6

6 TIPS VOOR EEN VAKANTIE IN EIGEN LAND

Vakantie in eigen land. Dingen om te doen in de zomer. Tips voor een dagje weg. Picknick. Girls Night.

Summer is here! Dit betekent natuurlijk dat je het liefst een megavakantie boekt naar Verweggistan en even geniet van twee, die of vier weken helemaal niks. Jammer genoeg laat je portemonnee of misschien je rooster dit niet altijd toe. Als jij vakantie viert in eigen land zijn dit zes handige tips om je staycation te overleven.  

Tip 1. Relax

Het sluipt er supermakkelijk in. Tóch nog even je werkmail checken of nog even snel iets afmaken. Probeer van je telefoon af te blijven en je zelf echt te dwingen om je werk even los te laten. Je verdient namelijk ook echt wel een vakantie en wat tijd voor jezelf. Zet je telefoon gewoon een dag in de week uit en ontspan. Begin aan dat boek dat je altijd al had willen lezen, maar waar je nooit de tijd voor had. Of ga wat vaker in bad met wat kaarsen en een relaxt muziekje. Make yourself comfortable!

vakantie in eigen land

Dit is waarom jij tijd voor jezelf vrij moet maken

Tip 2. Toerist in eigen stad

Je hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld om nieuwe dingen te zien. Er zijn waarschijnlijk zo veel plekjes in de buurt waar je nog nooit bent geweest. Hang lekker de toerist uit in je eigen stad. Probeer eens een nieuwe hotspot uit. Of ga naar een museum in de buurt. Ik ben vast niet de enige die nog nooit naar het Anne Frank Huis is geweest. 

Tip 3. Leer iets compleet nieuws

Met wat extra tijd over is dit het perfecte moment om je life skills te verbeteren en je bucketlist af te werken. Altijd al een andere taal willen leren? Koop een woordenboek en ga aan de slag. Ga in de weer met een naaimachine, zodat je nooit meer je te lange flared broeken naar de kleermaker hoeft te brengen. Waarom probeer je geen kookcursus? Misschien zit er wel een ware top chef in je verschuild.          

Vakantie in eigen land. Tips voor een dagje weg. Wat te doen vandaag.

De leukste tips voor een weekendje Maastricht

Tip 4. Dagje weg

Je bent echt niet alleen op vakantie geweest als je ver weg bent geweest. Vooral als je portemonnee niet bepaald wilt meewerken is dit een goede oplossing. Plan in plaats van een grote vakantie gewoon een dagje of een weekendje weg. Er zijn superveel steden in de buurt die makkelijk bereikbaar zijn voor een goede prijs.

Tip 5. Girls night

Alles is leuker in combinatie met vriendinnen en wijn. Plan tijdens je vakantie daarom zo veel mogelijk leuke avondjes of dagjes met vriendinnen. Een ouderwetse stapavond of een middag met heel veel wijn en lekkers op een kleedje in het park. Zo vergeet je binnen no-time dat je eigenlijk liever op vakantie was gegaan.

Dit zijn de 8 leukste uitjes met je vriendinnen

Tip 6. Home shopping

Als jij zelf niet op vakantie kan, haal dan de vakantie lekker in huis. Geef je paleisje een make-over en het voelt net alsof je op een andere plek bent beland. Speur wat rommelmarktjes af voor vette nieuwe items, het hoeft zeker geen fortuin te kosten. En een pluspunt is dat je van het shoppen waarschijnlijk helemaal happy wordt. 

Zo zie je maar, met deze tips is het echt niet zo erg om niet op vakantie te gaan, maar kun je gewoon in Nederland blijven!

PIN IT!

Ga je niet op vakantie? Er is continue regen op je bestemming waar normaal altijd de zon schijnt? Wij geven je tips om je vakantie toch nog tot een groot succes te maken!

 

CategoriesWalk & Visit