7

7 TIPS VOOR SUCCESVOLLE VERKOOP VIA MARKTPLAATS

marktplaats - tips marktplaats - verkopen op marktplaats

Verkopen via aanbiedingssites als Marktplaats kan heel handig zijn, maar hoe krijg je de spullen nou zo snel mogelijk verkocht? Hieronder vind je 7 tips voor een snelle en succesvolle verkoop via de advertentiewebsite.

Vind hier dé tips voor verkoop via Marktplaats

Check de concurrentie

Kijk of je spullen ergens anders te koop worden aangeboden, welke beschrijvingen andere verkopers gebruiken en wat de gemiddelde vraagprijs is. Neem de handige informatie over en zoek naar kenmerken die jouw spullen onderscheiden.

Gebruik de juiste zoekwoorden

Zet de belangrijkste details in de titel, zoals merk, type, maat en kleur. Soms kunnen ook afmeting, leeftijd, aanschafdatum, materiaal, huidige staat en garantie ook belangrijk zijn. Als in de titelregel ruimte over is, gebruik dan synoniemen om de zoekmachine een handje te helpen. Zoekteksten als ‘(spot)goedkoop’ en ‘gratis verzending’ doen het bijvoorbeeld goed.

Ook in de advertentietekst zelf zijn zoekwoorden belangrijk, vooral om je advertentie vindbaar te maken voor Google en andere zoekmachines. Het is voldoende om onderaan de advertentietekst een lijstje met synoniemen neer te zetten. Zet er ook verkeerde spellingen van de merknaam of het product bij.

Ook handig! Vind hier tips om meer geld te verdienen én te sparen >

Wees eerlijk

Heb je een artikel dat gebruikt is, maar er nog goed uitziet? Geef dan aan dat het artikel ‘zo goed als nieuw’ is. Presenteer je aanbod niet mooier dan het is. Eerlijkheid bespaart je veel gedoe: iemand die ondanks de beschreven kras of deuk reageert, is serieus geïnteresseerd.Wees volledig

Het is ook goed om te vermelden wanneer je het artikel hebt aangeschaft, waarom je er vanaf wilt en of  je een aankoopbewijs hebt. Daarnaast is het meestal handig als je zelf potentiële kopers selecteert uit e-mailreacties of biedingen en daarna pas je telefoonnummer geeft.

Plaats goede foto’s

Fotografeer het product bij daglicht, zodat het goed zichtbaar op de foto staat. Plaats  één beeldvullende totaalfoto (zonder afleidende zaken eromheen) en twee foto’s van relevante, mooie en/of dure details. Denk aan wat jij graag zou willen zien als je een product zoekt op Marktplaats!

Doe er je voordeel mee: 8 handige apps om geld mee te besparen vind je hier > 

Bieden of niet?

Als je een vaste verkoopprijs in je hoofd hebt, zet het vinkje bij ‘bieden’ dan uit. Bieden kan de prijs verhogen bij een populair product, maar die prijsopdrijving kan nep zijn. Zo kunnen familieleden en vrienden van de verkoper bieden en daarmee suggereren dat het een gewild artikel is.

Maak duidelijke afspraken

Het komt vaak voor dat een koper niet komt opdagen. Spreek dus een tijdstip af tot wanneer het geaccepteerde bod geldig is en vraag een aanbetaling als iemand vraagt om het artikel te reserveren.

Met welke van deze tips ga jij een pro worden in het verkopen via Marktplaats?

Bron: Consumentenbond

CategoriesWeekend tips