TRAVEL / Nederland

DEN HAAG BELEVEN OP AFSTAND: 22 TIPS & ACTIVITEITEN

den haag - wat te doen in den haag - de pier scheveningen - strand van den haag

Dat het nu wat lastiger is om andere steden te bezoeken, hoeft niet te betekenen dat je het reizen (in eigen land) volledig hoeft te missen. Zo heeft Den Haag allerlei creatieve oplossingen bedacht voor een virtueel bezoekje aan de stad achter de duinen. Van musea tours tot live streams op het strand: wij geven je een overzicht. 

Den Haag bezoeken zonder je huis te verlaten, zo doe je dat:

Virtuele musea en attracties

Museon: De persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting in het Museon zijn nu online te bekijken. Wekelijks komen er nieuwe tekeningen en voorwerpen hier beschikbaar en kun je luisteren naar de bijbehorende verhalen.

Omniversum: Veel mooie films van het Omniversum in Den Haag zijn nu beschikbaar via Pathé Thuis. Hier lees je alles over Omniversum at home.

Mauritshuis: Ook de prachtige collecties van het Mauritshuis kun je hier online bekijken. Op hun Facebookpagina tonen ze met de reeks ‘A Painting a Day’ iedere dag een video van één schilderij waarbij een uitgebreide toelichting wordt gegeven.

11 x Originele dingen om te doen in Den Haag >

SEA LIFE: Benieuwd hoe het er achter de schermen van SEA LIFE aan toe gaat? Via deze filmpjes kun je zien hoe de dieren hier gevoed worden.

 Literatuurmuseum: Dit museum heeft een Nationale Schrijversgalerij en kun je de online tentoonstelling ‘De achterkant van de bevrijding’ bekijken.

LEGOLAND® Discovery Centre: Is helaas nog niet open, maar ze hebben wel een leuke challenge voor je klaar staan!

Humanity House online: Interessant! Ontmoet de mensen die hun vluchtverhaal delen in Humanity House virtueel, lees persoonlijke verhalen op dit blog of luister naar verhalen via een podcast.

musea den haag - virtuele tours den haag

Livestreams – Virtuele cultuur in Den Haag 

Start up Camedy: Comedy via de camera, snap je ‘m? Diligentia gaat regelmatig live op de Facebook pagina en op hun website.

Klassieke muziek: Het Residentie Orkest is begonnen met Residentie Orkest at Home, waarbij musici vanuit hun eigen huis de mooiste klassieke muziek en de leukste persoonlijke verhalen brengen. Bekijk en beluister het hier.

Pulchri Studio laat je de tentoonstelling Touched van Michel Verhoef virtueel beleven. Aanrader!

Wanneer het weer mag: 8 x de leukste kroegen van Den Haag >

Bij Museum Beelden aan Zee staat de tentoonstelling Mensbeeld-Mensbeest van Germaine Richier in stilte te wachten op de eerste bezoekers. Het museum deelt nu een bijzondere sneak preview van de tentoonstelling. De video is hier online te bekijken.

Mis je het naar theater gaan? Het Nationale Theater komt bij je Thuis! Kijk, lees en luister registraties, podcasts, theaterteksten en meer kun je hier bekijken.

Op het platform van Stroom voor Haagse kunstenaars kan je nu virtueel kennis maken met de inspirerende kwaliteit en diversiteit van de Haagse kunstwereld.

PAARD gaat langs Haagse artiesten. Een koffer met vlogcamera (en schone handschoenen + desinfectie-doekjes) wordt langs gebracht en geven de artiest een vrijbrief om op te nemen wat hij of zij wil.

Mis je het Haagste strand? Bekijk onderstaande webcams

Je kunt met deze stream non-stop over het strand turen. Ook handig om te zien of het er druk is!

Strandwebcam Scheveningen
Strandwebcam Kijkduin – NH Atlantic Hotel

Virtueel de Haagse natuur in 

Je kunt een speurtocht houden in het Haagse Bos, hoe leuk is dat?! Wandelen mag, maar afstand houden is ook hier een must. Via een speciale app kun je de speurtochten downloaden.

Helaas gaat het Keukenhof dit jaar niet open. Als troost kun hier virtueel genieten van de prachtbloemen.

Mooi! 4 x bijzondere #houjehaags initiatieven >

Bekijk deze films die (deels) opgenomen zijn in Den Haag

Zin in een goede film war Den Haag een mooie rol in speelt? Bekijk deze titels eens:

Zwartboek
Oceans Twelve
Pizza Maffia
Riphagen

En, heb jij al zin gekregen om Den Haag op afstand te beleven, tot we weer ‘echt’ mogen?Gerelateerde artikelen