T

TIP: HET OPENLUCHT POPFESTIVAL TIJDENS PINKSTERWEEKEND IN DEN HAAG

openluchtfestival den haag

Op Tweede Pinksterdag wordt in het Zuiderparktheater het eerste Haagse popfestival van 2020 georganiseerd. Het ‘Lucky Thirty Festival’ biedt plaats aan dertig bezoekers tijdens zes optredens van Haagse artiesten. Alle andere geïnteresseerden kunnen via een gratis livestream meekijken.

Omdat we onze geliefde festivals zo ontzettend missen, zijn we heel blij met deze creatieve Corona-festival. Bekijk ook zeker het eerste indoor festival op 1.5 meter dat binnenkort gepland staat >

Line Up

Het Lucky Thirty Festival zal op maandag 1 juni om 12:00 uur geopend worden door cabaretier Sjaak Bral. Naast de presentatie, zal Bral ook zelf optreden met liedjes en sketches. Andere geprogrammeerde artiesten zijn singer/songwriter HannekeLaura, Ed Struijlaart, Jhilani Wijsman, Van Wanko en Tim Akkerman.

Initiatiefnemers van het eenmalige ‘Lucky Thirty Festival’ zijn Robert-Jan Rueb en Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting in Den Haag, organisator van evenementen als het Bevrijdingsfestival Den Haag, de Haagse Vrijheidsweken, Talent Event, Haags Verleden in Gedichten en het Haags Songfestival 2020.

Dit is er te doen tijdens Pinksteren in Amsterdam >

Dertig bezoekers op anderhalve meter afstand

Al deze grootschalige projecten zijn door de coronacrisis voorlopig stil komen te liggen. “We zijn nog druk aan het uitzoeken welke projecten we wanneer en op welke manier weer kunnen opstarten”, vertelt Rueb.

“Maar toen premier Mark Rutte dinsdag aankondigde dat festivals weer mogen, met maximaal dertig bezoekers op anderhalve meter afstand, begon het wel heel erg te kriebelen bij ons. Met enthousiaste hulp van Fonds 1818 en onze sponsor Brody’s American Taphouse hebben we dit festival op kunnen zetten, als steun aan de Haagse popscene én om aandacht te vragen voor de precaire situatie waarin de hele livemuziekbranche nu verkeert.”

22 manieren op Den Haag op afstand te beleven >

Kaarten voor het ‘anderhalvemeterfestival’ in Den Haag zijn vanaf woensdag 27 mei vanaf 10.00 uur te koop. 

CategoriesWeekend tips