1

11 x VERWARMDE TERRASSEN IN ROTTERDAM

verwarmd terras Rotterdam - terrassen Rotterdam - Restaurant aan de Maas - Terras Rotterdam Centrum

Laten we eerlijk zijn: op een terrasje zitten is altijd leuk. Lekker genieten van je favoriete koffie en taartje of borrelen met een wijntje. Het ‘typische Nederlandse klimaat’ zorgt er misschien wel voor dat het al snel koud kan worden of dat het onverwachts gaat regenen. Maar laten cafés en restaurants slimmer zijn dan het klimaat en verwarmde terrassen hebben. Zo geniet je met weer of geen weer van het terrassenleven! Hier vind je 10 x verwarmde terrassen in Rotterdam.

Terrasje pakken? Met deze 10 x verwarmde terrassen in Rotterdam zit je altijd warm >

1. Dudok aan de Maas

Als Rotterdammer klinkt de naam Dudok je niet vreemd in de oren. Maar écht Rotterdams genieten doe je bij Dudok aan de Maas. Na de succesvolle zomer editie, zouden ze doorgaan met een fijne winter editie. Maar toen kwam de lockdown, dus nu is het wachten op de dag dat het weer mag: genieten van lekker eten, fijn gezelschap en de prachtige skyline van Rotterdam.

Voor of na het terrassen iets leuks doen? Bewandel onder Street Art Speurtocht door Rotterdam >

2. Ayla

In het hartje centrum, op loopafstand van station Rotterdam Centraal, is de cocktailbar Ayla niet te missen: in knalgele letters staat de naam groot op de muur gekerfd. Geniet hier van mediterrane bites en een uniek smakenpallet van cocktails tot in de late avonduurtjes. Want, met een verwarmd terras aan de voorkant én de heaters in de secret garden zit je hier altijd warm!

3. Woodz

Mooi uitzicht? Check. Groot en verwarmd terras? Check. Lekkere hapjes en drankjes. Ook check. Bij Brasserie Woodz kun je de hele dag genieten. Van ontbijt tot diner met een prachtig uitzicht op de Kralingse plas. Dat deze plek niet midden in het centrum ligt en je iets verder moet reizen neem je voor lief!

4. Biergarten

Bij deze altijd bruisende hotspot kun je tot de late uren warm genieten van biertjes en hapjes. Biergarten is de enige bar in Rotterdam die volledig buiten is. Maar ze zijn op alles voorbereid: het terras is gedeeltelijk overkapt zodat zelfs regen niemand kan tegenhouden!

5. Supermercado

Supermercado is een stuk Latijns-Amerika op de Schiedamse vest in Rotterdam. Van Argentijnse ribeye tot Mexicaanse taco’s. Op het verwarmd terras kun je genieten van allerlei Latijns-Amerikaanse gerechten en een lekkere cocktail (of twee).

Hier vind je 12 x Verwarmde terrassen in Amsterdam >

6. Cafe van Zanten

Op de koudere dagen niet kunnen genieten van het terrassenleven? No way! Café van Zanten heeft vuurkorven tussen elke tafel. Dit zorgt er niet alleen voor dat de gasten er warmpjes bij zitten, maar geeft ook een knusse sfeer! Ook lekker is dat ze hier Sugo pizza verkopen. Dat maakt het helemaal af, niet?

7. 1NUL8

Een wijnbar en brasserie in één. Ook bij de altijd levendige huiskamer van Rotterdam, 1NUL8, kun je er buiten warm bij zitten. Zo kun je je de hele dag, ongeacht het weer, op het terras vermaken met een lekker hapje en drankje. Of je nu voor een koffietje gaat of een alcoholisch drankje: dat hebben ze allemaal!

8. Cornelis

Op het Stadhuisplein, met uiteraard uitzicht op het iconische Stadhuis, vind je restaurant & bar Cornelis. Hier kun je met een grote groep of klein gezelschap genieten van lekker eten, goede wijn, fancy cocktails en bovenal véél sfeer. Ongeacht wat het Nederlandse klimaat zegt. Wat wil je nog meer?

Ook leuk: 13 x Toffe cocktailbars in Rotterdam >

9. Bokaal

In het centrum van Rotterdam, aan de Nieuwemarkt, vind je het levendige stadscafé en bierlokaal Bokaal. Met uitzicht op het bekende standbeeld, de maagd van Holland, geniet jij van speciaal biertjes, latte’s, wijntjes en verschillende soorten hapjes.

10. THOMS

Aan de bruisende Meent vind je het restaurant THOMS. Geniet hier van seizoensgebonden gerechten gemaakt van lokale producten. Of glip het verwarmd terras af om binnen te gluren bij de collectiestukken van Museum Rotterdam. Deze zijn hier namelijk regelmatig te bewonderen!

11. Beachclub Royal op Hoek van Holland

Wist je dat Hoek van Holland officieel bij Rotterdam hoort? Beachclub Royal hoort dus ook zeker in dit lijstje thuis en is het iets langer reizen waard! Zand, lounge sets én echte palmbomen. Én op de wat minder goede dagen verwarmd! Hier vind je zomerse sferen zelfs als het weer niet mee zit.

En, bij welke verwarmde terrassen in Rotterdam ga jij straks een drankje of hapje doen?

CategoriesDrankje doen