F

FRISSE PLUM SOUR MOCKTAIL

Plum Sour Mocktail

Voor wie dit jaar gestart is met Dry-January, allereerst chapeau! In mijn hoofd leek het ook een heel goed idee om dit jaar te beginnen zonder alcohol. Dat heeft ongeveer geduurd tot 1 januari; 16:00 uur. Toen stond ik “ineens” met een cocktail in mijn hand en ja, als je dan toch begonnen bent… Maar voor alle ladies die wel een ruggengraat hebben presenteer ik de Plum Sour Mocktail.

Ik had de guts niet om het vol te houden, maar ik weet zeker dat er meiden onder ons zitten die de glaasjes alcohol wel een maand kunnen laten staan. Toch? Speciaal voor jullie bikkers heb ik een overheerlijke Plum Sour Mocktail samengesteld. Niemand hoeft door te hebben dat dit feestelijke drankje alcoholvrij is, dus je kunt gewoon gezellig meedoen!

Zelf verkies ik zure cocktails of mocktails boven zoete varianten. Ik ben benieuwd hoe dit bij jullie zit, en dus vind ik het des te leuker deze mocktail te maken, te testen en te delen met jullie!

Wat heb je nodig voor de Plum Sour Mocktail?

  • 2 pruimen
  • 1 of 2 citroenen
  • Gember
  • Bruisend water

Sour Plum Mocktail

Zo maak je de Plum Sour Mocktail!

Snijd de pruimen in ronde schijfjes en doe deze in een feestelijk glas. Pers hierop het sap van de citroen en voeg daar een schijfje gember aan toe. Muddle dit totdat je een klein prakje krijgt. Voeg vervolgens ijs en bruisend water toe en roer dit met een barlepel een paar keer rond. Garneer je mocktail met een schijfje citroen en een leuk rietje.

Houd je van écht een friszurige cocktail, gebruik dan sap uit 2 citroenen. Test en proef dit van te voren. Je kunt beter steeds een beetje meer toevoegen dan er te laat achter komen en met een zuur gezicht zitten!

GEEN DRY-JANUARY VOOR JOU? BEKIJK DEZE GEZELLIGE CHAMPAGNECOCKTAILS!