K

KIJKJE IN DE TOEKOMST: DIT LIGT ER IN 2030 OP ONS BORD

restauranttrends - technologische trends horeca - mc criciket - insecten op je bord

Het volledig gebruiken van producten en minder afval produceren zijn trends die je nu onder andere ziet in de restaurantsector. Maar wat voor nieuwe gerechten horen hierbij? Dit zijn de meest bijzondere gerechten die je in de toekomst misschien wel terug gaat vinden op de menukaart. 

McCricket

Insecten eten? Dat is voor de meeste Nederlanders iets raars. Maar over de hele wereld eten miljarden mensen zo’n 1900 verschillende insecten. Een kroket met sprinkhanen als voornaamste ingrediënt is dus niet eens zo heel gek.

Zeewier zonder Sushi

Mineralen, sporenelementen en een bron van vele vitamines: zeewier is de zeeplant die over een aantal jaren vaak gebruikt gaat worden in salades en andere producten. Vinden wij niet erg!

De meest bizarre technologische trends in de horeca vind je hier > 

Blauwvintonijn uit het ‘lab’

Blauwvintonijn is gewild en schaars en daarom ook een van de duurste vissen. Dus waarom geen tonijnfilet opkweken op laboratoriumschaaltjes? Je kunt de ceviche van labvis tegemoet zien. Interessant, niet waar?

Wraps met avocado en meelwormen

Nog meer insecten? In 2030 ga je ze terugvinden in heel veel verschillende gerechten. Neem bijvoorbeeld een heerlijke wrap met tomaatjes, avocado en dus gefrituurde meelwormen.

Ook leuk! 10 x Veganistische Restaurants in Nederland >

T-bone Mammoet Steak

Over iets meer dan tien jaar kweken we vlees in een laboratorium en dat biedt oneindig veel mogelijkheden. Want waarom zouden we genoeg nemen met alleen bestaande dieren? Wetenschappers zijn bezig met de terugkeer van prehistorische dieren, zoals de mammoet en de dodo-vogel. Wie weet heb jij over tien jaar dus wel een mammoet steak op je bord liggen.

Ben jij al klaar voor deze nieuwe trends op je bord?