N

NOG GEEN PLANNING VOOR AMSTERDAM DANCE EVENT? MET DEZE 15 TIPS GA JE ADE ALL THE WAY!

Amsterdam Dance Event 2018. Tips Amsterdam Dance Event. Tips ADE. Feestjes ADE. Agenda Ade.

200 locaties, 2500 artiesten, 400.000 bezoekers en onoverkombare hangovers. Van 17 t/m 21 oktober kleurt Amsterdam weer ADE-geel. Elektronische muziekliefhebbers komen uit alle hoeken van de wereld speciaal om een potje te partyen bij *Amsterdam Dance Event. Wij hebben de leukste tips voor een spectaculaire edite van Amsterdam Dance Event onder elkaar gezet.

..En het mooie is, voor sommige feestjes hoef je geen cent uit te geven.

*Amsterdam Dance Event (ADE) is het grootste clubfestival in de wereld als het gaat om elektronische muziek. Door de hele stad zijn er events te vinden, van 17 t/m 22 oktober 2018.

Ontspannen op het dak

Het is voor W Amsterdam de normaalste zaak van de wereld; hier pak je bijna iedere week een feestje zonder je portemonnee ervoor leeg te gooien. Tijdens ADE is het maar liefst vijf dagen lang feest in een vip-setting: lekker ontspannen op het dakterras met zwembad. Onder andere Detroit Swindle en Michel de Hey komen langs voor de muziek. 
Woensdag 17 t/m zondag 21 oktober,
W Amsterdam, Spuistraat 175

Hip Hop Brunch

Bijkomen na een nachtelijk avontuur tijdens Amsterdam Dance Event (ADE)? Tijdens Amsterdam Dance Event 2018 is er iedere dag weer de mogelijkheid om rustig bij te komen, onder het genot van een chill muziekje en een Nieuw-Zeelands/Amerikaans brunch menu, bij de Cut Throat Barber & Coffee in Amsterdam.
Woensdag 17 t/m zondag 21 oktober
Cut Throat Barber & Coffee, Beursstraat 5

Geen ADE voor jou, maar wel trek in een borrel? Hier moet je zijn!

Kris Kross bij Chin Chin

Een echt Amsterdams duo, begonnen in de underground scene. Ze staan inmiddels bekend om hun onconventionele stijl waarin r&b, hiphop en house de hoofdrollen spelen. De muziek van Kris Kross kun je gedurende Amsterdam Dance Event beluisteren in de Chin Chin Club in Amsterdam.
Woensdag 17 oktober
Chin Chin Club, Rozengracht 133

Amsterdam Dance Event 2018. Tips Amsterdam Dance Event. Tips ADE. Feestjes ADE. Agenda Ade.Tips Amsterdam Dance Event 2018 | Agenda ADE

Women of House

Women of House is tijdens deze editie van ADE hét event waar vrouwelijke dj’s centraal staan. (on)bekende vrouwelijke artiesten krijgen een podium. Want waar de line-ups meestal voornamelijk uit mannen bestaan, spelen de vrouwelijke talenten tijdens deze avond in The Web de hoofdrol.
Donderdag 18 oktober
The Web, Sint Jacobsstraat 6

Armada Invites Loud Luxury

Op donderdagkomt ’s werelds grootste muzieklabel Armada bij MAD FOX een kijkje nemen. Deze keer nemen zij Loud Luxury mee, een upcoming dj-duouit Canada. Misschien ken je ze. Ze brachten in 2017 een heerlijke hit uit, genaamd ‘Body’. Trek je dansschoenen maar aan want het belooft een avond vol vernieuwende deephouse te worden.
Donderdag 18 oktober
MAD FOX, Spuistraat 175 B

Deephouse Yoga

In stijl bijkomen na 32 biertjes en what else? Dan is deze vroege yogasessie bij het Andaz hotel aan de Prinsengracht iets voor jouw ADE-agenda. Hier kun je onder begeleiding van deephouse muziek rustig wakker worden en tot rust komen voordat je het volgende feestje pakt.
Vrijdag 19 oktober
Andaz Amsterdam Prinsengracht, Prinsengracht 587

Girls Love DJ’s

Na het grote succes van de terugkeer afgelopen september is het tijd om het prestigieuze Amsterdam Dance Event klaar te maken voor the real deal. Girls Love DJ’s neemt (onder andere met Jonna Freser en The Partysquad) op zaterdag 20 oktober de AIR in Amsterdam over. No rules, no commitment maar wel je favoriete party met ADE.
Zaterdag 20 oktober
AIR Amsterdam, Amstelstraat 24

Deze route brengt je langs de leukste karaokekroegen van Amsterdam!

Feestje van Next Monday’s Hangover

De in Londen gevestigde producer Jon Hopkins kopt tijdens NGHTDVSN tussen twee van de langstlopende deep electronica-kampioenen van Amsterdam. Wat dit feestje nog meer bijzonder maakt is de locatie waarin het wordt gehouden: een monumentaal gebouw in de kenmerkende Amsterdamse School-architectuurstijl: Het Sieraad. Onder een met glazen overdekte binnenplaats belooft het een veelbelovende avond te worden.
Zaterdag 20 oktober
Het Sieraad, Postjesweg 1

Amsterdam Dance Event 2018. Tips Amsterdam Dance Event. Tips ADE. Feestjes ADE. Agenda Ade.Tips Amsterdam Dance Event 2018

Nightcare x SkateCafe

Het SkateCafe in Amsterdam Noord is op 20 oktober de plek waar geëxperimenteerd gaat worden. Verschillende live bands en dj’s zullen gaan samenwerken en verschillende muziekstijlen gaan fuseren tot een nieuw geheel.
Zaterdag 20 oktober
SkateCafe, Gedempt Hamerkanaal 42

Gratis afzakkertje

Amsterdams allernieuwste club genaamd Jack (naast station Bullewijk) doet meteen keihard mee met ADE door feestjes te organiseren zonder eindtijd – hier mag je 24 uur lang doorrausen. Op de zondag geeft Jack terug en hosten ze een gratis feestje voor alle medewerkers, dj’s, vriendinnen en vrienden van ADE.
Zondag 21 oktober (17.00-05.00)
Jack

ADE Hangover

Op de allerlaatste dag van ADE kun je op een leuke manier bijkomen op NDSM. Waar je ook hangt, zit of slentert: doe het lekker rustig aan. Loop langs de platenkratten van Discogs om muziekpareltjes uit te zoeken, ga voor een detox in de sauna of bekijk kunstinstallaties. Uiteraard zijn er de hele dag door optredens van bands en dj’s.
zondag 21 oktober, 12.00-23.00 uur
NDSM-plein

Al deze feestjes kunnen natuurlijk niet gevierd worden op een lege maag. Dus, in plaats van het ’s nachts rondstruinen door de stad op zoek naar voedsel, maakt Deliveroo het een stuk gemakkelijker. Amsterdamse restaurants kunnen nu namelijk hun eigen bezorgers inzetten waardoor ook de midnight munchies gestild kunnen worden. Wat staat er zoal op het menu?

  1. Tonton Grillroom: Een echte after-party klassieker. Hier bestel je de beste vullende Turkse linzensoep of Falafel Dürüm van de stad.
  2. Pizza Heart: Waar het hart vol van is… Pizza! Bestel een Pizza Agrodolce (met pancetta, dadels en geitenkaas) of zelfs een vegan pizza bij Pizza Heart.
  3. Il Valentino: Pasta Frutti di Mare, Pasta Pesto of liever Lasagna?
  4. Chicken Xpress: Hier scoor je nog net even op de valreep een chickie.

ADE-ganger of niet. Volgens mij heb je nu genoeg tips voor een geslaagd Amsterdam Dance Event 2018!

CategoriesWeekend tips