DO / Chill

MUST VISIT! HIER HAAL JE VERS FRUIT VIA EEN DRIVE-IN

aardbeien

Onder het mom van support je locals: verschillende boerderijen en kwekerijen verkopen nu op hun eigen land hun verse producten. Om dit veilig te doen, hebben sommige zelfs een drive-in opgezet. Super leuk natuurlijk om voor een picknick vers sap en fruit te halen! Hieronder vind je verschillende plekken waar je terecht kunt.

Vers fruit nodig om dit weekend mee te bakken? Zin in een warme wafel met aardbeien? Boerderijen en kwekerijen door heel Nederland hebben hun deuren open gezet om publiek te ontvangen, máár wel door middel van een drive-in! Zo kunnen zij toch een bijverdienste maken met in acht neming van de richtlijnen van het RIVM.

De perfecte picknick: tips, recepten & inspiratie >

Aardbeien Drive-in J&B – Noord-Brabant

Nog elke dag staan hier rijen waar je U tegen zegt! Aardbeien Drive-in J&B in Uden is één van de meest populaire plekjes om vers fruit te halen. Aardbeien smoothies, wafels, met chocolade, in de yoghurt, op een Udense bol – alles kan! Deze hotspot mag je zeker niet overslaan als je in de buurt bent. Ook leuk voor een date bijvoorbeeld!

Adres: Looweg 8a, 5406 PL Uden
Tijden: elke dag van 08:30 tot 19:30

aardbeien - drive-in - fruit - vers
Aardbeien Drive-in JB – Uden

Chocolade Fruit Drive-in Alkmaar – Noord-Holland

Vergelijkbaar met de drive-in in Uden: Chocolade Fruit Drive-in Alkmaar. Hier hebben ze niet alleen aardbeien, maar ook banaan & appel. Ze verkopen smoothies, wafels, oliebollen, appelbeignets en nog veel meer.

Adres: Otterkoog 32, 1822 BW Alkmaar
Tijden: vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 20:00

15 x originele eerste date ideeën >

LuitenFruit – Overijsel

Naast dat ze met LuitenFruit op drie verschillende markten staan, hebben ze nu de meeste zaterdagen hun pakhuis open gesteld als drive-in. Ook hier haal je heerlijk, vers fruit voor je picknick, baksel of simpelweg je dagelijkse portie. Daarnaast doen zij zelfs aan thuis bezorgen! Super handig als je iemand kent die niet makkelijk het huis uit kan.

Adres: Najaarsweg 5a, 7541 ZX Enschede
Tijden: zaterdag 08:00-16:00

vers - fruit - afhalen - drive-in
LuitenFruit – Enschede

BlueCity0101 – Zuid-Holland

‘Superlokaal. Het hernieuwde normaal’ is de slogan van BlueCity010, een circulaire voorbeeldstad in het vervallen zwembad Tropicana. Op hun site bieden ze producten uit de regio Rotterdam aan, je betaalt meteen online en vervolgens haal je het aan de kade op waar je in het zonnetje kunt genieten! Zo help je de lokale ondernemers, terwijl jij verse sapjes, groente en fruit koopt.

Bestellen: BlueCity Shop
Adres:
 Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam
Tijden: Woensdag, donderdag en vrijdag van 17:00 tot 19:00 uur & zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur.

View this post on Instagram

Dit is Arabella, circular chef en één van de krachten achter de #BlueDriveThru. Vanuit @foodandfootnotes, pal onder de bar in #BlueCity010, kookt zij planeetvriendelijke maaltijden met lokale, seizoensgebonden ingrediënten en reststromen als bierbostel van @vetlazy. . ✊ CORPORATE REFUGEE – Arabella werkte als marketing consultant toen ze besloot het roer om te gooien. Ze reisde de wereld rond, werkte op (eco) farms, leerde over permacultuur en was, eenmaal terug in Nederland, supervrijwilliger bij o.a. @rotterzwam en @rotterdamsemunt. Meer lezen: https://www.bluecity.nl/blog/circular-chef-arabella-van-aartrijk/ . 👉 PLANEETVRIENDELIJKE MAALTIJD VAN ARABELLA BESTELLEN? Dat kan, in de #BlueDriveThru. Heel simpel: ☑️ bestel via http://shop.bluecity.nl en reken direct af ☑️ Haal (over)morgen op achter #BlueCity010, aan de kade. Blijf in je auto of op je fiets zitten; wij vullen je achterbak of fietstas. ☑️ Geniet van het uitzicht, van eerlijke, lekkere producten én van het goede gevoel. . 💪 BOUW MEE AAN EEN LOKAAL VOEDSELSYSTEEM! #supportyourlocals én je eigen omgeving, gewoon, met mes en vork. . #rotterdamzetdoor #lekkerlokaal #korteketen #blueeconomy #circulareconomy #lokaalmaal #foodandfootnotes – De #BlueDriveThru is een initiatief van #BlueCity010 en #LokaalVoorJou.

A post shared by BlueCity (@bluecity010) on

En zo zijn er nog genoeg andere boerenbedrijven die het op deze manier oppakken! Waar haal jij komende week je fruit vandaan?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen