D

DE BESTE ZONBESCHERMING VOOR JE HAAR

zonbescherming haar - haarzonberscherming - haarberscherming - berscherming zon haar

Zon, zee, strand – love it! In de zomer zijn wij het liefst buiten te vinden. Maar we moeten niet vergeten dat dit schade meebrengt voor onze haren. UV-straling zorgt namelijk voor droog, dof en dun haar. Bovendien vervaagt de kleur van je haar sneller door zee- en chloorwater. Wij geven je 7 x zonbescherming tips voor je haar.

Lees verder over de beste zonbescherming voor je haar >

Wanneer we aan zonbescherming denken, denken we al gauw aan zonnebrand, aftersun, scrubs, et cetera. Maar soms vergeten we dat niet alleen onze huid bescherming nodig heeft tegen de zon. Ook onze lokken verdienen extra aandacht in de zomermaanden.

1. Laat je haar los

En steek het niet in een strakke staart of vlecht. Als je je haar strak draagt, loopt het extra schade op wanneer je haar uitgedroogd wordt door de zon. Op die manier trekt je haar waardoor het sneller zal breken.

2. Draag een hoed, pet of sjaal

Om je haar tegen schadelijke UV-stralen te beschermen, is een hoed, pet of sjaal de ideale oplossing. Het haar is grotendeels bedekt én het zorgt ervoor dat je je hoofdhuid niet verbrandt.  Je hoofdhuid verbranden, leidt vaak tot een droge hoofdhuid. Dit kan een negatief effect hebben op de haarwortels.

Vind hier 10 x vrolijke haaraccessoires >

3. Vermijd hete tools

Je haar heeft het al heet, laten we het niet erger maken. Als het écht niet anders kan, zorg dan in ieder geval dat je je haar beschermt met een heat protector. Maar probeer eens krullen te maken op andere methodes, zoals deze met een badjasriem.

4. Arganolie = lifesaver

Arganolie is de perfecte oplossing voor het behandelen van droog haar. Het zit vol met vitamine E en antioxidanten waardoor dit een hele goede bescherming tegen de zon biedt en haaruitval voorkomt. Bovendien hoeft het helemaal niet duur te zijn en met een paar druppels kom je al een heel eind.

7 Haarstijlen om nu uit te proberen >

5. Gespleten haarpunten

Hoe droger het haar, des te minder elasticiteit er in het haar zit. Je haarlokken breken hierdoor makkelijker af bij het borstelen of stylen. De zon droogt het haar nog meer uit, waardoor je meer last hebt van gespleten haarpunten. Zorg dat je je haar intensief blijft voeden en hydrateren met de juiste haarverzorging.

6. Sla chemische behandelingen over

Hoe groot de verleiding ook is om je haarlokken van een nieuw zomerkleurtje te voorzien, wacht hiermee. Hetzelfde geldt voor chemische haarbehandelingen zoals, permanenten of straighten. Doe dit niet tijdens of vlak voor je zomervakantie. Je haar kan wel tegen een stootje, maar dat is een te grote slag.

8 x Shampoo bars voor ieder haartype >

7. Gebruik haarproducten tegen de zon

Last but not least! Denk aan shampoo’s, conditioners, sprays, haarmaskers die een UV-filter hebben. Deze filters beschermen namelijk tegen schadelijke UV-stralen. De Wella Sun Protection Spray bevat bijvoorbeeld ook een vitaminecomplex – extra voeding voor je haar kan geen kwaad.

Wat zijn jouw tips voor zonbescherming voor het haar?

CategoriesChill