P

PAKJESAVOND? 9 x CORONAPROOF SINTERKLAAS VIEREN

sinterklaas vieren op afstand - sinterklaas coronaproof vieren - sinterklaas vieren in coronatijd - sinterklaas 2020 vieren - sinterklaas films

Sinterklaas 2020 zal anders verlopen dan we gewend zijn. Het typisch Hollandse feest vieren tijdens Corona vergt wat aanpassingen. Het zal lastig zijn om met je hele familie of vriendengroep lootjes te trekken, maar: het kan! Check hier hoe je de Sint alsnog in huis kan halen – coronaproof weliswaar!

Sinterklaas vieren in coronatijd? Met deze leuke tips & ideeën vier je Sinterklaas 2020 alsnog met je familie & vrienden >

Online dobbelspel

Het dobbelspel blijf eén van de populairste spelletjes om te spelen tijdens Sinterklaas. Een beetje moeilijk op afstand, maar niets is onmogelijk. Toch dobbelen tijdens Sinterklaas 2020? Stuur dan alle deelnemers vóór 5 december een of meerdere cadeautjes op.

Op 5 december schakelt iedereen in via Zoom/Skype/Facetime met de cadeautjes en dobbelstenen bij de hand. Belangrijk is om te zorgen dat alle spelregels duidelijk zijn. Bijvoorbeeld: als je 2 gooit, leg je een presentje rechts naast je neer. Gooi je 3, dan moet je een cadeautje apart leggen die je later opstuurt naar een ander. Bij 6 mag je een cadeautje van de stapel rechts naast je uitpakken, enzovoort. Een ideale manier om coronaproof Sinterklaas te vieren, right?!

Stuur brievenbuspakketjes

Doe je lootjes met een groepje vrienden en wonen jullie bij elkaar in de buurt? Fix allemaal een brievenbuspakketje en zorg dat daar je cadeautje in past. Zo kunnen jullie net als de Sint het pakje door de bus doen – zorg wel dat je net zo snel weg bent als de oude man!

Dit zijn de leukste brievenbus cadeautjes per post >

Organiseer een uitpak-party

Aangezien we nu allemaal getraind zijn in videobellen, moet dit een eitje zijn. Zorg voor een feestelijke achtergrond, creëer een Sintsfeertje met pepernoten en ga live met je familie of vrienden je cadeautjes uitpakken! Tip: koppel je laptop aan de grote TV, dan is het net alsof iedereen toch in één kamer zit.

Coronaproof Sinterklaas - sinterklaas vieren in coronatijd - coronaproof sinterklaas vieren - sinterklaas vieren op afstandCoronaproof Sinterklaas – sinterklaas vieren in coronatijd – coronaproof sinterklaas vieren – sinterklaas vieren op afstand – sinterklaas corona

Support Small Businesses

Zijn er leuke kleine ondernemingen in jouw omgeving? Vraag rond of zij misschien cadeaupakketen maken! Zeker nu kunnen zij alle support gebruiken. Laat een boek bezorgen door jouw favoriete boekhandel of stel een voedselpakket samen met speciale olijfolie, vers brood en goede kazen.

Organiseer een grote Sint-quiz

Hoe oud is het Sinterklaasfeest al? Weet jij vijf titels te noemen van Sinterklaasliefjes? Dit zijn een paar voorbeelden van een Sint-quiz die jij kan organiseren voor je vrienden. Extra handig: voor zo’n quiz hoef je niet fysiek samen te zijn. Stuur iedereen de quiz toe, plan een Zoom-meeting en ga virtueel de strijd aan – 100% coronaproof!

16 x Alternatieven om Kerst coronaproof te vieren >

Organiseer een filmavondje

Er zijn zat films te vinden met Sinterklaas in de hoofdrol. Zoek een leuke uit (nostalgisch, horror, niks is te gek!) en geniet een avondje van gevuld speculaas, een warme kop thee en wat cadeautjes. Niet bij elkaar in de buurt? Zet dan allemaal tegelijk dezelfde film in. Hier vind je de leukste sinterklaas films >

sinterklaas vieren op afstand - sinterklaas coronaproof vieren - sinterklaas vieren in coronatijd - sinterklaas 2020 vieren - sinterklaas filmsSinterklaas vieren op afstand – sinterklaas coronaproof vieren – sinterklaas vieren in coronatijd – sinterklaas 2020 vieren – sinterklaas films – sinterklaas Corona

Lees een gedicht voor via Zoom

Ben je een held in gedichten schrijven? Zonde als je dat dit jaar niet zou kunnen doen toch? Stuur hem lekker ‘ouderwets’ op de post en lees aan elkaar voor via Zoom. Woon je bij elkaar in de buurt? Plak het gedicht meteen vast aan het brievenbuscadeautje.

Maak een Sinterklaas-video

Niet zo goed in dichten schrijven, maar wel veel leuke/grappige/mooie foto’s en video’s van iemand? Maak er een mooi geheel van met jouw edit-skills, plak er een lekker (sinterklaas)nummer onder en eventueel wat tekst of spreek iets kort in. Super leuk om samen te kijken, herinneringen op te halen en het is makkelijk te bewaren!

15 x Handgemaakte & originele cadeaus voor haar >

Speel een quiz

Als jouw vriendengroep meer van het roasten is, is het misschien ook grappig om een Kahoot-quiz te maken over jouw getrokken lootje! Zo hoef je niet per se een ster te zijn in dichten en kun je toch iemand terugpakken op grappige momenten, gekke uitspraken en ‘minder mooie’ selfies.

Heb jij nog tips om tips om Coronaproof Sinterklaas te vieren dit jaar? Deel jouw coronaproof Sinttips met ons!

CategoriesChill