B

BIERWANDELING DOOR AMSTERDAM: 10 x BIERTJES TO GO HOTSPOTS

Bier drinken Amsterdam. Biercafés Amsterdam. Biercafe. Brouwerij Amsterdam. Speciaalbier drinken Amsterdam. Bierbrouwerijen Amsterdam.

Niet zo dol op glühwein, maar wél een COVID-proof drankwandeling door Amsterdam? We’ve got you covered met deze bierwandeling door Amsterdam. Hier vind je 10 x biertjes to go – of moeten we zeggen to walk – hotspots voor een bierwandeling door Amsterdam.

Van nostalgische proeflokalen tot ruim bevoorraadde biercafés: de Amsterdamse bierwereld is ruim lekker verzadigd. Velen van deze speciaalbier cafés zijn gelukkig ook open voor een biertje to go – perfect voor een bierwandeling Amsterdam!
Let op: houd 1,5 meter afstand en blijf niet hangen bij de biercafés!

Gollem’s Proeflokaal 

Met inmiddels al 6 locaties in Amsterdam is Gollem een van de bekendste proeflokalen van Amsterdam. Niet zomaar, want deze traditionele pub vervult alle wensen van een bierliefhebber: tussen de 10 en 30 biersoorten op de tap, honderden brouwsels op fles en in normale tijden altijd een gezellige vibe.

Voor nu: speciaalbier to walk! Je kunt op iedere locatie beginnen met je speciaalbier wandeling (to go), maar in deze wandeling nemen we de Overtoom als startpunt.

Google Maps: Overtoom 160-162 // Daniel Stalpertstraat 74 //  Raamsteeg 4 // Amstelstraat 34 // Zeedijk 5 //  Entrepotdok 64

Liever een Glühwalk? Hier vind je 18 x Glühwein hotspots in Amsterdam >

Brouwerij ‘t IJ

De populaire brouwerij ‘t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Inmiddels hebben ze met hun 33 (and couting) biertjes een heel imperium opgebouwd. Ze liggen in de grootste supermarkten, verkopen eigen merchandise en zijn tevens eigenaar van twee eigen proeflokalen.

Zowel De Molen in Amsterdam Oost en ‘t Blauwe Theehuis in het Vondelpark zijn hele leuke plekken om te bezoeken als je hun biertjes wilt proeven. Ze zijn ook open voor een speciaalbiertje to walk.

Google Maps: Vondelpark 5 (West) // Funenkade 7 (Oost) /

Bier drinken Amsterdam. Biercafés Amsterdam. Biercafe. Brouwerij Amsterdam. Speciaalbier drinken Amsterdam. Bierbrouwerijen Amsterdam.Brouwerijen Amsterdam // Bier café Amsterdam // speciaalbier café Amsterdam // bierwandeling Amsterdam // bierwalk Amsterdam // bier to go

Craft & Draft

Als je biertje to go van ‘t Blauwe Theehuis op is zet je je bierwandeling voort naar Craft & Draft, want je bent nou toch op de Overtoom. Lekker: bij een besteding van minimaal €25,00 euro krijg je er gratis 3 zakjes chips en twee soorten kaas gratis erbij (december 2020).
Google Maps: Overtoom 417

Gebrouwen door vrouwen BAR

Onze lievelingsbiertjes komen van Gebrouwen door vrouwen: Gember Goud, Bloesem Blond, Glühweizen.. wij houden ervan! We waren dan ook erg blij met de komst van hun bar op de JP. Ze verkopen biertjes (en meer lekkers) to go, dus ideaal voor jouw speciaalbier wandeling door Amsterdam!
Google Maps: Jan Pieter Heijestraat 119D-h

Two Chefs Bar

Al sinds 2012 brouwen ze heerlijk bier, en in 2020 hebben ze een toffe locatie gevonden om alle biertjes te komen proeven. Op het zonovergoten terras aan het Hugo de Groot plein, of als het even niet anders kan voor een stop tijdens jouw bierwandeling. 
Google Maps: Hugo de Grootplein 9-15

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Two Chefs Bar (@twochefsbar_amsterdam)

Butcher’s Tears Brewery

Deze verstopte, kleine brouwerij naast de Marktkantine gooit sinds hun opening in 2013 hoge ogen. Weer wat anders en een leuk uitstapje: van woensdag tot zondag kun je in het industriële proeflokaal in een oude slagerij genieten van het in huis gebrouwen bier. Een ervaring en sich.
Google Maps: Jan van Galenstraat 4 (West) // Karperweg 45 (Zuid)

Bierwandeling to go route door Amsterdam West: 

Meer leuke hotspots voor een speciaalbier wandeling door Amsterdam >

Tapzuid

Bij Tapzuid in de Rivierenbuurt vind je alle Amsterdamse brouwers onder één dak. Na(ast) je speciaalbiertjes kun je een goede maaltijd bestellen tijdens deze hippe avond. Leuk voor een complete bieravond uit.
Google Maps: Maasstraat 70

Bier drinken Amsterdam. Biercafés Amsterdam. Biercafe. Brouwerij Amsterdam. Speciaalbier drinken Amsterdam. Bierbrouwerijen Amsterdam.Fotocredits: katja mali //  Speciaalbier drinken Amsterdam // speciaalbier café Amsterdam // bierwandeling Amsterdam

Café Joost

In Amsterdam-Oost vind je deze knusse en gezellige buurtbar op steenworp afstand van het Javaplein. Om het lekker lokaal te houden, komen de meeste brouwers op hun fiets de bierbestelling afleveren. Ook leuk: op vrijdag is het hier vrij-mi-joost. Met gratis gehaktballen, turks brood en natuurlijk veel bier.
Google Maps: Molukkenstraat 33

Tip: ook leuk als je van bier houdt: huur een Amsterdam Beer Bike met een gezellig groepje. Lachen gegarandeerd, maar houd wel rekening met andere fietsers in de drukke stad!

Délirium Café

Het Délirium Café mag zich terecht ‘the place to beer’ noemen. Met ruim 720 nationale en internationale bieren in de fles en 30 stuks op de tap breekt dit gezellige café het Amsterdamse bierrecord. Ook leuk: een privé taptafel huren bij Délirium. Met een fust Delirium Tremens van 5 liter zijn jullie wel ff zoet.
Google Maps: Piet Heinkade 4-6-8

Oedipus Brewing

De kleurrijke bierflesjes van brouwerij Oedipus zijn fotogeniek en herkenbaar, en vind je in een heleboel cafés en restaurants door de hele stad. Voor het volledige Oedipusassortiment bezoek je het proeflokaal in de brouwerij in Noord. Hier proef je de lekkerste Oedibrouwsels en kom je meteen alles te weten over het brouwproces.
Google Maps: Gedempt Hamerkanaal 85

Liever een wijntje? 10 x Wijncafés in Amsterdam vind je hier >

En, in welk speciaalbier café in Amsterdam ga jij een biertje to go scoren?

PIN IT

Van nostalgische proeflokalen tot ruim bevoorraadde biercafés: de Amsterdamse bierwereld is inmiddels lekker verzadigd. Gelukkig maar, want speciaalbier drinken is populairder dan ooit en om ook jullie aan een speciaalbiertje te krijgen, hebben een aantal leuk cafés onder elkaar gezet met een uitgebreide bierkaart. Dat wordt met de taxi naar huis!Speciaalbier Amsterdam // bier cafés Amsterdam // bier brouwerijen Amsterdam // brouwerij ‘t IJ // speciaalbier café Amsterdam // bierwandeling Amsterdam // Bier to go hotspots

 

CategoriesDrankje doen

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Menu