5

5 X EETSPOTS IN FLORENCE DIE JE ABSOLUUT NIET MAG MISSEN

eten-in-florence. Staat er een citytrip naar de Italiaanse stad Florence in je agenda? Dit zijn de leukste eetspots in Florence die je niet wilt missen tijdens deze trip! Op zoek naar een bijzondere wijnbar or lunchplek? Deze hebben we ook voor je opgezocht!

Florence; een van mijn favoriete steden in Italië! Een stad met goede loopafstanden zonder dat je overal de metro voor hoeft te pakken. Een stad met kleine schattige restaurants, markten op elk pleintje en speciaalzaken op iedere hoek. Mama’s eten is heilig in Florence en ik ben voor jullie op pad gegaan voor 5 eetspots in Florence die je absoluut niet mag missen!

 

Alla Vecchia Bettola

De eerste uit het rijtje met eten in Florence; Alla Vecchia Bettola! Met de overtuigende woorden van mijn beste vriendin Sophie werd ik naar binnen gelokt: ‘Goed eten onder felle TL-lampen’. Oké, dit moet wel echt mega Italiaans zijn. En ja hoor, dat was het. De zaak stond vol met lange ‘sharing-is-caring’ tafels en de lichten deden net geen pijn aan onze ogen. We werden tussen twee groepjes van vier gepropt, gezellig tussen de Italianen dus! De gehele zaak zat vol waardoor er continu Italiaans gezang was. Ik vind dat Italiaanse taal namelijk echt klinken alsof er een opera vanuit muziekboxen dreunt. De menukaart van Alla Vecchia Bettola staat vol met fantastische lokale gerechten. Ons oog viel op de specialiteit van het huis: Penne in Vodka saus en Melelanze. OH DIO (italiaans voor MIJN GOD!). In tijden niet meer zo’n lekkere pasta op en het liefst zou ik het jullie allemaal willen laten proeven. De sausresten heb ik met mijn vinger uit het bord gelepeld; niet erg lady like, maar ó zo lekker. Een dessert gaat een andere maag in dus daar bestelde we er twee van. Tarte de la melle en natuurlijk de altijd goede tiramisu. Deze lokale spot, die iets buiten het centrum ligt, wil je niet missen als je opzoek bent naar eetspots in Florence!

Google Maps, help your girl out! Viale Vasco Pratolini, 3/5/7, 50124 Firenze FI, Italië

Ditta Artigianale

Vlakbij de Ponte Vechio bevindt zich dit über-hippe koffietentje. Over het algemeen in de koffie in Florence erg goed, wat dat betreft springt Ditta Artigianle er niet uit. Tenzij je op zoek bent naar koffie’s met een melkvervanger (soja of amandelmelk). Een van de vele hipster-producten die bijna onmisbaar is in hippe tentjes is Avocado. Ode aan de Avocado, ff met een hoofdletter dus. En ja hoor, bij deze spot was het groene wonder op verschillende manieren te verkrijgen. Avocado toast staat bij mij elke zondag op het menu, en dit was de lekkerste variant die ik ooit in mijn korte leven op heb. Je kunt je avocado-tast ook nog eens versieren met zalm, feta of een eitje. You can go all out! Weet je wat wel jammer is: gerecht was al op voordat ik bedacht een foto te maken..

Google Maps, help your girl out! Via dello Sprone, 5/R, 50121 Firenze FI, Italië


DEZE WIJN MOET JE NOOIT BESTELLEN IN EEN RESTAURANT


La Giostra

Ik als wijn gekkie ga natuurlijk in elke stad opzoek naar een wijnbar. Dus ook: eetspots in Florence, met veel wijn! Dat is niet zo moeilijk in Florence, aangezien die omringd is met wijnstreken. Een goede Chianti kun je overal krijgen, maar ik ben ik altijd opzoek unieke plekjes voor bijzondere wijn. Dat is bij La Giostra zeker het geval. Deze hidden gem ligt in een zijstraatje van de Duomo (laat Google Maps het werk maar doen). Het gehele plafond is van het restaurant bedekt met lichtjes, waardoor het fijne kerstgevoel weer even tevoorschijn komt. Dit, in combinatie met hun wijnbijbel met meer dan 100 pagina’s, geeft een Hemels gevoel. Maar als de eigenaar je doet denken aan Jack Sparrow, weet ik het even niet meer zo zeker. Maakt niet uit, het eten was in ieder geval wel hemels! Om die reden komen alle Hollywood sterren hier ook even langs. Nou, dan weet je het wel he! Top plekkie!

Google Maps, help your girl out! Borgo Pinti, 10,18 Rosso, 50121 Firenze FI, Italië

Gusta

Onder de beste eetspots in Florence hoort natuurlijk ook een pizzaspot. The best unhealthy piece of food there is. Je bepaald natuurlijk zelf hoe ongezond je de pizza maakt maar laten wij eerlijk zijn; het deeg en de kaas maakt je zeker niet slanker. Of dat boeit tijdens een vakantie? Uhmmm zeker niet. Voor pizza in Florence moet je zijn bij Gusta. Dit kleine, schattige zaakje met verstopte houtoven achter de bar kun je vinden op een van de mooiste pleintjes in Florence. Er is niet veel plek en het zit vaak vol, maar geduld is een schone zaak!

Google Maps, help your girl out! Via Maggio, 46/red, 50125 Firenze FI, Italië

 

Amblé

Sapjes bij Amblé zijn de beste van Florence (voor zover ik kan beoordelen). Verse appelsap gecombineerd met wortel klinkt goed toch? En na al die pasta’s en pizza’s is er ook wel ruimte voor een gezonde sap. Wanna go extremely healthy? Bestel dan een lekkere salade, gezond broodjes of/en een wrap. Amblé ligt buiten de loop en is een beetje verstopt, waardoor veelte weinig mensen deze toffe plek kennen. Zonde, want ook in de warme zomer kan je heerlijk relaxen op hun kleurrijke terras. Al met al een super chill plekje om even te ontsnappen van de Italiaanse stadsdrukte.

Google Maps, help your girl out! Piazzetta dei Del Bene, 7/A, 50123 Firenze FI, Italië

Hebben we een te gekke eetspot in Florence over het hoofd gezien, of heb jij een van de plekjes uitgeprobeerd en wil jij je ervaring delen? @girlswhomagazine

 

CategoriesEuropa