W

WAT TE DOEN IN UTRECHT? 31 x TOFFE ACTIVITEITEN & TIPS

sintmaartensbrug-ramon mosterd

Stedentripjes in Nederland aan het afstrepen deze zomer? Dan mag de Domstad zeker niet op het lijstje ontbreken! Een prachtige, authentiek Nederlandse stad met kleine grachten, grote herenhuizen en intieme hotspots. Het is super makkelijk te bereiken, maar eenmaal daar – wat ga je dan doen? Hier vind je 31 leuke activiteiten in Utrecht!

31 x dingen om te doen in Utrecht >

Maak een Street Art Speurtocht door Utrechtop zoek naar een originele wandeldate? Ga op pad met onze Street Art Speurtocht door de Domstad! Tijdens deze interactieve wandeling ga je samen op zoek naar 16 verstopte kunstschatten, loop je zo’n 10.000 stappen en geniet je onderweg van een drankje & hapje. Handig: je kunt ‘m op een dag & tijdstip naar keuze doen. Lees meer en bestel ‘m hier >

Bezoek de Botanische tuinen Verbonden aan de Universiteit Utrecht vind je op het Science Park de botanische tuinen. Deze stammen al uit 1639 en zijn daarmee één van de oudste tuinen van Nederland. Even ontsnappen aan de stad!

Lachen in het ComedyhuisIedere week zijn er allerlei stand-up comedians die voor een lach op jouw gezicht (proberen te) zorgen.

Activiteiten in Utrecht tijdens corona – 10 tips >

Winkelen in Hoog Catharijne – Hét shopwalhalla van Nederland. Het is net of je door een mall in New York loopt. Alle winkels die je kunt zoeken zijn er te vinden en zo blijf je lekker winkel in winkel uit gaan.

Bezoek het Spoorwegmuseum – Zin om cultuur te snuiven in Utrecht? Aan de rand van het centrum ligt het Spoorwegmuseum. Zeker een topper in de winter wanneer de ijsbaan in de hal ligt en je kunt genieten van een kampvuurtje.

Spoorwegmuseum - Utrecht - to do - wat te doen in utrecht - activiteiten in utrecht - dagje utrecht tips - wat te doen in utrecht als het regent - wat te doen utrecht coronaSpoorwegmuseum – wat te doen in utrecht – activiteiten in utrecht – dagje utrecht tips

Op zoek naar een terras? Vind hier de grootste van Utrecht >

Sterren kijken in Sonnenborgh Observatorium Kijk hier door 19e-eeuwse telescopen naar de sterren. Check tijdens de herfst- en winterweekenden ook de sterrenkijkavonden! Met drie telescoop koepels kun ook jij meer te weten komen over meteorologie en de geschiedenis van een Utrechts 16e-eeuws bastion.

Muzikale avonden in TivoliVredenburg Check hier een tof concert of een optreden van een kleiner bandje. Tivoli is dé plek voor muziek & entertainment. Naast optredens hebben ze hier namelijk ook veel quizzes en comedy nights.

Bezoek de DOMunder – Meer op zoek naar een mini-avontuur? Ga onder de grond van het Domplein. Hier worden de verhalen van 2000 jaar Utrecht verteld – van de Romeinen tot de middeleeuwen tot de storm in 1674.

Ga lekker lunchen in Utrecht – Bij een dagje Utrecht hoort ook een lekkere lunch of een goed bakje koffie. We got you covered! Lees hier over onze twaalf favoriete lunch hotspots door de stad heen.

Beklim de DOMtorenHoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. 465 treden verder krijg je een op 112 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad. Check ook zeker de Nacht van de Nacht, dan kun je in het donker omhoog!

DOMTOREN - wat te doen in utrecht - activiteiten utrecht - dingen om te doen in utrecht // Utrecht - to do - tips - de DomWat te doen in Utrecht – activiteiten Utrecht – hotspots Utrecht

Drink lokale biertjes bij De Kromme Haring Hier proef je de lekkerste lokale biertjes van Utrecht! Daarnaast kun je een rondleiding door de brouwerij boeken én masterclasses volgen – super tof voor de Girls Who Drink.

Bezoek de Fort bij Rijnauwen Het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt aan de rand van Utrecht. Samen met Fort bij Vechten moest het één van de zwakste punten in de linie verdedigen.

Boek een Rondvaart – In Utrecht op een regenachtige dag is een overdekte rondvaartboot ideaal. Even een andere manier om van de grachten te genieten!

Foto: Gamestate // Utrecht - to do - tips - gamehal - Gamestate
Foto: Gamestate // dingen om te doen in Utrecht // activiteiten utrecht 

Catharijneconvent – Het Museum Catharijneconvent is het rijksmuseum voor religieuze kunst. Dit kan over van alles gaan: verschillen tussen Noord- en Zuid-Nederland, juwelen, klederdracht – genoeg te leren!

Lekker weertje? Check de stadsstranden van Utrecht >

Speel een spelletje bij Gamestate – Dé arcadehal van hartje Nederland vindt je in Utrecht: Gamestate. Er zijn meer dan 80 spellen om te spelen – genoeg om een hele dag mee te vullen!

Bezoek de Kloostertuin – De Dom heeft ook nog een kloostertuin waar je langs kunt lopen en even een plaatje kunt schieten. Ook de Domkerk zelf mag je natuurlijk niet missen!

Foto: Centraal Museum // Utrecht - to do - tips - musea
Foto: Centraal Museum 

Universiteitsmuseum – Ook als volwassenen leer je hier nog genoeg over de wetenschap en alles daar omheen. Vergeet zeker niet de oude Hortus, het Rariteiten- en Bleulandkabinet – de laatste niet op een lege maag trouwens…

Centraal Museum – Het Centraal Museum Utrecht is het oudste stedelijk museum van Nederland. Het oude kloostergebouw is in 2016 vernieuwd en de collecties wisselen elkaar snel af – altijd iets nieuws te zien dus!

Nog meer leuke dingen om te doen / bezoeken in Utrecht >

 • De bloemenmarkt op Janskerkhof
 • Sint Willibrordkerk
 • Het Rietveld Schröderhuis
 • Wilhelminapark
 • Ga een rondje fietsen
 • Kasteel de Haar
 • St. Pieterskerk
 • Huur een kano
 • Speelklok Museum
 • Tafeltennissen bij de Ping Pong Club
 • Alternatief entertainment bij EKKO
 • Het Nijntje museum
 • JEU de boules bar
 • Brouwerij OPROER
 • Molen de Ster voor avondjes uit

Genoeg leuke dingen te doen in Utrecht dus! Heb jij nog meer tips voor ons?

CategoriesNederland