L

LEKKER MULTICULTUREEL! 6 X EETADRESSEN IN OSDORP

de leukste hotspots van Osdorp | eten in Osdorp | multiculturele hotspots in Osdorp | Osdorpplein

Osdorp is voor foodies misschien wel het meest interessante stadsdeel anno nu. Van Aziatische bubble tea tot Turks streetfood en de beste baklava van Amsterdam: voor een culinaire wereldreis pak je de tram naar het Osdorpplein. Dit zijn de leukste (multiculturele) hotspots van de buurt in willekeurige volgorde.

Vergeet de Pijp, Negen Straatjes en de Jordaan even. Want hoe leuk deze wijken ook zijn, officieel en officieus vinden in Nieuw-West de meeste Amsterdamse ontwikkelingen plaats. Zo ook op culinair gebied. Want naast de vele winkels op en rondom Osdorpplein, leent deze buitenwijk zich perfect aan een culinaire wandeling. Sla deze plekken vooral niet over!

Bubble tea bij Kong Fu Milk Tea

Thee, (kokos)melk of taro, een siroop en een selectie aan bubble tea’s. Dit Aziatische fenomeen heeft ook Nederland veroverd en bij Kong Fu Milk Tea vind je misschien wel de beste bubbles van de stad. Naast je hippe thee bestel je hier China’s populairste streetfood ontbijt: jianbing!
Google Maps: Kong Fu Milk Tea, Osdorpplein 125, 1068 SR Amsterdam

Dit zijn de leukste plekken voor koffie & taart in Amsterdam >

Turks streetfood bij King Kumpir

De gepofte aardappel wordt hier naar een compleet ander level getild. De knollen van King Kumpir worden gepoft, geprakt en gevuld met onder andere knapperige rode kool, groene olijven, rode pepers en mais. Een plak boter en geraspte kaas erover en je hebt het ultieme comfort (street)food voor je neus.
Google Maps: King Kumpir, Osdorpplein 677, 1068 TC Amsterdam

de leukste hotspots van Osdorp | eten in Osdorp | multiculturele hotspots in Osdorp | Osdorpplein

Poolse cheesecakes bij Malinka

In Osdorp vind je een Poolse supermarkt die iedere maandag taarten en cheesecakes uit Polen laat overkomen. De Poolse cheesecake (sernik) is een stuk minder zoet en bij supermarkt Malinka verkopen ze verschillende soorten. De sernik morelowo-kokosowy met abrikozen en kokos is er eentje om aan te raden. Maar ook voor hartige snacks is een bezoekje aan de Poolse supermarkt een aanrader!
Google Maps: Malinka, Osdorper Ban 122, 1068 MK Amsterdam

Croissaints bij Chhiwat Bladi

Bij deze Marokkaanse croissanterie met Franse invloeden schuif je aan voor een uitgebreid ontbijt (beldi) of een traditionele tajine. Inclusief prachtig tegelwerk en dito servies.
Google Maps: Chhiwat Bladi, Pieter Calandlaan 837, 1069 LA Amsterdam

In deze zaken in Amsterdam-West kun je (betaalbaar) dineren >

Pattiserie bij Alsham Delights

Ook zoetekauwen kunnen hun geluk niet op in de Amsterdamse buitenwijk. Bij Alsham Delights is meesterpatissier Abdulrahman zes dagen per week op zijn marmeren werktafel bezig met het omtoveren van pistachenoten, dadels, kardemom en sesamzaad in goddelijke koekjes. Neem ze mee of eet ze ter plekke op in combinatie met een glas overheerlijke Arabische thee.
Google Maps: Alsham Delights, Tussenmeer 58, 1068 GC Amsterdam

de leukste hotspots van Osdorp | eten in Osdorp | multiculturele hotspots in Osdorp | OsdorppleinMulticulturele hotspots Osdorp

Baklava bij Şerifoğlu

In deze hippe Turkse tent in Osdorp heeft de bekende mierzoete baklava een grondige metamorfose ondergaan. Het bereiden van baklava in geheel andere, hartige varianten is hier tot kunst verheven en Şerifoğlu is dan ook erg geliefd bij de buurt. Ook fijn: je kunt er tot in de late uurtjes terecht.
Google Maps: Şerifoğlu, Tussen Meer 219-221 1069 DN Amsterdam

Wanneer plan jij een multiculturele & culinaire wandeling door stadsdeel Osdrop in?

 

PIN IT