1

10 x TIPS OM JE TUIN OP TE KNAPPEN

tuin opknappen ideeën - tuin opknappen tips - tuin renoveren tips - goedkoop tuin pimpen - tuinaccessoires Xenos -

Het is geen geheim dat wij hele dagen doorbrengen in onze buitenruimte. Met de zomer voor de deur bereiden wij ons voor op lekker buiten eten, weer in de tuin een boekje lezen én borrelen op lange zomeravonden. Alleen ziet de tuin vaak, na een lange winterperiode, er niet meer fris en mooi bij. Maar met enkele stappen maak jij je tuin zó weer zomer ready! Hier vind je 10 x tips om je tuin op te knappen.

Van tuinaccessoires, zitmeubels en plantjes. Met deze 10 tips kun jij je tuin opknappen, op een betaalbare manier >

Leuke & comfortabele tuinzitmeubels

Dat loungesets mooi en comfortabel kunnen zijn, wisten we natuurlijk al! Maar wist je dat een hangmat of een hangstoel ook erg leuk kan zijn? Met een goed boek en verkoelende ijsthee breng je de dag gemakkelijk buiten door. Plus, het geeft net wat extra sfeer in je tuin.

Balkon opleuken? Hier vind je 5 x hacks voor een zomers balkon >

Kies voor een natuurlijke bodem

Een leuke bodem is het halve werk! Naast dat tegels al snel kaal ogen en onkruid zich graag verstopt tussen de voegen, zijn tegels ook nog eens niet al te best voor het milieu. Geef je tuin een natuurlijke, maar ook speelse uitstraling met een natuurlijke bodem. Kies bijvoorbeeld voor houtsnippers op je tuingrond. Voordeel: met een natuurlijke bodem is het gevecht met onkruid verleden tijd, én je tuin heeft een veel natuurlijkere uitstraling.

tuin opknappen ideeën - tuin opknappen tips - tuin renoveren tips - goedkoop tuin pimpen - tuinaccessoires Xenos - tuin inspiratie - kleine tuin opknappen

Verlicht je tuin

In de zomer zitten we weleens tot de late uurtjes in de tuin. Zelfs als de zon al onder is. Tuinverlichting is een gezellige oplossing om gewoon te kunnen blijven zitten. Plaats leuke tuinlantaarns in donkere hoekjes, bamboe tuinfakkels op zonne-energie of hang verlichtte tuinguirlandes op voor extra sfeer.

Sla leuke tuinaccessoires in

Accessoires zijn de finish in touch in huis maar ook zeker in de tuin. Je buitenruimte, klein of groot, wordt al een stuk gezelliger met vrolijke zitkussens op de tuinmeubels of buitenkleden op de vloer. Er zijn talloze manieren om accessoires toe te voegen: van kaarsen en tuinlantaarns tot decoratieve ladders, wandhangers en beeldjes.

Je kan zelfs gordijnen rondom je terras hangen voor een romantische look. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze tuinaccessoires en koop wat jijzelf leuk vindt!

tuin opknappen tips // tuinaccessoires Xenos // tuin renoveren tips //

Spiegels in de tuin

Een spiegel in de tuin is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het opleuken van je tuin. Toch is een spiegel een handige en speelse manier om je tuin een stuk groter te laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor deze leuke zonnestraal buitenspiegel voor een zomerse look of voor een simpel rechthoekige wandspiegel.

Bloemen en planten

Laten we eerlijk zijn: bloemen en planten maken alles zoveel beter. Versier kale hoeken in de tuin met mooie bloembakken. Je kan er voor kiezen om zelf de bloemen te planten met bloembollen óf je koopt ze kant-en-klaar in een plantenwinkel of tuincentra. Heb je een saaie muur in jouw tuin staan? Pimp deze dan op met leuke hangplanten voor extra groen in de tuin.

Planten kopen? Hier vind je 15 x de mooiste plantenwinkels door héél Nederland >

Leuke schaduwplekjes

Creëer leuke plekjes in de tuin waar je beschermd tegen de zon kan zitten. Natuurlijk kan je gebruik maken van een zonnescherm of een parasol, maar je kan ook voor een creatievere oplossing gaan en kiezen voor een luifel. Je hebt verschillende soorten en maten. Van vrijstaand inklapbare luifels en schaduwdoeken tot deurluifels voor op het balkon.

Plaats een barbecue

Steek jij het liefst de barbecue aan op een warme zomeravond? Dan kan je er voor kiezen om een goede grill aan te schaffen. Een elektrische barbecue of een luxe ingebouwde barbecue staat nét wat beter dan de aluminium bakje van Action én het grilt een stuk handiger. Ook leuk: 10 x Barbecue tips voor culinaire zomeravondjes >

Moestuintjes

Je eigen groente en fruit kweken? En dat in je eigen tuin! Moestuintjes zijn niet alleen leuk om je eigen vruchten te kweken, het zorgt ook voor een gezellig plekje met extra groen in je tuin. Het leuke is: je hoeft niet perse een grote tuin te hebben. Je maakt het moestuintje zo groot of klein als dat je zelf wilt. Tip: plaats bij iedere soort een leuk plantenstokje zodat je niet vergeet wat er in elk bakje zit. Nog een tip: gebruik cacaodoppen als bodem om de groei van de plantjes te bevorderen!

https://www.instagram.com/p/CMUFO2agbXA/?utm_source=ig_web_copy_link

tuin opknappen tips // tuinaccessoires Xenos // tuin renoveren tips

Zorg voor sfeer

Mooi interieur doet al veel goeds in je tuin. Toch kan je net wat meer sfeer toevoegen aan je tuinfeestjes door middel van warmte en muziek. Hang bijvoorbeeld een buitenspeaker op. Kies voor een draadloze versie zoals Sonos Move, zodat je geen contactstop in de buurt hoeft te hebben als je tot de late uren nog muziek wilt luisteren. Hou natuurlijk wél rekening met je buren! Mocht het wat frisser worden. Is het plaatsen van een gaslantaarn een leuke oplossing.

En, met welke bovenstaande tips ga jij je tuin opknappen?

CategoriesNiet gecategoriseerd