R

RECEPT FRISSE WATERMELOEN PIZZA MET FETA & OLIJF

watermeloen pizza - watermeloen pizza maken - watermeloen feta recept - watermeloen feta pizza - watermeloen feta olijf - watermeloen recept voorgerecht - watermeloen recept snack

Zin in een frisse snack of voorgerecht op een warme dag? Haal een watermeloentje in huis en ga aan de slag! In dit artikel vind je het frisse en gezonde recept voor een watermeloen pizza met feta en olijf.

Vind hier het recept voor de watermeloen pizza met feta en olijf > 

Good to know! Watermeloen bevat ijzer, vezels, kalium, vitamine C, lycopeen en bètacaroteen. Bètacaroteen is een antioxidant: deze beschermt jouw lichaamscellen tegen schadelijke invloeden. Bovendien wordt bètacaroteen omgezet in vitamine A: goed voor je huid, haar en ogen dus!

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min
Aantal personen: 4

Ook lekker! Vind hier nog meer recepten met watermeloen >

Ingrediënten 

½ watermeloen
1 komkommer
1 rode ui
2 ½ limoenen
100 gr zwarte olijven
200 gr fetakaas
1 el ciderazijn
4 el olijfolie
Verse muntblaadjes

Bereidingswijze 

  1. Snij een dikke plak van de watermeloen. Snijd de komkommer in dunne plakjes, een halve citroen in ringen en de ui in dunne plakjes.
  2. Maak een kleine vinaigrette met het vruchtvlees van de bovenste en onderste delen van de watermeloen. Meng dit vruchtvlees met het sap van de twee overgebleven citroenen, olijfolie en azijn in een blender.
  3. Snijd het schijfje watermeloen in vier en dresseer met de komkommerschijfjes, verkruimelde fetakaas, olijven, uienplakjes en munt. Giet de vinaigrette over elk plakje.
  4. Nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke snack/voorgerecht.

En, wanneer ga jij het recept voor deze watermeloen pizza met feta en olijf maken?