C

CITYGUIDE LONDEN: 13 x DOEN, ETEN EN ZIEN IN LONDEN!

Londen is een bizar grote stad met verschillende stadsgezichten en héél veel te-bezoeken-plekken. Om te voorkomen dat je kriskras de hele stad doorloopt zonder planning, helpen wij je op weg met een aantal van de leukste hotspots in Londen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus vandaar: 13 x tips voor Londen.

1. Indiaas eten bij Dishoom

Wist je dat Londen ook bekend staat om Indiaas eten? Voor curry’s, dahl en naanbrood kan je terecht bij Dishoom. Dit restaurant heeft meerdere locaties, maar de leukste zit in de hippe buurt Shoreditch. Misschien moet je even in de rij staan om binnen te komen, maar dat is alleen maar een goed teken. En het eten is het wachten waard!

2. Italiaanse happen bij Franco Manca

Houd je meer van Italiaans eten? Dan is het restaurant Franco Manca meer iets voor jou. Zij zijn in Londen beroemd om hun pizza’s met zuurdesembodems. Deze pizzeria heeft vestigingen door heel Londen, dus je hebt geen excuus om er niet makkelijk te kunnen komen. Behalve dat de pizza’s heel lekker zijn, zijn ze ook goed betaalbaar. Heerlijk dus om naartoe te gaan na een dagje shoppen.

Bron: Tripadvisor, Franco Manca // hotspots in Londen

3. Roze Restaurant Sketch

Misschien wel het meest indrukwekkende restaurant in Londen is ‘Sketch’. Hier kan je terecht voor een befaamde afternoon tea of voor een diner. Na binnenkomst bevind je je in een roze oase gevuld met velvet banken en stoelen (zie omslagfoto!). Voor het kunstzinnge gevoel, hangen aan de muren mooie kunstwerken van David Shirgley.

Bij Sketch is ook het WC-bezoek net zo memorabel als dat aan het restaurant zelf. De sprookjesachtige ruimte bevat verschillende eivormige hokjes en zo stap je na een adembenemend toiletbezoek terug het mooie restaurant in.
Oh, en vergeet niet op tijd te reserveren bij Sketch.

Ook leuk: Brixton met een local ontdekken >

4. Museum of warenhuis?

De warenhuizen in Londen zijn ongekend. Harrods, Selfridges en onze favoriet Liberty. Dit zijn walhalla’s voor winkelliefhebbers. Liberty bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw en het warenhuis bevat nog vele oude elementen, zoals de klassieke houten liften. Daardoor lijkt het op sommige aspecten meer op een museum dan een warenhuis. Vertel dit vooral aan je vader of vriendje die niet van winkelen houdt.

Editor Emilie in Tate Modern

5. Monroe in Tate Modern

Het vinden van goede musea in Londen is geen kunst. Tate Modern en Saatchi Gallery staan, zoals je vast al kan raden, bekend om hun moderne en hedendaagse kunst. Zo heb je in Tate het kunstwerk van Andy Warhol hangen met de afbeelding van Marilyn Monroe. Het werk is gemaakt vlak na de dood van Monroe.

Warhol behandelt in dit werk twee van zijn veelgebruikte thema’s: dood en de verering van celebrity’s. Door Marilyn te laten vervagen van kleur naar zwart-wit, verbeeldt hij haar sterfelijkheid. Ook vind je in Tate andere mooie werken van kunstenaars als Roy Lichtenstein, Mark Rothko en Pablo Picasso. En wat nou extra leuk is: in het restaurant van het museum heb je een mooi uitzicht over de Thames.

Hotspots in Londen // Tips citytrip Londen

Ook de moeite waard: een tripje naar Bristol. Dit zijn onze tips >

6. Drinks with a view bij The Shard

Een andere hotspot met een mooi uitzicht over Londen is The Shard. Dit is een luxe cocktailbar op de bovenste verdieping van een skyscraper. Londen is al lekker dus, dus als je wat geld wilt besparen dan kun je beter de SkyGarden bezoeken. Iets meer toeristisch, helemaal gratis en  net zo’n mooi uitzicht over Londen. Ze organiseren ook wel eens yogasessies tijdens zonsopgang. Hoe awesome is dat?

The Shard // Tips voor Londen

7. Parijs in Londen bij Gordon’s Wine Bar

Zowel Parijs als Londen zijn fantastische steden voor een citytrip, en Gordon’s Wine Bar biedt best of both worlds: een Franse wijnbar in hartje Londen. Voor een paar Pond kan je je favoriete kazen uitkiezen samen met een heerlijk glaasje Franse wijn in een hele gezellige setting.

Als je na deze drankjes nog niet uitgeborreld bent, dan kun je door naar The Shacklewell Arms in de wijk Dalston gaan. Deze uitgaansgelegenheid bestaat uit drie delen: een pub, een disco en een sfeervolle overkapte tuin. Hier kan je alle urban kids van Londen vinden.

8. Foodwalhalla Broadway Market

Ten slotte kunnen we de Broadway Market hartstikke aanraden. De markt bevindt zich ook in Oost-Londen en is iedere zaterdag open. De Marktstraat is dan gevuld met kraampjes met heerlijk eten en ook de winkels eromheen zijn een echte treat!

Wanneer bezoek jij deze Engelse hoofdstad weer, en welke hotspots in Londen breng je een bezoekje?

Bron omslagfoto: Bron: Secretldn, Sketch
CategoriesEuropa