar jij met welke verzekering precies terecht kan? Dat vroegen wij ons dus ook af. En yes girls, daar is nu dus een hele handig tool voor. Vul in deze contracteringstool een aantal gegevens in. Zoals waar je verzekerd bent en wat voor pakket je hebt. Vervolgens geef je aan waar je woont en met één klik rolt er een lijstje uit met plekken waar je wel en niet terecht kan. Super handig.

Dit geldt overigens niet alleen voor ziekenhuizen. Ook alle fysiotherapeuten, apothekers en alternatieve genezers kan je er vinden. Zo kom je niet onverwachts voor vervelende betalingsverrassingen te staan.

Ook handig: 8 x Apps om geld mee te besparen >

Het komt ook regelmatig voor dat mensen (onverwachts) een hoger eigen risico moeten betalen dan verwacht. Om dat te voorkomen is het slim om deze fabels en feiten over een eigen risico door te nemen >

Voor ieder doktersbezoekje toch maar even een snelle check doen dus. Dat kan je heel veel geld besparen in 2020!

Bron omslagfoto: Freepik
CategoriesNiet gecategoriseerd