5

5 x CULINAIRE HACKS VOOR EEN LANGE VLIEGREIS

Girls Who zijn natuurlijk dol op eten en reizen. We zijn vaak direct bij aankomst op een nieuwe plek bezig met het zoeken naar de leukste plekjes om te gaan eten. Maar de weg naar onze bestemming is niet altijd even culinair. Want over zo’n grauw bakje vliegtuigvoedsel heeft nog niemand ooit gezegd dat het bijdroeg aan een positieve vakantieherinnering. Hoe zorg je nou voor wél een fatsoenlijke maaltijd onderweg naar je bestemming? Wij geven je tips!

Check de maatschappij

Wanneer je je vliegtuigeten het belangrijkst vindt van de hele vlucht is het zeker even de moeite waard om een klein onderzoekje te doen. Bekijk op de website van de airline wat ze zoal serveren tijdens lange vluchten. Soms kun je zelfs al een menu zien. Of kies sowieso voor een luchtvaartmaatschappij die door The Luxury Travel Expert werd geselecteerd als beste op het gebied van inflight maaltijden op deze lijst.

7 x steden voor kunstliefhebbers >

Vegetarisch

Kies voor de vegetarische optie. Niet alleen krijg je in sommige gevallen je eten eerder (altijd een pluspunt). Maar je krijgt ook vaak iets lekkerders. Waar vis of vlees er vaak heel grauw en veel te gaar bijligt in zo’n bakje, is de vegetarische variant vaak prima te doen. De smaak van groentes (vaak umami) blijven het beste op grote hoogte en het is vaak nog enigszins herkenbaar allemaal.

Vliegtuigeten

Ga voor umami

Wist je dat vliegtuig eten heel anders smaakt dan wanneer je het thuis op de grond zou eten? Of het per se veel beter smaakt laten we even in het midden, maar dat het anders smaakt dan op kilometers hoogte is een feit. Niet alleen je huid is namelijk in de war van de hoogte en druk in de lucht, ook je smaakpapillen zijn van slag.

Je proeft in de lucht zo’n 30% minder! Zo worden alle smaken dus wat vlakker en ligt de drempelwaarde om een smaak waar te nemen veel hoger. Van de basissmaken doet umami het dan nog het best in het vliegtuig. Wanneer je iets te kiezen hebt voor je maaltijden of drinken is het dus verstandig te kiezen voor iets hartigs. 

6 tips voor vakantie in eigen land!

Bestel een flesje wijn

De wijn in het vliegtuig is natuurlijk niet de beste die je ooit dronk, maar toch is het wel een aanrader om jezelf te trakteren op zo’n gezellig mini flesje. Dat maakt eten uit zo’n plastic bakje ook meteen iets gezelliger en het voelt gelijk iets meer culinair (of dat beelden we onszelf in ieder geval in). Drink, zoals altijd natuurlijk, wel met mate. Dronken zijn in een vliegtuig maakt je vlucht een stuk minder aangenaam.

Eigen eten meenemen

Als je echt zo erg opziet tegen het eten aan boord kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen eten mee te nemen. Je eigen snacks kun je natuurlijk sowieso heel gemakkelijk meenemen. Maar hele maaltijden blijven helaas niet oneindig lang goed of lekker.

Kies daarom voor iets makkelijks als een salade en neem die zo mee dat er nog zo min mogelijk gemengd is. Verpak de verschillende onderdelen in losse bakjes, of kies voor ingrediënten uit blik (wist je dat je zelfs quinoa in blik kan kopen?). Laat vooral de dressing nog niet mengen met de rest van je salade. Voeg alles pas samen in het vliegtuig en je hebt je perfecte eigen maaltijd mee. Een andere tips is om verse sushi te kopen op de airport en deze mee te nemen tijdens de vlucht!

Dit zijn de grootste ergernissen van vliegtuigpersoneel >

Culinaire hacks voor vliegtuigeten

Wel mee-eten!

Dit is niet zozeer een tip om het vliegtuigeten lekkerder te maken, maar het is wel belangrijk je in ieder geval te houden aan de maaltijd volgorde tijdens je vlucht. Het is heel begrijpelijk dat je niet zo’n zin hebt in de Aziatische variant van ontbijt die je soms geserveerd krijgt; congee met zeevruchten en je misschien ook meer toe bent aan een avondmaaltijd.

Maar het is toch belangrijk op dat moment op z’n minst iets anders ontbijt-achtigs te eten. De maaltijden worden namelijk zo geserveerd volgens het ritme en de tijdszone van je bestemming. Zo wen je dus sneller aan het tijdsverschil en schijn je ook een stuk minder last te hebben van de jetlag.

Succes met het toepassen van deze culinaire vliegtuig hacks. Het maakt de route naar jouw bestemming sowieso aangenamer!

 

PIN IT

CategoriesReistips