5

5 x REDENEN WAAROM JE IEDERE OCHTEND JE BED WILT OPMAKEN + TIPS

Je bed opmaken. Het klinkt als een simpele taak maar toch is het heel makkelijk om het gewoon niet te doen. Ben jij zo iemand die in de ochtend het bed uitrolt en niet meer omkijkt naar je nest? Hier vind je de redenen waarom je voortaan wél iedere ochtend je bed wilt opmaken + tips.

Er zijn enorm veel excuusjes om je bed niet op te maken. Hier zijn de redenen
waarom je wél iedere ochtend je bed wilt opmaken + tips! >

Het verhoogt je productiviteit

Dat klinkt gek maar eigenlijk is het héél logisch. Als je de simpele taak van het opmaken van je bed in de ochtend volbrengt, begin je de dag met een goed gevoel. Dit zorgt er vervolgens voor dat je de rest van de dag ook zin heb om productief te zijn!

8 x Tips om een ochtendmens te worden >

Je bespaart werk later op de dag

Je hebt een lange dag achter de rug en het liefst kruip je direct in bed. Niets is frustrerender om op dat moment er achter te komen dat je bed nog een warrige boel is. En om comfortabel te liggen, moet je toch écht eventjes de lakens recht trekken. Zucht. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen: door in de ochtend je bed op te maken, bespaar je werk later op de dag!

Het verlaagt stress

We spenderen veel tijd in onze slaapkamer. Het is dus ook niet zo gek dat het uiterlijk van onze kamer effect heeft op ons humeur. Het bed is dus niet alleen het visitekaartje van je kamer. Ook zorgt een opgeruimd bed voor een opgeruimd hoofd. Kortom: maak jij in de ochtend je bed op? Dan verlaagt dat stress en verbetert je humeur!

Het visitekaartje van je kamer

Linksom of rechtsom: het bed is het visitekaartje van je kamer. Een opgemaakt bed zorgt er al snel voor dat je kamer er netjes en opgeruimd uit ziet!

// instructie bed opmaken //

Je slaapt beter

Last but not least: je slaapt beter. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een opgemaakt bed ervoor zorgt dat je in de nacht beter slaapt. Hoe dit kan? Mensen die in een opgemaakt bed stappen, voelen zich een stuk beter als zij naar bed gaan dan mensen die in een rommelige bed stappen.

Tips: effectief je bed opmaken

Nu je de redenen weet waarom je iedere ochtend nog eventjes naar je bed moet omkijken. Is het handig om te weten hoe je dit dan het best doet! Hieronder staan een aantal tips!

First things first: zorg dat je alles heb!

Voor een perfect opgemaakt bed is het belangrijk dat je alle spullen klaar hebt. Een kleine checklist: heb jij een hoeslaken, dekbed overtrek, kussensloop & misschien extra sierkussens om het op te leuken? Dan ben je er klaar voor! Pro tip: een nachtkastje met lampje.

tips bed opmaken - bed opmaken of niet

Haal alles van je bed af

Dit is natuurlijk niet perse nodig, maar het is wel het makkelijkst én het meest hygiënisch. Haal alles (behalve je hoeslaken) van het bed af. Zo kan het ook gelijk eventjes luchten!

Een hoeslaken check

De eerste laag is natuurlijk erg belangrijk: de matrasbeschermer oftewel het hoeslaken. Check of de hoekjes goed om het matras zitten. Het voelt namelijk erg vervelend als die los zitten tijdens het slapen. Maar controleer ook of de stof niet binnenstebuiten zit!

Laagjes, laagjes & laagjes

Als het hoeslaken goed zit, kan je beginnen met de volgende laagjes. Als je gebruik maakt van een laken, is dat de volgende laag die erop mag. Zorg ook hierbij dat de onderste randjes goed in het matras zitten. Leg vervolgens de dekbed erop en zorg dat het dekbed overal er even ver vanaf hangt. Extra tip: de bovenkant van het dekbed hoort ongeveer 15 cm van het hoofdeinde te komen.

Naast je bed ook je huis opleuken? Hier vind je 8 x Tips om de lente in huis te halen >

Kussens opkloppen

De volgende stap: klop de hoofdkussens op maar kijk ook of de kussenslopen (nog) goed om de kussens zitten!

Leuk je bed op!

Het bed was het visitekaartje van het bed. Weet je nog? De laatste stap is dus de extra kussens toe te voegen bij het bed. Of leg een leuke plaid aan het einde van het bed. Voor het hele plaatje: zorg dat de accessoires, hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen allemaal met elkaar overeengestemd zijn!

En, ga jij voortaan met deze tips iedere ochtend je bed opmaken?

CategoriesChill