6

6 x PODCASTS OVER VERKIEZINGEN & PARTIJPROGRAMMA’S

Podcasts over verkiezingen 2021 - Podcasts over Nederlandse verkiezingen - Podcasts verkiezingen 2021 - Podcasts over verkiezingen Nederland - Tweede Kamerverkiezingen 2021 - verkiezingen 2021

Geen zin om hele verkiezingsprogramma’s door te spitten? Maar wil je wél je oriënteren voor de verkiezingen en meer weten over de standpunten van verschillende partijen? Zet dan een verkiezingspodcast aan en luister naar de gesprekken met en over de politieke partijen tijdens een wandeling. Hier vind je 6 x podcasts over de verkiezingen & partijprogramma’s

Met de Tweede Kamerverkiezing 2023 in zicht én met de populariteit van podcasts, is het niet zo gek dat ook steeds meer verkiezingspodcasts tevoorschijn komen. Deze podcasts over verkiezingen geven duiding >

Walhalla

Nederlander-in-Zweden Sander Schimmelpenninck is net vader geworden en net als elke ouder wil hij het beste voor zijn kind. Maar nu hij de knäckebröd met muisjes achter de kiezen heeft, is het tijd om te kiezen in welk land hij zijn kind laat opgroeien: Nederland of Zweden? En dus gaat hij in Walhalla in gesprek met Zweed-in-Nederland Charlotte Boström om beide landen op grote en kleine thema’s te vergelijken. (Deze podast is de beluisteren op Podimo)

Wilde Beesten – Myrthe Hilkens en Mark Thijssen

In aanloop naar ongekende verkiezingen, gaan deze campagnestrategen in Wilde Beesten op safari in de Haagse jungle om de echte verhalen van deze campagne te onthullen. Het worden namelijk ongekende, onverwachte verkiezingen, midden in een tijd waarin de Nederlandse politiek opnieuw wordt uitgevonden. Leuk voor iedereen die benieuwd is hoe een politieke campagne vorm krijgt en tegelijkertijd op zoek is naar analyses van de belangrijkste debatten.

Dijkhoff & Segers – Klaas Dijkhoff en Gert-Jan Sege

Het duo herintroduceert in Dijkhoff & Segers de kunst om het totaal oneens te zijn, zonder de invloed van fractiediscipline en persoonlijke belangen, en werpt licht op actuele kwestie en onthullen ze de geheimen van het Binnenhof. Interessant voor iedereen die een inkijkje van buitenaf wil in het Haagse. De mannen hebben het over ‘de grootste sjaggeraar’ van Den Haag, maar ook over hoe de kwestie Israël-Palestina de politiek beïnvloedt. (Te beluisteren op Podimo)

STEM, HONEY van DAMN, HONEY

Is feminisme een belangrijk punt voor jou? Aarzel dan niet om de podcast van DAMN, HONEY te luisteren. Met de serie STEM, HONEY beantwoorden eerste, tweede & derde lijsttrekkers brandende feministische vragen. Zo hebben de founders Klaver (GroenLinks) en Simons (Bij1) tot Dassen (VOLT) en Ouwehand (PvdD) aan de feministische hotline.
Luister hier de podcast >

Meer podcasttips? Hier vind je 6 x podcasts om het nieuws bij te houden >

BV Nederland – Sander Heijne & Hendrik Noten

Met hun scherpe economische blik prikken vrienden Sander Heijne en Hendrik Noten iedere week door de politieke bullshit heen. De BV Nederland draait op volle toeren, maar hebben wij daar als maatschappij wel aandelen in? Want hoe kan het dat we rijker zijn dan ooit, maar overal tekort komen? De mannen schreven samen het boek Fantoomgroei over hoe het kan dat we steeds harder werken voor steeds minder. Een interessante podcast over politiek én sociaal-economische thema’s.

KiesWijzer de Podcast

Wist je dat sommige partijprogramma’s wel meer dan 100 bladzijdes bevat? Geen zorgen als je dit niet allemaal wil lezen want KiesWijzer de Podcast got your back! In elke aflevering wordt er in 15 minuten de verkiezingsprogramma van een partij besproken. Dat scheelt jou tijd én ga je voorbereid het stemhokje in!
Luister hier de podcast >

Welke van de verkiezingspodcasts ga jij luisteren om jezelf voor te bereiden op de verkiezingen van 2023?

CategoriesWork