D

DEZE 6 DINGEN MOET JE NOOIT FLIKKEN OP EEN VLIEGVELD

Zin om gearresteerd te worden en urenlang vast te zitten in een claustrofobisch koffie, om je vlucht te missen of gehackt te worden dankzij dat leuke Insta-kiekje? Check, dan is dit artikel niks voor jou. Maar voorkom je dit soort taferelen liever en kijk je wél uit naar je eindbestemming? Dan komen deze 6 ongeschreven airport regeltjes wellicht goed van pas. Want was soms nog zo onschuldig lijkt, kan grote, vervelende gevolgen hebben.. 

Zin om gearresteerd te worden en urenlang vast te zitten in een claustrofobisch hokje, om je vlucht te missen of gehackt te worden dankzij dat leuke Insta-kiekje? Check, dan is dit artikel niks voor jou. Maar voorkom je dit soort taferelen liever en kijk je wél uit naar je eindbestemming? Dan komen deze 6 ongeschreven airport regeltjes wellicht goed van pas.

Want was soms nog zo onschuldig lijkt, kan grote, vervelende gevolgen hebben..

Voorpiepen in de rij

Voordringen in de rij staat vooral bij Amerikaanse vliegvelden zo’n beetje gelijk een je doodvonnis tekenen. Ja, we hebben het vast allemaal een keer gedaan en zijn er ook vast mee weg gekomen. Maar die ene geïrriteerde toerist kan jou uit het niets flink (openlijk) op je vingers tikken. En je begrijpt, dan staat er een walk of shame op je te wachten. En een plekje achterin de rij.

Dus, hoe verleidelijk soms ook: doe het beter niet. En wil je dan toch zekerheid hebben dat jouw handbagage niet in de cabine belandt, wees dan gewoon op tijd. Of ga op een van de stoeltjes vlakbij de boarding check zitten. Beginnen ze met controleren, dan kun je wellicht als een smooth operator vooraan aansluiten.

Wat mag nou precies wel, en wat niet mee in je koffer?

Powernaps houden

Maar, maar… jij en je met donkere vlekken gecirculeerde ogen zijn zo zwaar. Je. Houdt. Het. Niet. Meer. En het is nog ruim een uur wachten voor die overstap. Zo’n gek idee is het toch niet om eventjes de binnenkant van je oogleden te bekijken.

Uhh, jawel. Uit onderzoek blijkt dat de meeste vluchten worden gemist door mensen die A: vastzitten in de trein of vaststaan in het verkeer en B: zich gewoon op tijd en fysiek op de airport bevonden, maar in dromenland zijn. Nog ff doorbikkelen dus; in je vliegtuig mag je slapen.

dit moet je nooit doen op een airport. Airport. Powernap. Regels

Paniek zaaien

Jullie hebben hier vast nog nooit aan gedacht. Maar toch even voor de zekerheid, mocht je je afvragen hoe zou het zijn als je voor de grap ineens heel hard ‘bom’ roept? Of: een tas voor je uitgooit? Met de in jouw ogen meest onschuldige grapjes kun je flinke boetes krijgen, opgepakt worden en dus je vakantie mislopen.

Een foto van boarding pass online zetten

Jaja, heel Instagram wereld mag weten dat jij op het punt staat te vertrekken naar een ander land. Maar voordat je een foto van je boarding pass maakt en deze op je social kanalen zet, sta dan even stil bij het volgende. Iedere hacker, hoe dom of intelligent ook, kan je foto screenshotten en de barcode van je boarding pass uploaden in een speciaal programma.

Zo kunnen ze al je gegevens kopiëren. Je mobiele nummer, je mailadres, ze kunnen je stoelnummer wijzigen of nog erger: je vlucht cancelen.

Met deze hack verdubbel je je vakantiedagen in 2020 >

Naar de fles grijpen

Stilzitten = saai = verveling = ubersaai = iets bedenken dat wel leuk is. ALCOHOL DRINKEN! Dat begrijpen we, maar wanneer je van 3 à 5 wijntjes verandert van tipsy naar lam, kan er iets flink misgaan. Heb je namelijk te veel alcohol in je lijf, dan is er een hele grote kans aanwezig dat jouw alcoholgeur geroken wordt en je het vliegtuig niet meer in mag.

AUCH. Een lekker (belachelijk duur) wijntje op de airport kan écht wel, maar laat die terrasverslaving en het vakantiegevoel nog niet teveel overnemen. Smaakt op de bestemming toch veel beter en is meestal nog goedkoper ook.

Bon voyage levensgenieters, en let wel: jullie zijn gewaarschuwd!

CategoriesReistips