D

DIT ZIJN DE 10 TOFSTE STEMLOCATIES IN AMSTERDAM

stemlocaties amsterdam - stemmen amsterdam - stemmen in amsterdam - stemlocatie amstrdam - waar kan ik stemmen amsterdam -

Woensdag 17 maart is het weer zo ver: we mogen weer stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Nu is het natuurlijk makkelijk om naar het dichtstbijzijnde buurt- of gemeentehuis te gaan om jouw stem uit te brengen. Maar, hoe leuk is het als je dit op een bijzondere locatie kunt doen in de stad, waar je anders niet naar binnen mocht door de lockdown? Het kan! Hieronder vind je 10 toffe stemlocaties in Amsterdam.

Jouw stem uitbrengen op een bijzondere plek in de stad? Vind hier 10 leuke stemlocaties in Amsterdam >

1. The Hoxton Hotel

The Hoxton is een van onze favoriete spots in de stad om te eten, drinken en slapen aan de Herengracht. En het leuke is: op 17 maart kan je hier naar binnen stappen om jouw stem uit te brengen, in de Mezzanine op de 1e verdieping. Stemmen met Herengracht views terwijl je daarna langs de Lotti’s bar loopt voor een koffie to go. Leuker kunnen wij stemmen niet maken.
Google Maps: Herengracht 255

2. Hotel Jakarta

Stemmen tussen de tropische planten? Het kan in Hotel Jakarta, het meest duurzame hotel van Amsterdam. Samen met de Hortus Botanicus maakten ze een subtropische binnentuin, die jij na het stemmen kunt bewonderen.
Google Maps: Tosaristraat (ingang bakkerij)

3. De Kazerne

Dit is de perfecte stemlocatie voor creatievelingen en jongeren want De Kazerne (voorheen een brandweerkazerne) is een creatieve broedplaats. In dit ‘Urban Resort’ vind je ateliers, een muziekproductie ruimte, een buurtkeuken en nog veel meer.
Google Maps: Remmerdenplein 100

6 x Politieke Podcasts over de verkiezingen >

4. Het Scheepvaartsmuseum

Stemmen met uitzicht op het IJ en een oud VOC-schip? Het kan in dit prachtige museum in het centrum van de stad. Vanwege de lockdown is het Scheepvaartsmuseum nu gesloten, dus dit is jouw kans om toch nog even een beetje cultuur te snuiven!
Google Maps: Kattenburgerplein 1

5. De Roode Bioscoop

Gerhard Rijnders stichtte in 1913 een bioscoop voor de socialisten. Later is dit veranderd in een theaterbestemming, en dit jaar mag iedereen – ook de meest rechtste stemmers – hier hun stem uitbrengen voor de verkiezingen.
Google Maps: Haarlemmerplein 7

Stemmen? Vind hier hoe je de partij kiest die het beste bij jou past >


Vind hier nog meer leuke stemlocaties in Amsterdam >

6. Olympisch Stadion

Wil jij je stem uitbrengen en jezelf even voelen als een echte topsporter? Dan is het Olympisch Stadion in Zuid de plek waar jij heen moet gaan! De ingang vind je rechts naast de Marathonpoort van het stadion dus een goede entree heb je zeker!
Google Maps: Olympisch Stadion 2

7. Stadsboerderij Osdorp

Buiten stemmen op een inspirerende locatie? Deze stadsboerderij is een ontmoetingsplek voor buurtgenoten, natuurliefhebbers en stadstuinders. Omdat het restaurant nu gesloten is, wordt er soep gemaakt voor de buurt. Hoe leuk?!
Google Maps: Botteskerksingel 30B

8. Noorderkerk

Altijd al een keer in een kerk jouw stem uit willen brengen? Het kan in de Noorderkerk! Bijzonder aan deze kerk is dat het de eerste kerk is die gebouwd is volgens het grondplan van een Grieks kruis, een kruis met armen van dezelfde lengte.
Google Maps: Noordermarkt 48

Tip van ons: heb je gestemd in de Noorderkerk en heb je zin in een leuke tour door de Jordaan? Vind hier een leuke interactieve Street Art Speurtocht voor een geslaagde ochtend of middag!

9. Theater de Krakeling

Het doel van jeugdtheater De Krakeling is om een jong publiek uit heel Amsterdam en omstreken te laten zien dat theater je verrijkt. Neem de kids mee tijdens het stemmen en geniet even van cultuur momentje!
Google Maps: Pazzanistraat 15

10. De RAI

Wil jij stemmen zonder uit de auto of van de fiets af te stappen? De RAI is dit jaar omgebouwd tot één grote drive-in-stemlocatie! Zorg wel dat je precies weet op wie je wilt stemmen, want er is hier geen tijd om te twijfelen.
Google Maps: Europaplein 24

En, bij welke van deze leuke stemlocaties in Amsterdam breng jij 17 maart jouw stem uit?

CategoriesWork