DRINK / Drankje doen

18 x DE LEUKSTE WIJNBARS VAN AMSTERDAM

wijnbar - beste wijnbar nederland - wijnbar amsterdam - wijnbars - wijn drinken amsterdam

Goed gezelschap en een goed glas wijn: hét recept voor een heerlijk avondje uit in Amsterdam. Door de grote variatie aan lokale en internationale wijnen en kleine gerechtjes, zijn wijnbars de perfecte plek om met vriendinnen  bij te kletsen of juist andere wijnliefhebbers te leren kennen. Hieronder vind je de beste wijnbars van Amsterdam.

Vind hier de beste wijnbars van Amsterdam >

Alex+Pinard

Deze wijnbar in Amsterdam Oost maakt de beste wijnen toegankelijk. Hier schenken ze  betaalbare wijn van hoge kwaliteit. Bij Alex+Pinard kun je lekker onderuit zakken om van wijntjes te genieten, maar voor wie daarnaast wat wilt eten, zit je hier ook goed. Het grote terras ligt aan de Dappermarkt, waar je heerlijk mensen kunt bekijken.
Google Maps: Dapperstraat 10, Amsterdam
Alex+Pinard >

Wijnliefhebbers opgelet! Vind hier op welke 8 locaties je kunt slapen in een wijnvat > 

Paskamer

Ze hebben hier een open keuken waar de lekkerste gerechten uit komen. Daarbij schenken ze veel bijzondere wijnen die je zowel per glas als per fles kunt bestellen. Voor een proeverij of een high wine kun je hier ook terecht. Verlaat de drukte van de Amsterdamse Pijp en duik dit knusse zaakje in of neem ’s zomers plaats op het grote terras.
Google Maps: Lutmastaat 132, Amsterdam
Paskamer >

SHIRAZ

SHIRAZ Jardin des Vins & Boutique Amsterdam is een wijnbar maar ook een wijnboutique. Je kunt je favoriete wijn gelijk meenemen naar huis of uren zitten en genieten van de fijne sfeer die er bij deze zaak hangt. Deze spot is daarbij perfect voor shared dining en is verkozen tot ‘Wijnbar van het jaar 2019’.
Google Maps: Lijnbaansgracht 267, Amsterdam
SHIRAZ >

wijnbar - beste wijnbar nederland - wijnbar amsterdam - wijnbars - wijn drinken amsterdamBron: SHIRAZ // bar amsterdam // bar in amsterdam // wijnbar nederland // beste wijnbar // shiraz amsterdam // restaurant amsterdam // cafe amsterdam // borrelen amsterdam

 

Winehouse SOMM 

Winehouse SOMM in Amsterdam West is een klein wijnparadijs. Ze hebben een wijnkaart waar je U tegen zegt en ook het eten hier is om door een ringetje te halen. Je hebt keuze uit maar liefst 180 wijnen en in de zomer kun je hier heerlijk borrelen op het zonnige terras.
Google Maps:
Winehouse SOMM > 

Wijncafé Worst 

Worst is een wijn café wat betekent dat er aan de bar of aan de grote aanschuif tafels op krukken wordt gegeten en gedronken. Met in de hoofdrol wijn in combinatie met worst en alles wat te maken heeft met charcuterie. Om het spontane van een café bezoek te behouden reserveren ze per avond niet alle krukken, maar houden ze er een paar voor de vrije inloop.
Google Maps: Barentszstraat 171, Amsterdam
Wijncafé Worst > 

Ook leuk! Vind hier een escape room waar je ontsnapt door wijn te drinken >

De Wijnbar

Deze toffe wijnbar is uitgeroepen tot de oudste van Nederland en heeft de kunst van wijn goed onder de knie. Terwijl je de wijnkaart uitpluist, geniet je van een heerlijke snack of maaltijden uit de Franse keuken. De open keuken, grote ramen, ruime bar en vriendelijke bediening dragen bij aan de gezellige en informele sfeer van dit intieme restaurant.
Google Maps: Eerste van der Helststraat 50, Amsterdam
De Wijnbar > 

QV winebar&osteria is een wijnbar zoals je deze in Italië tegen zou kunnen komen. Warm en gezellig ingericht, maar wel met gevoel voor interieur, veel goede en bijzondere wijnen- wijnen die natuurlijk vaak ook per glas te bestellen zijn-  en lokaal gebrouwen bier. Ze hebben een klein terras en zijn elke dag al vanaf 10.00 uur open.
Google Maps: Beethovenstraat 58, Amsterdam
QV Winebar & Osteria > 

wijnbar - beste wijnbar nederland - wijnbar amsterdam - wijnbars - wijn drinken amsterdamBron: QV Winebar & Osteria // bar amsterdam // bar in amsterdam // wijnbar nederland // beste wijnbar // shiraz amsterdam // restaurant amsterdam // cafe amsterdam // borrelen amsterdam

GlouGlou 

Op de wijnkaart van dit charmante, Frans-achtige wijnbarretje in hartje De Pijp vind je alleen maar vins naturels: wijnen die puur van druiven gemaakt zijn, waar dus geen andere (chemische) toevoegingen in zitten. Naast deze wijnen, serveren ze hier smaakvolle hapjes, die je aan de bar of op het drukke terras kunt nuttigen. GlouGlou is een ‘Bar&Shop’. Dus je kan je vin naturel ook gewoon thuis op de bank drinken.
Google Maps: Tweede van der Helststraat 3, Amsterdam
GlouGlou >

Rayleigh&Ramsay

Rayleigh & Ramsay is een horeca-concept met meer dan 100 open wijnen maar hier vinden de term ‘wijnbar’ te hoogdrempelig. Goede wijn moet voor iedereen beschikbaar zijn en daarom noemen ze zich ‘een snoepwinkel voor volwassenen’. Ondanks al hun wijnen blijven ze wel een café en daarom is er hier ook ruimte voor lekker eten en andere drankjes.
Google Maps: Zocherstraat 2 // Van Woustraat 97, Amsterdam
Rayleigh&Ramsay >Meer leuke wijnbars in Amsterdam vind je hier >

4850 – Camperstraat 48-50, Amsterdam 
Wijnbar Paulus
– Ceintuurbaan 348, Amsterdam
Blend Coffee & Wine – Oranje-Vrijstaatplein 40, Amsterdam
Thirty5ive Wine & Food – Javaplein 35, Amsterdam
Bar Coco Vin – Pazzanistraat 10, Amsterdam
di Vino – Boomstraat 41, Amsterdam
Bar Centraal – Ten Katestraat 16, Amsterdam
Barrica – Wilhelminastraat 109, Amsterdam
Bar Gallizia – Javastraat 67, Amsterdam

Bij welke van deze wijnbars ga jij binnenkort genieten van een goed wijntje? Gerelateerde artikelen